2013 Leden Nieuws

Crossdebuut voor Tsjechow
tcn-tsjechow-stompwijk
tcn-kasparow-tsjechow_0312Al eerder schreef ik over de loopbaan van Tsjechow. De clinic, de eerste wedstrijd en dan afgelopen weekend zijn crossdebuut. Het was voor hem een thuiswedstrijd want elk jaar wordt de minicross in Stompwijk georganiseerd waar paard en ruiter ruim de tijd en de kans krijgen te proeven aan deze tak van sport. Er is paarden hoog- en laag en je mag 2 rondes waarbij alleen de 2e ronde telt voor de wedstrijd.
De eerste ronde mogen de paarden de hindernissen in alle rust overwinnen en zo kun je een groen paard een goede ervaring laten opdoen. Met maar 3 trainingen als voorbereiding liep hij de eerste ronde nog wat onwennig. Maar na een paar sprongen begon hij de lol ervan in te zien. De 2e ronde werd hij enthousiast en trok echt naar de sprongen toe.
Hij nam alle sprongen meteen in 1 keer, door het water, over heuveltjes of in een sprong naar beneden. Hij liet fantastisch zien dat allround hem met de paplepel is ingegoten!
En wat het belangrijkste was; amazone en paard genoten zichtbaar van hun eerste cross samen! In het nieuwe seizoen zal hij vaker mee mogen naar crossen.
met Trakehnergroet, Claire Dominicus
tcn-kasparow-tsjechow_0317

Soms zit het mee……..
voetje-hailey-WA0003
Niels en Hailey waren helemaal op stoom, maar een bokkesprong in de wei bracht de trein tot stilstand. Het gevolg, een scheurtje in haar hoefbeen.
Haar achterbeen werd voorzien van een speciaal ijzer, in gips gezet en minimaal 3 maanden strikte boxrust. Ondanks de pech toch een klein lichtpuntje, door de behaalde resultaten, plaatsingen en op basis van haar huidige klassering kregen we van het Verband het volgende bericht “wir erkennen die Turniererfolge aus den Niederlanden für Dandelion Hailey DE
409090221104 als Stutenleistungsprüfung an. Für den Erhalt der Verbandsprämie fehlt der Stute nun nur noch die Vorstellung auf einem zentralen Eintragungstermin”
Dus goed nieuws in barre tijden!

Ook ik heb heugelijk nieuws.
donar_7134 (2)
Namelijk: wij zijn met ons viertal 2e geworden bij de regio kampioenschappen Afdelingsdressuur in Hoofddorp op 18 augustus jl.
In dit viertal rijden 2 Trakehners mee, namelijk Donar (v: EH.Kasparow) met Melanie Beentjes en Haily (v:Goldschmidt) met Miranda Veldt.
Onze commandant is Ingrid Barnhoorn. (bekend van Halentino)
4x_7130
(op plaats 2 Donar achterste paard is Haily)
Wij zijn afgevaardigd voor de Hippiade op 7 september in Ermelo! Super trots!!!
groetjes,
Miranda Veldt

Birthday-hetty
50 jaar worden is, hoe je het ook bekijkt, een mijlpaal. Hetty van de TCN thuisbasis, Manege Groenewoude in Woudenberg heeft deze mijlpaal onlangs beleefd. Ze wilde echter niet een standaard verjaardag vieren maar er een speciale gelegenheid van maken. Ze is op zoek gegaan naar 50 kinderen die onder normale omstandigheden niet zouden kunnen paard rijden. Via voedselbank en andere instanties heeft ze zo 50 kinderen gevonden die op Hetty’s verjaardag werden uitgenodigd om niet alleen frietjes te eten en leuke activiteiten te doen maar vooral ook om paard te rijden! RTV Utrecht heeft er aandacht aan besteed, die opname kunt u zien door hier te klikken. Een mangebedrijf is altijd al hard werken en bikkelen om het hoofd boven te houden, extra bijzonder om daarenboven ook nog eens zo fantastisch verjaarsfeest te vieren. Hetty hoopt dat het mogelijk is om de groep kinderen 1 x per maand te blijven uitnodigen om ze te laten genieten van de paarden en de paardensport. Mocht u willen helpen, Hetty zoekt sponsors dus bel even met de manege? Namens TCN : Hetty –> van Harte!!!

Succesvol weekend voor Anouk Ivits en de Trakehners van Stoeterij de Garst op Brabantse kampioenschappen.
SONY DSC
Tijdens de regiokampioenschappen van Kring Helmond wist Anouk zich met vier paarden van Trakehnerstoeterij De Garst uit Liessel te kwalificeren voor de Brabantse kampioenschappen welke in het weekend van 17 en 18 Augustus gehouden werden in Wouw.
Binnen kring Helmond was ze met Helena kampioene geworden in de klasse B , met Golden Surprise reservekampioen in de klasse L2 en met Goldonidas en Amiana respectievelijk derde en vierde in de klasse L1
Tijdens de eerste dag van het kampioenschap werd Anouk met Helena en Golden Surprise eerste in hun klasse, terwijl ze met Amiana tweede werd in de L1 en met Goldonidas zevende.
De Finales
Door dit resultaat wist ze zich met alle vier de paarden te kwalificeren voor de halve finale welke op zondagochtend verreden werd. De beste vijf combinaties van elke ring plaatsten zich vervolgens weer voor de finale. Ondanks de inspannende reis voor paarden en amazone waren de Garst paarden op zondagochtend weer fit aan de start en Anouk behaalde met hen wederom aansprekende resultaten; Amiana werd tweede, Golden Surprise werd derde, Goldonidas vierde en Helena plaatste zich als vijfde voor de finale.
Hierdoor ontstond de nog nooit eerder vertoonde situatie dat Anouk met vier paarden in de finale zat, welke binnen een tijdsbestek van minder dan anderhalf uur moest worden afgewerkt.
Het eindresultaat van al deze inspanningen was dat Goldonidas met Anouk de bronzen plak in de klasse L1 konden afhalen, terwijl ze met Golden Surprise vierde werd en met Helena op de vijfde plek in de klasse B belandde.
Amiana werd door afleiding tijdens de proef uiteindelijk negende.

Nederlands kampioenschap
Op 6 en 7 september vinden de Nederlandse kampioenschappen plaats tijdens de Hippiade in Ermelo, waaraan combinaties vanaf de klasse L2 mogen deelnemen.
Met Golden Surprise mag met Anouk Ivits daar opnieuw haar geluk gaan beproeven.

Uitzonderlijk talentvol
voetbal
Onlangs is een elfjarige jongen uit Groningen gecontracteerd voor het grote FC Barcelona, het voetbaltalentje is al op deze leeftijd ontdekt en naar Spanje gehaald om daar opgeleid te worden tot misschien wel de nieuwe Messi. Binnen de Nederlandse Trakehner fokkerij hebben we ook zo’n uitzonderlijk talent! Almighty is erg goed in ballen hooghouden en heeft een ongelooflijk goede baltechniek. Hij heeft vooral ook erg veel plezier!! Naar Spanje gaat hij (voorlopig) niet. Familie Molendijk is juist zo blij met en trots op hun “Golden Boy” Almighty (v: Zauberdeyk) hij gaat voorlopig helemaal nergens heen, hij blijft lekker thuis bij zijn moeder!! voetballetje

Ike onderweg naar Ermelo voor de Hippiade
ikey-rk-tcn
Tijdens de Regio kampioenschappen voor Noord Holland heeft Kasparow zoon Ike beslag weten te leggen op de 4de plaats in de zwaar bezette Z1 dressuurklasse. Dat betekent dat hij mee mag doen op de Hippiade (NK) op 6 september. Nog maar een paar maanden wordt Ike gereden door Stephanie Jensen. Ze is meteen een groot Trakehner fan geworden omdat het zo’n meedenkend en meewerkend paard is. Ike heeft zich eerder al bewezen in de spring en eventingsport. Nu hij dressuurpaard is geworden kan hij de sportieve genen van zijn vader combineren met de dressuurgenen van zijn opa (Münchausen) 6 september gaan we kijken hoe hem dat af gaat?
foto © For Kicks Photography

Dühnja “overall” kampioen in Hardenberg
kasparow-duhnja_slagharen-2013-33
Aniek en Dühnja hebben gereden op de Harderbergse ruiterdagen. Daar hebben ze wederom furore gemaakt: hoge punten op beide dagen zorgden er voor dat ze 1e en 3e van de dag werdfern en “Overall” kampioen in de M1/M2 over de beide dagen en won ze daarmee een extra prijs. Goed gedaan Dühnja!

Mirakel goed over het hout
mirake_jurjen_1
Jurjen Justus, Marloes Iskes, Marian Timmer en Sonja van Dijk zijn van het weekend leuk bezig geweest met Mirakel (Benedict N AA). Jurjen en Marloes kwamen speciaal langs in Berkenwoude om Jurjen op Mirakel te laten springen.
Het was erg leuk en Jurjen heeft Mirakel flink aan het werk gezet. De 2 actoren hadden het duidelijk naar hun zin.
Mirakel en Jurjen 2

Valieri pakt goed aan in L debuut
kasparow_tcn_valieri_26046
Valieri een Kasparow zoon uit een Gribaldi merrie heeft zijn L debuut gevierd in de SGW sport. Hij deed dat in Oenkerk. Hierbij een verslag van de ruiter van Valieri, Nina: In de dressuur was hij nog iets onder de indruk van de witte hekjes, en liet ik hem voor een hoge score teveel zijn eigen gang gaan. Voor een eerste keer prima, maar de volgende keer moet het iets netter.Het springparcours stond ernstig aan de maat, met voor een SGW lastige lijnen en afstanden. Dat zorgde ervoor dat er twee palen vielen. Toch zeker niet slecht.
En dan de cross zelf: hij pakt zo enorm fijn aan, en is nergens bang voor. Een foutloze cross dus! Op zijn L-debuut en tweede SGW ooit weet Valéri direct twee winstpunten te pakken. Zoals we vorige keer al zeiden, een belofte voor de toekomst!

Duhnja 2 x 1ste!
kasparow_duhnja_tcn_0047
Kasparowdochter Dühnja,heeft weer een topprestatie geleverd deze keer in Slagharen op een megadruk bezet tournooi,met een indrukwekkende prestatie in de M1 ,1e en 2e plaats beiden met 199 punten en dus 4 winstpunten en uiteindelijk op maar 1 punt minder dan de dagkampioen over alle dressuurrubrieken,en dus reserve dagkampioen!

Kasparow zoon Ike reservekampioen in de Kring
kasparow_tcn-ike_6120
kasparow_ike_rood_6135Ike doet het heel goed nu weer in de dressuursport. Hij was met Stephanie naar een dressuurwedstrijd de kringwedstrijd om een startbewijs te bemachtigen voor het regiokampioenschap. Daar haalde Ike twee keer een tweede plaats en daarmee een ticket voor de regio die verreden gaat worden op 17 augustus.

Hailey M debuut
hailey07913
Vorige week dinsdag maakten Niels en Hailey hun debuut in het M1… een warme zwoele dinsdagavond in Dalerveen hebben ze afgesloten met 196 en 199 punten. Vandaag in Oostwold stond een klein briesje, maar het was nog steeds warm. Ondanks wat onderlinge meningsverschillen hebben ze deze middag afgesloten met 186 en 192 punten

Garst Trakehners succesvol bij Kringkampioenschap Helmond
helena_kringkampioen_b_13
Tijdens de laatse wedstrijd van de reeks van 6 selectiewedstrijden welke Kring Helmond van de KNHS organiseerde was Anouk Ivits met de paarden van de Garst Trakehnerstoeterij weer erg succesvol.
Met Helena (v. Goldschmidt) won ze de klasse B. Van de vijf verreden selectiewedstrijden was dit de derde overwinning. In de klasse L1 was de winst voor Goldonidas (v. Leonidas) en de derde plek was voor Amiana (v.Herzensdieb), terwijl ze met Golden Surprice (v. Karolinger I) de zesde plaats opeiste in de klasse L2.
Over de reeks van wedstrijden was het eindresultaat voor het kringkampioenschap als volgt : Helena Kringkampioen klasse B, Goldonidas in het kringkampioenschap L1 derde en Amiana vierde en Golden Surprice reservekampioen in de klasse L2. Alle vier paarden zijn uitgenodigd te starten op het provinciale Brabants kampioenschap wat in Augustus gehouden zal worden.

Kassiopeia foutloos door Maarsbergen
kasparow-KassiMaarsbergenLtcn
Kasparow dochter Kassiopeia heeft dit weekend de L cross in Maarsbergen foutloos doorgelopen. Eerst al een nette dressuurscore ehaald, bleef keurig foutloos in het springen en ook de cross leverde geen strafpunten op. Goed gedaan Kassie!!

Hailey haalt topscore
hailey20(17)
Krap 5 dagen na hun L2 debuut in Nieuwe Pekala, maakten Niels en Hailey een rondje in Oostwold. De teller op deze avond bleef nu steken op 198 en 215 punten, ongelooflijk in 2 wedstrijden totaal 8 winstpunten bij elkaar gereden

Kassiopeia wint het L springen in Wassenaar
kasparow-tcn_kassie_wassenaar-6
Kassie heft dit weekend meegedaan in een vol bezette springrubriek in het Zuid Hollandse Wassenaar. Ze bleef keurig foutloosin het eerste rondje L en bleef ook in de barrage van het hout af. Het braacht haar een eerste prijs en een trotse Marcia en een blij en trots baasje Petra.

Hailey op stoom!
haileyL2
Niels en Hailey gingen als een speer door de L1, in 5 wedstrijden totaal 11 winstpunten bij elkaar gereden. Afgelopen zaterdag stond in Nieuwe Pekela hun L2 debuut op het programma. Dit deden ze weer heel goed, 184 en 197 punten konden ze bijschrijven. Hailey is dus nu echt L2.

Wedstrijdprimeur
kasparow_tcn_claire_8339
Mijn eerste veulen kocht ik in 2008. Op zoek naar een veelzijdig meewerkend paard kwam ik uit bij EH Kasparow. Tsjechow viel mij als veulen op door zijn vrolijke inslag, zijn mensgerichtheid en zijn toen al meewerkende karakter. Zijn moeder is de volboedmerrie Tenerezza die inmiddels al veel mooie Trakehner nakomelingen heeft van verschillende hengsten. Op 3 jarige leeftijd gecastreerd en begonnen met de africhting aan de longe. Het was hem allemaal nog wat teveel, dus hij kreeg een jaartje langer de tijd. Dit bleek een goede keus.
Inmiddels is hij 5 jaar oud en ruim een half jaar ingereden. Hij is een keer op een cross terrein geweest wat hij super deed en hij springt al fijn en enthousiast over het hout. Zijn eerste ervaring van huis was verleden week bij de clinic van Theo Hanzon. Hij vond het allemaal best spannend; een nieuwe stal, vreemde omgeving en zoveel andere paarden. Maar hij herstelde snel, at goed en liet zien dat hij zich goed kan aanpassen. Dit weekend hadden we onze wedstrijd primeur. Ook nu keek hij zijn ogen uit, maar bleef ondanks zijn spanning toch goed aan de hulpen en haalde een winstpunt in de L1. Zijn lijf moet nog verder ontwikkelen, maar zijn hoofd is nu al bij zijn ruiter. Het is een heel fijn paard om mee te werken en dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst.
Trakehnergroet, Claire Dominicus

Man ‘O War wint alweer het Z!
kasparow_Z__denham_8727
Deze keer was de Z klasse van het grote concours in Den Ham de prooi voor de grote rooie Kasparow zoon. Volgende week Ommen kijken wat daar gaat gebeuren?

Man ‘O War wint M & Z klasse
kasparow_lemele2013IMG-4252
Tijdens het Koninginnedagconcours is er van oudsher een goed gevulde startlijst. Zo ook dit jaar. Man ‘O War stond op de lijst voor de M klasse. Hij werd daar door Tarik foutloos doorheen geloodst, omdat dat zo lekker ging heeft Tarik gevraagd of er in de Z klasse nog een startplaats vrij was. Er was een afzegging en dus kon de grote vos ook de Z ring betreden. Ook in de hoogste klasse maakte de vos geen fouten! Hij won niet alleen de M klasse ook de Z rubriek viel ten prooi aan de Kasparow zoon.

Hailey gaat goed in de ring
30-04-2013hailey
In oktober 2010 heeft ze haar laatste L1 wedstrijd gehad en sinds eind maart 2013 wordt Hailey (v. Sevillano xx) gereden door Niels Binnendijk. De afgelopen maand heeft ze aan 3 dressuurwedstrijden deelgenomen en totaal 5 punten bij elkaar gereden, in Oostwold 187 punten, in Exloo 182 en 187 punten en in Onstwedde 182 en 186 punten… Heel knap vinden wij zelf, want Niels heeft Hailey nog maar 5 weken in training. De eerst volgende wedstrijd starten ze in het L2

Eerste optreden beloond met winst.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De 4-jarige I’m Happy2rock een nakomeling van Artistic Rock x Velasquez had zondag 26 april zijn dressuur debuut. Hij werd uitgebracht in de klasse L1 door Hetty de Koning. Vele Trakehner liefhebbers waaronder de eigenaren Ad en Yvonne Molendijk zagen hoe I’m Happy2Rock tevreden naar 182 punten werd gereden. Een knappe prestatie om met je eerste optreden gelijk een winstpunt te behalen. In mei staat de volgende wedstrijd gepland en deelname aan de dressuur clinic van Theo Hanzon

Dühnja nu in M klasse ook met linten naar huis
kasparow-duhnja_495-067
Kasparow Trofee 2012 winnaar en Kasparowdochter Dühnja wordt deze zomer 5 jaar oud dat betekent dat ze M mag starten. Dit weekend maakte ze haar debuut. Dat deed ze erg goed, haalde in Exloo 194 & 198 punten waarmee ze de tweede en de vierde prijs in de wacht sleepte. De donkerbruine schone weet altijd de rol van blikvanger voor zich te winnen, op elk concours.
onderbreking
Trots op mijn Ex,

Krap een jaar geleden is mijn Mannetje naar Tarik van Boggelen gegaan om springpaard te worden. Dat het een juiste beslissing is geweest om hem springpaard te maken is uit dit filmpje makkelijk te zien. Nog maar een jaar geleden sprng hij 90cm. Nu dik 140cm. met gemak. Knap werk van Tarik en heel goed van de rode Kaszoon, heel benieuwd wie hem naar de internationale successen gaat rijden, hij is op zoek naar een nieuwe baas! Hij blijft altijd mijn grote liefde, mijn Mannetje.
Claire Dominicus
onderbreking
Be Painted in de krant
geelkerken-WA0000
In een plaatselijke krant is een geweldig artikel geschreven over de familie van der Schaft. Klik op de foto om het artikel te kunnen lezen,
onderbreking
Be Painted doet het weer goed!
Be Painted, in gezamenlijk eigendom van familie Geelkerken en Rieni van der Schaft heeft het weer goed gedaan. De Gribaldi x Münchhausen heeft met Romy van der Schaft hun debuut gemaakt in de Z1. Ze haalden meteen de 2de plaats! Het prachtige resultaat van 65.6% werd behaald in Wenum Wiesel.

onderbreking


Mannetje springt naar de winst
<
EH.Kasparow zoon Man ‘O War heeft in Hellendoorn tijdens het Lente concours de M-klasse springen op zijn naam gezet. Hij liet alle balken keurig in de lepels liggen en zette, met zijn ruiter Tarik van Boggelen, in de barrage een niet te kloppen tijd neer. De 5 en half jarige vosruin uit een Abdullah moeder lijkt steeds maar beter te gaan springen. Hij had er altijd al plezier in maar nu gaat ie ook nog leuk vinden om hard te gaan, hoog te gaan en dan te winnen!

Voorjaar??

Deze geweldige foto is gemaakt door Petra Noordijke©
Traditioneel wordt er op de zondag voor Vastenavond het Strao gevierd. Strao?? Zal u zeggen?? Dan bent u geen Zeeuw want in Zeeland kent iedereen het. Bij de eerste tekenen van voorjaar gingen alle paarden uit de omtrek samen in een stoet naar het strand om de benen te wassen na een lange donkere en koude winter. De Belgische Trekpaarden die in Zeeland het werk deden waren (en zijn) gevoelig voor mok en zo’n voorjaarsbad deed wonderen. De paarden werden met voorjaarsbloemen versierd en zagen er prachtig uit. Nog altijd wordt de traditie in ere gehouden. Maar tegenwoordig mogen ook andere paarden deelnemen. Voor de tweede keer liep er een Trakehner mee in dit trekpaarden festijn! Het Trakehnerbrandmerk viel hier nog meer op dan op andere paardenfeestjes. Herzruf zoon Mikolaiki van Catherine de Bruine heeft genoten. Hij heeft zeker geen mok en geen donkere winter achter de rug en eerlijk gezegd het voelde niet helemaal als voorjaar maar dat mocht de pret niet drukken, het Strao is geweest dus voorjaar kom maar op!!Miranda van de Lagemaat presteert constant
Afgelopen weekend kwam Miranda aan de start tijdens een KNHS wedstrijd op Manege Groenewoude.
Behalve haar eigen Trakehner paard Hudson (afstamming Kantadou X Glanzlicht) kwam ze ook aan de start met de 6 jarige Trakehner Blue Diamond ( Donauzauber x Caprimond). Deze Blue Diamond wordt normaal gereden door Hetty de Koning maar omdat er op zondag een uitvaller was kwam spontaan het idee naar boven om een startpas aan te vragen voor Miranda en Blue Diamond. Ze startte Blue Diamaond in de L1 en in beide proeven behaalde ze 184 punten en een 3e prijs. Haar eigen paard Hudson startte ze in de M1. In de eerste proef leverde dat 180 punten op en in de tweede proef 184, dat was goed voor de twee tweede plaatsen! Miranda en Hudson hebben nu twaalf winstpunten in de M1 en zullen binnenkort de overstap naar de M2 maken.


Kassiopeia mooi tweede!
Kasparow dochter Kassiopeia heeft in Oudkarspel tijdens het Indoor Beukers concours in een startersveld van ruim 60 een prachtige 2de plaats gepakt bij het springen. De lange baan van Manege Beukers was volgepropt met versieringen en lampjes tribunes en anders leuks maar Kassie liet zich niet van de wijs brengen. Ze bleef keurig foutloos en overwon elke hindernis. Ze werd beloond met een mooie deken en een slagersworst!


Man ‘O War springt foutloos in Raalte en Mariënheem

De door Klaus Hittmeijer gefokte Kasparow zoon Man ‘O War is inmiddels ondanks zijn jeugdige leeftijd van 5 jaar, M geklasseerd in het springen. Onlangs had hij concours in Raalte en Marienheem. Op beide grote concoursen bleef hij mooi van het hout en zette scherpe tijden neer. Ruiter Tarik van Boggelen is uiterst tevreden over de vos, hij is een heel fijn paard om mee te werken, altijd bereid en zeer getalenteerd! De foto hierboven is in Raalte gemaakt, video hieronder is van Mariënheem.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!