2012 Leden Nieuws

Season Greetings

Met groet en gezond 2013 van Rita & Bob Geelkerken

Van Kasparow & Arja, Vrolijk Kerstfeest & een Geweldig 2013!

Kerstgroet van Boxbergen,

Familie Hennekens, Flaxman, Brecht

van Claire Dominicus,

van Manege Groenewoude,


Winnaar 25 jaar TCN Sport competitie bij Anky!


Vanwege ons 25 jarig bestaan is er deze zomer een speciale competitie verreden voor Trakehner combinaties in de dressuursport. Door een aantal wedstrijden te rijden en de sportdag van TCN te rijden kon een combinatie punten bij elkaar sprokkelen om de hoofdprijs te kunnen winnen. Die winnaar werd Aniek Schraa die voor Bouquet Trakehners de EH.Kasparow dochter Dühnja rijdt. Er was al aangegeven dat de hoofdprijs, een les van Anky! pas na London gereden kon worden en maandag was het dan zover! Aniek en Dühnja, die in het verre Drenthe wonen en de mensen van Bouquet Trakehners, allemaal zijn ze afgereisd naar Erp om daar naar de les te gaan kijken/volgen. Rond de klok van 13.30 uur was iedereen aanwezig en werd er een paarkeerplaats gezocht op het geheel vernieuwde terrein van de stallen van Anky.

Dühnja werd van de wagen gehaald en gezadeld, dat gebeurde met misschien wel iets meer zenuwen van ruiter en eigenaar dan onder normale omstandigheden? Dühnja onbekend met deze heilige grond, stond erbij en keek ernaar en werd later naar de nieuwe binnenbaan gebracht. Een prachtige nieuwe baan met een geweldige bodem. Eerste minuten was het nog heel druk in de baan maar al gauw was de baan leeg en had Anky alle tijd voor Aniek en haar donkere chique merrie.
Aniek heeft heel veel goede tips gekregen en heeft alles natuurlijk dubbel en dwars in haar oren geknoopt! Het was een geweldige les en Anky, van huis uit al Trakehner fan, vond de merrie een heel fijn paard met veel mogelijkheden voor de toekomst! Tot groot verdriet van eigenaar/ fokker Ellen Brouwer gaf Anky het advies om de prachtige staart van de merrie een flink stuk in te korten, dat gaat aan het hart maar uiteraard gaat dat wel gebeuren want als Anky het zegt dan doe je het!

Dühnja is nog maar een jonge merrie met haar 4.5 jaar doet ze het geweldig maar uiteraard kan je geen passage en piaffe doen maar toch bleef er heel erg veel over om heel veel van te leren en zijn er zelfs afspraken gemaakt om toch vooral nog eens naar Anky te gaan over een paar maanden en te kijken of het meegegeven ” huiswerk” zijn vruchten afwerpt.

Aniek en alle andere aanwezigen waren allemaal super enthousiast. Na de les en het verzorgen van het paard was er uitgebreid tijd voor een rondleiding. Alle paarden die we kennen van TV staan daar, Bonfire met zijn bijna 30 jaren geniet in het weiland maar ook Salinero liep lekker in de wei. Totilas is in Erp en werd uiteraard met meer dan gewone belangstelling bekeken. Er was een kort gesprek met Matthias die nu tijdelijk in Erp woont i.v.m de training die hij volgt bij de man van Anky, Sjef Jansen. Na de rondleiding was iedereen wel toe aan een kopje koffie en/of thee met koekjes. Al met al was het een super geslaagde dag en een echte hoofdprijs!! Gelukkig was Gert Brouwer van Bouquet Trakehners mee en hebben we dankzij hem deze mooie beelden en kunnen wij ook een beetje meegenieten!North Lake’s Masuria gaat als een speer!

Na de stamboekdagen in Woudenberg heeft North Lake’s Masuria ( Gribaldi) enkele weken vakantie gekregen, omdat Danielle zich met haar andere paard Zon Primaire moest voorbereiden op de Gelderse kampioenschappen – ZZ licht en aansluitend voor de Hippiade in Ermelo. In het eerste weekend van oktober zijn zij samen weer gestart met wedstrijden te rijden. Inmiddels hebben ze in oktober 10 L1 proeven gereden, waarin ze 7 keer met het oranje lint en 3 keer met het rode lint naar huis gingen. In deze wedstrijden verzamelde ze maar liefst 14 winstpunten, waardoor de combinatie alweer ruimschoots gereed is om binnenkort L 2 te gaan starten.


