2013 Hengstenkeuring

Klein voorproefje,

Van Gerard Geling, een Nederlandse trainer die in Duitsland hengsten klaar maakt voor de keuring kregen we deze beelden. Voor degegen die al bijna naar Neumunster gaan een klein voorproefje, voor degene die niet gaan, dit gaat u missen!

Vanmiddag gaat het beginnen,

Voor de thuisblijvers nog wat bewegend beeld van wat er komen gaat. Trainingsbeelden van een aantal van de jongelingen die vandaag aan hun keuring gaan beginnen.


Eerste indruk

DSC_5751
Nog niet af dat past bij een dag als vandaag, nog niet af omdat de de Holstenhallen nog volop in de verbouwing zit. Alle plafonds liggen open, vloerbedekking is nergens te vinden. Onaf geldt ook voor veel hengsten die vandaag ter keuring worden aangeboden. Een paar uitschieters naar boven en ook een paar die wellicht hun kwaliteiten nog gaan laten zien later deze week.
DSC_6290Eerst werd beloofd dat er binnen op het harde zou worden gedraafd. Bij aankomst in de stromende regen zagen we echter toch weer de vertrouwde tribune buiten op het parkeerterrein staan. In de loop van de ochtend werd toch besloten dat we naar binnen gingen.

Tussen twee hallen komt een mooie ruime nieuwe overkapping nu nog niet klaar maar wel al waterdicht. Daar werd dus in alle haast een baan aangelegd. Helaas is daar wel echt te weinig ruimte om het toegestroomde publiek plaats te bieden. Zoveel mogelijk mensen verdringen zich om de smalle, iets te korte baan om toch een glimp op te vangen. Zij zagen 41 hengsten langs komen. Maar twee halfbloeds deze jaargang, veel Imperio zonen, veel Hofrat, een aantal Kentucky’s en de eerste jaargang van Gribaldi zoon All Inclusive. Twee Singolo zonen kregen spontaan de handen op elkaar net als een Redecker zoon, een All Inclusive zoon en een Imperio zoon ontvingen zij een warm applaus.
DSC_5842
Alle paarden mochten vandaag ook oefenen over de hindernissen. Daar viel een Dramatiker vooral op door veel vermogen.
De rijpaarden die voor de veiling komen werden getoond en uitgeprobeerd in een hele nieuwe hal. Morgen gaan we om 8.30 uur beginnen met vrijspringen. Ook daarover kunt u morgen meer lezen hier op de site.

De vrijdagochtend

gluckrufII_6688
De jonge hengsten zijn vanmorgen allemaal in de hal geweest. Daar mochten ze allemaal een klein stukje gangen laten zien. Dan mochten ze de springkooi verkennen waarna de hindernissen verhoogd werden. Bij dat verhogen wordt rekening gehouden met het talent van het paard en de wensen van de trainer / eigenaren.

Alle hengsten moeten springen maar niet allemaal hoeven ze tot boven in de staanders te gaan. Sommige hebben het springen in de genen andere wat minder. Wederom was het de Dramatiker vos Glucksruf II die in positieve zin opviel door zijn techniek. Ook een Abendtanz Erbprinz, een Zauberdeyk, de gekleurde Solitair Rouge, een donkerbruine Redecker zoon Luxor en een bruine Tycoonzoon die Tyson heet kregen de handen op elkaar. De Hirtentanz zonen,Erbprinz en Isle of Man deden wat ze goed kunnen, gewoon goed springen.
luxor_6795

Vooralsnog is er geen hengst die nu al duidelijke potentiële Sieger lijkt te zijn maar in de wandelgangen horen we de naam Kissinger wel zingen. Dat is dan niet de Kissinger die wij in Nederland kennen maar een Singolo zoon uit een Arogno moeder, hij geniet veel bijval. Hij heeft nog geen fouten gemaakt, beweegt heel goed in drie gangen komt heel netjes over het hout heen en is constant in zijn optreden misschien dat hij…………?
tyson_6833

Zo meteen gaan we verder met een presentatie van de veilingpaarden. Daarin een aantal Nederlanders. TCN kampioenveulens Hofrat’s High Spirit ( uit de Hertug merrie Highness) en Goldschmidt zoon uit de Le Duc merrie Helmsley die de klinkende naam Hangover heeft gekregen zijn onderdeel van de te veilen veulens. Daarnaast zit in de rijpaardcollectie nog een Goldschmidt kind, Helena (uit een Mackensen moeder) wordt onder de zeer vaardige van Jana Freund voorgesteld. Over de middag later meer,

Veilingtoppers?

helena_6952

De Nederlandse veilingpaarden hebben zich erg goed laten zien vandaag. Jana Freund heeft Helena heel mooi in het profiel en in beweging. Er lijkt veel belangstelling voor haar wellicht gaat ze een hele mooie prijs opbrengen? Ook de Nederlands gefokte veulens genieten veel belangstelling.

high spirit_7316

Het Hofrat merrietje High Spirits toont veel zelfhouding, veel Trakehner flair en goede bewegingen. Haar neef de Goldchmidt Hangover doet het ook heel goed. We zijn zeer benieuwd naar de veiling morgen!?
hangover_7370

Lopende zaken

DSC_7852
DSC_8326Als laatste onderdeel van de vrijdag komen alle jonge hengsten nog een keer in flitsend tempo voorbij om op de driehoek aan de hun draf te tonen. Een aantal paarden werden beloond met veel bijval, applaus en geluid. De al eerder genoemde Kissinger (39) ( Singolo x Arogno) Luxor (35) (Redecker x Lehndorff’s) en Scaglietti (6) (All Inclusive x Michelangelo) wellicht dat we onder deze drie de Sieger (Kampioen) en de reserve Sieger gaan vinden?

DSC_8344

Morgen gaan de hengsten los in de baan om op de 8 ook hun galop te laten beoordelen. Voor nu gaan we ons vermaken in het strodorp om na te praten. Morgen meer!

Wie zien we terug?

Vandaag hebben we alle hengsten in de baan los gezien. Daar worden ze op een “8 ” getoond. Ze krijgen dan de kans om hun balans te laten zien, voluit te draven en ook om even gang te maken in de galop. Je ziet dat er paarden zijn die de steun van hun voorbrenger missen, andere genieten van de vrijheid. Na de presentatie van vanmorgen werd bekend gemaakt wie door mogen naar de laatste selectie. We geven ze u op catalogus volgorde. Helaas hebben we van de eerste twee geen beeld van vandaag, daarom archiefbeelden van hen.
Neumünster - Trakehner Hengstmarkt

1) is een zoon van de Volbloed Favoritas xx uit een klassieke (merrie is geboren in 1987) Bartholdy merrie. Hij beschikt over heel veel springvermogen maar zou iets meer modern Trakehner flair mogen hebben.
2_5667
2) is Gabun een bonte zoon van Camaro uit de Arabisch volbloed merrie Galina ox. Hadden we vorig jaar een jaar waarin de I lijn veel invloed had op de collectie dit jaar lijkt het jaar van de oudere merries te zijn. Maar lieft 16 hengten hebben een moeder van 15 jaar of ouder. Ook Galina is een dame met een respectabele leeftijd, ze is inmiddels 18 jaren jong. Ze toont met Gabun een chique aansprekend bont paard met genoeg maat en opvallend goede brede voeten. Hij sprong goed en heeft sterke gangwerk.
4_7840
4) Gorbatshow is ingefokt op Sixtus over het hout was hij erg goed op de 8 vanmorgen viel hij wat tegen in de galop. Zijn draf is echter wel goed.
6_8482
6) Scaglietti is een hengst uit de eerste jaargang van All Inclusive. Hij mag bogen op de fantastische Tasdorfer merrie Schneeflocke als zijn moeder. Hij heeft maat, flair, gangen en uitstraling. Een zoon om trots op te zijn.
8_8570
8) Bystro is de tweede All Inclusive zoon die door mag naar de laatste ronde. In draf en over de hindernis zou hij zijn rug wat meer los mogen laten. Hij heeft veel maat en een passend fundament. Op de “8 “baan was hij bereid alle hekjes als hindernis te bestempelen en redde zich handig door steeds de zweep voerders te snel af te zijn. Een handige hengst!
12_8692
12) Glucksruf II wat zijn naam al doet vermoeden is een volle broer van de eerder gekeurde Glucksruf. Ook dit een lichte vos van zijn vader Dramatiker die geweldig springen en heel groot beweegt. Hij is wellicht wat kort in het voorbeen en/of wat lang de rug. Dat hij een atleet is is zeker.
17_8853
17) Hofritter (v: Hofrat) een telg uit de geweldige Habsburg dynastie. Hij is een volle broer van de twee jaar geleden tot Sieger gekroonde Hawelmann. Deze schimmel broer heeft fantastisch gangwerk en red zich netjes boven de sprong. Hij beweegt steeds bergop en verslapt ook na een aantal keuringsdagen niet. Habsburg de stammoeder van deze hengst wordt vanavond geëerd om haar prestaties in de fokkerij. Zij en een groot aantal van haar kinderen en kleinkinderen zijn onderdeel van de Gala show vanavond. Hofritter is een waardige vertegenwoordiger van deze stam.
22_8918
22) het is weer een volle broer van een eerder gekeurde hengst. Deze Imperio Gallardo is een broer van Guardian. Ze lijken erg op elkaar, bruin, maat goed bewegen en een uitgebalanceerd karakter. Altijd bereid te doen wat de voorbrenger wil, je kop niet op hol laten brengen. Hij beweegt graag, het is geen spektakel paard maar wel een fijn sportpaard.
23_8984
23) is onze eigen Imperio zoon uit de Kaiser Wilhelm dochter van Evita, Evviva. Empire State was hengstveulen kampioen bij onze TCN stamboekdag twee jaar geleden. Toen ook toonde hij veel veer in de gangen. Hij is inmiddels uitgegroeid tot een groot en machtig paard. Wellicht in gezicht iets te weinig Trakehner wat hij in uitstraling weer helemaal goed maakt.
24_8959
24) Zangor is de volgende Imperio zoon die door mag naar de laatste ronde. Hij is op jonge leeftijd al heel erg af. Heeft een mooi profiel met veel kraag en hengsten uitstraling. In bovenlijn iets week door zijn groeifase wellicht. Hij beweegt zeker en zuiver. Springt goed en met plezier. Ook de galop baan was zijn speeltuin hij is na dagen keuring nog altijf fris en vrolijk.
30_9205
30) de enige Kentucky zoon die door mag naar de laatste ronde. Deze grote bruine beschikt over grote partijen. Hij is net als de andere Kentucky’s iets aan de lange kant. Hij beweegt goed. Ook Loyola hij heeft de steun van een hele goede moeder. Loreley is een heel mooie Tamboer merrie uit de fokkerij van mevrouw Gunia.
33_9273
33) Bel Baron is een bruine zeer herkenbare Munchhausen zoon. Net als zijn vader is het een groot paard met een duidelijke mannelijke uitstraling. Met een Partout moeder er voor zal hij kunnen bijdragen aan de dressuurpaarden fokkerij. Zo ver is het nog niet maar hij gaat wel mee naar de laatste ronde.
35_9357
35) Luxor een donkerbruine Redecker zoon lijkt elke dag een beetje beter. Heel mensbetrokken en goed meedenkend is hij er steeds bij. Op het harde was hij al goed, in de baan laat hij zijn bewegingen ook steeds goed zien. Hij springt prima, heeft daar ook plezier in. Hij beschikt over een mooi gezicht en een mooi correct gebouwd lijf. Met overzicht beweegt hij zich overal en vind veel fans. Een heel fijn paard en wellicht een kandidaat voor een premie?
39_9442
39) steeds meer mensen tekenen deze Kissinger aan als de Sieger. Een af paard wat heel mooi beweegt. Aan alles is duidelijk dat hij een vaderdier is. Zijn moeder liep een hele goede Stuten Leistung Prufung, Kissinger lijkt ook een heel fijn bewerken paard bij elk optreden doet hij steeds weer zijn best. Mooie bewegingen met veel “Go”. Hem zou het kampioenslint niet slecht staan?
43_9579
43) is de laatste in deze rij van 15 rijpaarden die groen licht hebben voor de laatste selectie. Tyson is een Tycoon zoon. Hij beweegt groot en heel makkelijk. Wellicht door zijn leeftijd houd hij zich iets vast in de rug, ook boven de sprong lijkt hij dat een beetje te doen. Dat weerhield hem er niet van om heel makkelijk ook steeds hoger te kunnen springen. Een mooie draf een handige galop. Ook deze hengst is een heel fijn en wellicht veelzijdig sportpaard.

een impressie van de paarden in beweging:

trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Eenmaal andermaal …… Verkocht!
sto_9939
Het eerst te veilen paard was ook meteen de klapper van die veiling. De volle zus van de gekeurde hengst Schwarzgold heeft niet alleen de naam Standing O’Vation ze kreeg ook een staande ovatie. Ze bracht maar liefst 100.000 euro op! De donkerbruine merrie is nog maar 3 jaar oud maar laat zich rijden alsof ze dit al jaren doet. Anne Sophie Fiebelkorn reed de merrie weergaloos door de drukke indrukwekkende hal.
hannah_9975
Dat was een heel mooi begin van deze veiling in crisistijd. Later ging een Imperio merrie Hannah uit een Muncchausen moeder voor een slordige 80.000 over in andere handen. Bij de veulens was het duurst verkochte veulen een Millenium zoon uit een Hofrat dochter. Deze Homeyer ging voor 30.000 euro naar een nieuw thuis. Bij de jonge merries was de veilingtopper St.Pr. und Pr.St Inside een Krokant dochter uit een Connery. Zij was 27.000 euro waard voor haar nieuwe baas.
h_9945
HS_0002De Nederlandse paarden zijn alle van stal gewisseld. Helena beet het spits af, de hamer viel bij 26.000 euro. Het Hofrat merrieveulen gaat naar een Canadese eigenaar die voor haar 5500 euro betaalde. Ons is ter oren gekomen dat ze een nieuwe naam krijgt maar we weten nog niet wat dat wordt.
gs_0065
De Goldschmidt zoon Hangover ging voor 4000 in andere handen over.
Later zullen we een volledig overzicht plaatsen van de prijzen, nu alvast de resultaten van de Nederlandse paarden.

Alle 12 goed

12step12 jonge hengsten mogen zich na vandaag dekhengst noemen. Onder hen 4 nieuwe premiehengsten, de Tasdorfer All Inclusive Scaglietti, de Imperiozoon Empire State (uit Evviva) de Redecker zoon Luxor en Kissinger de opvallende Singolozoon gaan allemaal premiehengst worden. Onder hen zit dus de Sieger en reserve sieger van dit jaar. Morgen gaan we horen wie wie gaat worden. Drie hengsten hebben het felbegeerde dekbrevet niet gekregen. Ondanks een zeer interresante afstamming gaan Zangor (Imperio), Loyola (Kentucky) en Tyson (Tycoon) vooralsnog niet dekken.
trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Vrouwelijk schoon

tanzmusik_9793
De Trakehner Hengstmarkt is tegelijk met de Hengstenkeuring ook een gelegenheid om de allerbeste Trakehner merries uit alle Duitse Bundeslanden uit te nodigen. Zij gaan dan strijden om de Nationale Titel.
Deze merries zijn allemaal drie jaar oud en de absolute top van Duitsland. Als aller aller beste kwam St.Pr und Pr.St. Tanzmusik uit de bus. Een merrie die overloopt van charme vrouwelijkheid en schoonheid. Eerder was ze al Kampioen Schleswig Holstein, nu is ze Nationaal Kampioene. De Herzruf dochter uit een Grafenstolz moeder beweegt als een droom is dragend en in alles vrouwelijk en Trakehner. altezeit_9764
De Reservekampioene moest van ver komen ze was al kampioen van de Neues Bundeslander. Ze beweegt zeer goed met alle passen raak en in tact. Ze is een Le Rouge dochter uit een EH.Kasparow dochter Alte Arte en draagt de naam Alte Zeit. Ook zij is al St.Pr und Pr.Stute.

De uitslag is bekend

DSC_1586Sieger is de 39 KISSINGER Singolo x Arogno
Reservesiger is de Tasdorfer hengst Scaglietti van All Inclusive. Verdere premie hengsten zijn Empire State de Imperio uit Evviva van Kaiser Wilhelm en de Redecker zoon Luxor.
trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Tranen overal,

DSC_1389
Wat is het toch dat Trakehner paarden ons zo kunnen raken? Een ieder die in de hal was vandaag bij het bekend maken van de Sieger heeft een traan weggepinkt of een brok in de keel weg moeten slikken. Kissinger is het geworden. Zijn fokker is Gräfin Alexandra Dohna von Schlobitten en wat gunnen we het haar!!! De bloedlijnen van het Huis Dohna gaan zo mogelijk nog verder terug dan de Trakehner lijnen zo lang al houd dit geslacht zich bezig met het fokken van rijpaarden. Ook deze laatste telg uit dit geslacht Gräfin Alexandra is al sinds jaar en dag een vaste waarde binnen de Trakehner wereld. Zij verteld graag en vaak over haar geweldige Arogno merrie de St.Pr.Pr. und Elite St.Kontessina ondanks de hoge leeftijd van de merrie, ze was al 19 heeft ze de merrie laten dekken door Singolo. Zo ontstond de Sieger van 2013, Kissinger.
De hengst is het toonvoorbeeld van innerlijke rust en charme. Bij de uitreiking van de erelinten en bijbehorend edelmetaal bleef hij staan als een huis en liet het zich welgevallen. Daarna maakte de Gräfin, zelf ook geen 18 meer, ze gaat nog dit jaar 80 jaren jong worden, zelf een ereronde met haar “kind” (dat iemand de hengst gekocht heeft deed er even helemaal niet toe). Ere wie ere toekomt, zij heeft deze combinatie bedacht. De hengst paste zijn tempo aan zijn bejaarde fokker aan en in verzamelde en uiterst kalme stap oplettend of hij haar niet in de weg zou zitten liep hij braaf een ererondje, en de zaal brak in tranen uit. Iedereen ging staan met rillingen op de rug. Wat een emotie, wat een paard en wat gunnen we het de Gräfin!

Hij komt naar Nederland

OranjeVM-Flora-II
Daarnet viel de hamer bij €250.000 en ging Kissinger over in Nederlandse handen!!!!! Joop van Uytert heeft zijn vakkundige oog laten vallen op de winnaar van dit jaar. Een prima keuze, super hengst en bloedlijnen die ook in Nederland zeer bruikbaar zijn. Hij past op Partout merries, hij past op Gribaldi merries en kan veel betekenen voor de dressuur fokkerij met dit geweldige karakter!! Opeens heeft de Sieger een oranje randje! Joop gefeliciteerd,

Alle verwarring voorbij

confusingHet was allemaal niet helemaal duidelijk. Tijdens de veiling wisten we het, Kissinger gaat naar Nederland. Hij gaat naar van Uytert om daar in sport en fokkerij ingezet te worden. Maar in een persbericht die maandag in circulatie kwam stond dat de hengst naar Singapore was verkocht? Hoe zit dat dan?? Veel vragen, allemaal verwarring. TCN heeft navraag voor u gedaan en we hebben het van zeer betrouwbare bron. Kissinger komt naar Nederland en zeker niet naar Singapore! Kissinger zal zeer binnekort een box betrekken in Heerewaarden en daarna voorbereid gaan worden op een sport en fok carriere. Geen zorgen dus, geen verwarring meer!!
trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Hoog bezoek

Red curtains over whiteEr zong op de zaterdag van deze editie van de Hengstmarkt een gerucht door de Holstenhallen. Er komt hoog bezoek?? Wie er zou komen leek niemand te weten maar dat er “iemand” kwam wisten we zeker. Toen er in de VIP lounge ruimte gemaakt moest worden en iedereen die daar niet moest zijn werd verzocht te vertrekken moest het wel aanstaande zijn de aankomst van deze “Mystery Guest”.
Onze voorzitter Petra Wilms als altijd een perfecte gastvrouw kon nog net een ramp voorkomen. Bij de deur beneden werd namelijk een meneer in een Arabisch gewaad tegen gehouden! De man die bij de deur toegangsbewijzen controleerd ging deze rare gast niet toelaten, hij dacht dat hij wel onderdeel zou kunnen zijn van de Gala avond (we hadden daar niet lang geleden een shownummer met Kamelen) maar ook als je onderdeel van de show bent moet een toegangsbewijs hebben. Deze rare snuiter had die niet dus hij kwam er niet in! Petra kon er nog net tussen springen en de gast met alle “egards” ontvangen. Het bleek te gaan om Sheikh Mustafa van de Verenigde Arabische Emiraten. Bij een lunch HM. Queen Elisabeth had hij over Trakehners gehoord en wilde hij deze paarden wel eens zelf komen bekijken. Hij heeft genoten van de Gala avond, en heeft interesse in vooral de springende Trakehners. Hij vroeg geinterreseerd naar de prijzen van deze paarden met hun speciale historie en was verbaasd. Hij heeft renpaarden en als die minder dan een miljoen kosten is het meestal niet veel…………………… helaas werd de veiling in de middaguren gehouden en dan is zijne hoogheid de Sheik nog niet wakker. Hij heeft de veiling dus gemist en vooralsnog gaat er, voor zover ons bekend is, nog geen paard naar de Emiraten. Maaar de interesse is er dus wie weet? Trakehners in de woestijn, ook dat kunnen ze!?
trakehners zijn gewoon heel bijzonder


Veilingprijzen

De economie is nog niet hersteld in Europa en de rest van de wereld en dat was te merken aan de prijzen die de paarden euroopbrachten. Toch gingen er paarden voor een mooi bedrag over in andere handen. Hieronder een overzicht van de prijzen die werden geregistreerd op de veiling van de Trakehner Hengstmarkt.
Als u de catalogus niet bij de hand heeft via deze link komt u op een nieuwe pagina waar u de catalogi van de afgelopen hengstmarkten kunt naslaan. Ook die van 2013.
trakehners zijn gewoon heel bijzonder
DSC_1389

Gekeurde Hengsten

Kat. #

Gemiddelde prijs: € 67.400

1)

Rusticus

€ 20.000

USA

2)

Gabun

€ 24.000

Schleswig Holstein

4)

Gorbatshow

€ 15.000

Oostenrijk

6)

Scaglietti

€ 170.000

Berlijn

12)

Glücksruf II

€ 26.000

Meckelenburg

17)

Hofritter

€ 37.000

Nordrein Westfalen

22)

Gallardo

€ 70.000

Niedersachsen

33)

Bel Baron

€ 27.000

België

35)

Luxor

€ 35.000

Hessen

39)

Kissinger

€ 250.000

Nederland

trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Niet gekeurde hengsten

Gemiddelde prijs €8.794

3)

Herbstsommer

€ 8.000

Schleswig Holstein

5)

Donaustern

€ 9.500

Engeland

7)

Kaliv

€ 8.000

Beieren

9)

Hirtenglanz

€ 9.000

Schleswig Holstein

11)

Heroe

€ 8.000

Niedersachsen

15)

Erbprinz

€ 8.000

Schleswig Holstein

18)

Perano

€ 8.000

Niedersachsen

19)

Gianfranco

€ 8.000

Nordrein Westfalen

27)

Königssohn

€ 9.000

Hessen

29)

Tempelgeist

€ 8.000

Niedersachsen

30)

Loyola

€ 9.000

Niedersachsen

32)

Mountbatten

€ 12.000

Nordrein Westfalen

36)

Tarot

€ 9.500

Engeland

38)

Rudolfsky

€ 9.000

Luxemburg

41)

Grand Cavalier

€ 9.000

Sachsen Anhalt

44)

Solitär Rouge

€ 8.000

Beieren

45)

Tucholsky

€ 9.500

Niedersachsen

trakehners zijn gewoon heel bijzonder

standing
Standing O ‘Vation is een volle zus van de gekeurde Schwarzgold en was de topper van de rijpaarden veiling. