Is er ook een halfbloed Trakehner Stamboek?

Nee er is geen halfbloed Trakehner stamboek.
horse_face
De meeste half Trakehners hebben wel genoeg  “bloed”  om opgenomen te worden in de bekendere halfbloedstamboeken zoals het NRPS of het ZfdP. Ook kunnen halfbloed Trakehners worden opgenomen in vrijwel elk rijpaardenstamboek in Europa. Ze moeten dan wel 1 ouder heben die ingeschreven staat in het Trakehner Stamboek. Als het gaat om en “ongeregistreerde dekking ” bijvoorbeeld een jaarling hengst die over de sloot is gesprongen kan men niet spreken van een ingeschrevenTrakehner. Met het product van zo’n dekking kan men nog zo zeker weten hoe het veulen ontstaan is, ingeschreven kan het dan toch niet. Overigens kan zo’n dier wel geregistreerd worden, het NRPS heeft een hulpstamboek waar dit soort paarden heel goed in passen en dus ook een paspoort krijgen etc.
Het Trakehner Stamboek heeft niet zo’n hulpstamboek, zij kunnen alleen volbloed Trakehners inschrijven.

 

TCN STAMBOEKDAG 2023 OP ZONDAG 16 JULI AANSTAANDE!


Ons jaarlijkse Trakehner feest gaat gehouden worden op zondag 16 juli aanstaande. Heeft u een Trakehner veulen of een jonge merrie dan kunt u nu inschrijven voor de stamboekdag.
Stuur een mail naar info (apestaartje) trakehnercontact (punt) nl dan krijgt u alle informtie die u nodig heeft voor die leuke dag! Er zullen (tegen betaling) weer boxen beschikbaar zijn voor de merries met veulens. Komt allen om mee te genieten van een nieuwe jaargang in Nederland geboren Trakehners!
Mail of bel voor meer informatie! Bij vragen staat TCN u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!