Zilveren Pauw voor Be Painted

Romy van der Schaft heeft met Be Painted (v: Gribaldi x Münchhausen) de Zilveren Pauw gewonnen. Het is een dressuurcompetitie waar alle klassen van B t/m ZZ-Licht, tegen elkaar strijden. De hoogste score wint de pauw. Romy reed in deze wedstrijd Be Painted, die in bezit is van familie van der Schaft en de familie Geelkerken, in de klasse M2. Romy van Harte!!!

Me and my Trakkie

Miranda en Haily

Mijn Ex en zijn vriendje
Hier zien jullie een foto van Ex (EH.Kasparow x Lucito) (Ex is de bruine aan de linkerkant!) die voor het eerst samen met zijn vriend voor de wagen in het tweespan loopt. Hij is sinds een maand beleerd voor de kar en nu dus kan hij al in het tweespan! Onder het zadel doet hij het ook heel goed, we maken buitenritten en rijden keurig dressuur in de baan. Mijn Ex is echt geweldig. Trakehners je kan echt alle kanten met ze op!!
Esther Huisman

Surprise!!!

Als instructeur vind ik het altijd leuk mee te gaan met klanten als zij zich laten scholen op andere gebieden. Dus ik kijk of luister graag en steek daar het nodige van op. Ook de crosslessen van dochter Marcia volg ik graag vanaf de zijlijn want ook daar kan ik in mijn werk mijn voordeel mee doen. Toen ik dan ook werd gevraagd mee te gaan met een vriendin naar een longeerclinic van Lammert Haanstra verheugde ik me op dit uitje. Het paard dat meeging Ike (v: EH. Kasparow) wordt door mijn dochter bereden en gestart in alle disciplines. Hij crosst, springt en dressuurt en laat net als zijn vader zien hoe leuk het is om met een multitalent te werken. Dus effectief longeren zou weer een prima afwisseling zijn in zijn wekelijkse training.
Ik was vroeg op stal, want Friesland was natuurlijk niet naast de deur. Onderweg viel het me op dat we niet over de afsluitdijk reden maar er leiden vele wegen naar Friesland. Tot we op de A1 de afslag namen die ik vanuit mijn opleiding in Ermelo maar al te goed kende. OP mijn vraag of Lammert dan op het KNHS centrum was werd lachend gereageerd; het was een verassing voor mijn verjaardag en ik ging helemaal niet kijken maar zelf rijden! Mijn leermeester Johan Hamminga zat in het complot en ik kreeg een les van hem aangeboden op Ike. Mijn grootste zorg op dat moment waren mijn handschoenen die ik niet bij me had en ik had vlug chaps in de auto gelegd voor het geval ik even een rondje zou moeten rijden. Kwam ik bij Johan met zo’n mooi paard, zat ik erop met een samengeraapte outfit…….
De les was zoals te verwachten intensief en heel goed. We bereikten dat Ike meer ging sluiten, beter aan de hulpen kwam en met veel meer afdruk en impuls in alle gangen zich liet bewerken. Het was een fantastisch verjaardagscadeau en moe maar zeer voldaan reden wij huiswaarts waar ik ook nog werd getrakteerd op allerlei heerlijkheden om te eten en te drinken als afsluiting. Het was kortom een surpriseparty om nooit te vergeten!!!!
Dank je wel Margriet, Kiki, Arja en Johan voor dit fantastische cadeau.

Claire Dominicus

Kampioenschap Eventing Zuid Holland
Zondag 17 juni nam ik deel aan de samengestelde wedstrijd “Vlietlanden” in Leidschendam. De wedstrijd was naast een opengestelde wedstrijd voor iedereen, ook het kampioenschap van Zuid Holland. Met Kasparow zoon Ike had ik me voorgenomen voor die titel Zuid Hollands Kampioen te gaan strijden en alles te geven. Goed voorbereid en met enorm veel zin vertrokken we naar de wedstrijd.
Dressuurbodems zijn over het algemeen niet erg fijn bij een SGW, maar deze bodem spande de kroon. Het was zo enorm zwaar zwoegendoor de bagger in de ring, dat zelfs fatsoenlijk een hoek doorrijden een onmogelijke opgave was. Ike deed enorm zijn best en ploegde door de zware bodem, maar we reden niet voor wat we waard waren. Na afloop van de proef was ik dan ook wat teleurgesteld; Hoewel Ike optimaal had gepresteerd, geloofde ik niet dat we hiermee aan de leiding konden staan na de dressuur.
In het springparcours was de bodem ook wat zwaarder dan we gewend zijn. Ike was enorm enthousiast en met enige moeite om hem onder controle te houden sprongen we een foutloze ronde.

En toen de cross.. Ik had nog steeds geen idee van mijn plaats in het klassement. Daar baalde ik van, want ik had me voorgenomen op safe te rijden als ik bovenin stond. Anders zou ik het beschouwen als een goede trainingsronde en risico nemen bij de trakehner hindernis (dat is een sloot met een boom erboven). Dit was pas onze tweede cross samen. We gingen goed van start en Ike had er zin in. We namen overal de kortste weg en hij sprong simpel over de hindernissen en ook vol gas door het water. Af en toe was hij nog iets té enthousiast, maar het foutloos rondkomen was voor nu het meest belangrijk en dat was gelukt!
Na de cross kwam Ike door de keuring met een hartslag van 48, waarmee hij het bewijs leverde dat hij uiterst ontspannen de wedstrijd beleefde. Nadat we hem uitgebreid hadden gekoeld en verder naverzorgd, kwam natuurlijk toch de nieuwsgierigheid naar mijn plaatsing? Mijn teleurstelling na de dressuur bleek voor niets te zijn geweest: We stonden aan de leiding met ruim 68%! Aangezien we verder geen fouten hadden gemaakt in het springen en crossen, was het alleen nog wachten op het stijlcijfer dat in de B gehanteerd wordt. Na enkele spannende ogenblikken bleek dat er niemand beter had gereden en hadden we gewonnen! Vanaf nu mochten wij ons Zuid Hollands Kampioen noemen! Erg blij met dit fijne resultaat keerden we huiswaarts.
Trotse groet van Marcia Dominicus & Ike

Man O’ War lekker op dreef

Sinds een aantal weken is EH.Kasparow zoon Man O’ War in training bij een spring/eventingruiter. Hij heeft met hem al een paar wedstrijden gereden en dat doet de grote vos goed. Na 2 foutloze B parcoursen is besloten om verder te gaan de klasse L. Tijdens het zomerconcours van Hellendoorn liep Man O’ War ook weer foutloos en kwam in de prijzen, hij nam het lint voor de 5de plaats mee naar huis.

Ribov & Kirov stomen door naar de M

Wellicht kunt u zich het nog herinneren? Vorig jaar hebben we hier op de site een oproep geplaatst om nieuwe bazen te vinden voor een groep Schimmels? 1 van diue schimmels was Ribov een Gribaldi zoon. Deze nu 9 jarige ruin is terecht gekomen bij Danielle Huijbregts die hem samen met haar andere paard de veel jongere Kasparow zoon Kirov (geb: 2007) uitbrengt in de dressuursport. Beide paarden gaan in volle vaart door de L klassen, Kirov loopt al in de M Ribov heeft al punten gehaald in de L. Ze gaan heel goed!


North Lakes Masuria winstpunten bij eerste start


Tijdens de wedstrijden op 9 juni bij de Boleemhoeve te Zevenaar, startte Danielle Noordermeer voor de eerste keer met de door familie zelf gefokte net 4 jarige bruine merrie North Lakes Masuria ( Gribaldi x Chronos).
Daar Danielle met haar andere paard ZZ – licht rijdt, moest zij met deze jongeling direct in de L1 – klasse starten.
In beide proeven was nog wat spanning bij de merrie te zien, maar uiteindelijk gingen Danielle en Masuria in beide proeven met achten voor stap en draf met de winst + winstpunten naar huis.

Bylana in Heerjansdam

Afgelopen maandag 2e Pinksterdag heb ik met mijn trakehnermerrie Bylana (Ursprung TSF x Kostolany, fokker: Y. Molendijk)het Pinksterconcours / kringkampioenschap (Kring 5) gereden bij de Develruiters in Heerjansdam. In het L1 werd ik 1e in de eerste proef met 189 punten, en 3e in de tweede proef met 182 punten. Omdat ik in de eerste proef 1e was geworden mocht ik ’s middags overkampen en dus meedoen met het kringkampioenschap. Daar reed ik dus tegen alle klassen van B t/m ZZ-licht. De proef ging super en het resultaat was er ook naar. Ik was 2e geworden met 205 punten en 68,33%. Ik ben helemaal blij en trots op Byla! Dit weekend hoop ik mijn laatste 2 punten te behalen om te mogen starten in het L2.
Sanne van den Berg

Heavenly gaat erg goed


Speciaal TCN verslaggever Claire Dominicus was op wedstrijd om naar een paar leerlingen te kijken en kwam ook een Trakehner tegen. Heavenly (v: Hertug) liep daar twee proeven en deed dat heel erg goed. De 1ste L proef kreeg ze 192 punten en de 2de 196 punten. In 2 wedstrijden haalde ze zo maar liefst 6 winstpunten. Francis kan zeer tevreden zijn!

Zuidwolde, Dühnja weer goed

07-04-2012-Net als afgelopen weekend is Pr.u St.Pr.St.Dühnja weer op wedstrijd geweest. Deze keer kon er maar 1 proef gereden worden, er is in Zuidwolde een goed gevulde startlijst en maar 1 binnenbaan. Die ene proef heeft Dühnja bewezen erg goed bezig te zjn. Ze won de L1 klasse met 203 punten.

Dühnja in de prijzen in Exloo

de bijna 4 jaar oude St.Pr.St.Dühnja (EH.Kasparow x Donna Karina, Guterplanet) heeft vorig jaar een druk seizoen gehad. Ze moest voor stamboekopname, ze moest ingereden worden, ze moest naar de keuring voor haar Staatspremie, ze was een drukke meid. Daarna heeft ze een welverdiende vakantie gekregen thuis in de wei bij de fokker, Bouquet Trakehners. Nu, sinds een kleine maand, is ze weer naar haar ruiter gegaan, Aniek Schraa. Zij heeft Dühnja dit weekend voor het eerst meegenomen naar een wedstrijd. Ze is daar L1 gestart en dat ging hartstikke goed. Met 204 punten !! werd ze tweede in haar eerste proef in een heel groot veld, tweede proef haalde ze ook een winstpunt maar geen prijs. Aniek verteld: ze is tijdens haar vakantie niks vergeten, ik stapte op en het was of ik haar de dag ervoor nog gereden had! We konden zo door waar we in september gestopt waren, heerlijk! Ze doet het fantastisch!!

 


Genieten in Putten

Normaliter start het cross seizoen voor ons bij de familie Lozeman in Putten. Voor de eerste SGW wedstrijd is uitgeschreven kan je daar je eerste rondjes rijden in de prachtige oefencross. Tijdens de rit kun je beslissen of je voor de makkelijke uitnodigende hindernissen kiest, of die voor de meer ervaren paarden. Omdat de hindernissen naast elkaar staan kun je bijsturen naar aanleiding van het gevoel van de rit, een hele fijne manier om “erin’ te komen.
Door de Rhino was alles uitgesteld maar vrijdag 30 maart en zaterdag de 31e werd de oefencross toch georganiseerd. Marcia Dominicus startte er 3 paarden; Badminton een Engelse volbloed, Kassiopeia een Kasparow dochter uit een Engelse volbloed moeder en Ike, de Trakehner zoon van Kasparow uit de Münchhausen merrie Iselle.
Het was fris en droog, prima crossweer dus. De ervaren Engelse volbloed Badminton deed wat er van haar verwacht werd en ging voor bij de lastigere sprongen om een minder ervaren paard te leren hoe je zaken in de cross oplost. Toen mocht Ike, die al een jaar geen cross meer gelopen had en blij en enthousiast de hindernissen overwon. Tenslotte Kassiopeia die niet eerder een 2 km lange terreinrit liep, maar het deed alsof ze niet anders gewend was. Hele fijne meewerkende paarden, een mooie cross en goed weer om te sporten. Kortom; een geslaagde middag. We kijken uit naar de eerste wedstrijden. Deze ervaring geeft alle vertrouwen.

Claire Dominicus

Eerste keer buiten, heerlijk!

Vandaag zijn de 3 Trakehners van onze stal samen op pad geweest.
Ingrid met haar Halentino (v: EH.Münchhausen) nam “het jonge grut” mee voor hun eerste (kleine) buitenrit.
Melanie met haar Donar (v: EH.Kasparow) van 4 en Miranda met haar Haily (v: Goldschmidt) van 5.
Is het geen mooi stel samen?

Groeten, Ingrid & Wim

14 JULI TCN STAMBOEKDAG


U gaat er toch ook bij zijn? Op zondag 14 juli aanstaande organiseren we de TCN Stamboekdag. Op die dag is iedereen met interesse of passie voor het Trakehner paard uitgenodigd om te komen naar Manege Groenewoude in Woudenberg. De details over starttijden kunt u vinden op deze site zodra die bekend zijn. U bent allemaal welkom!Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!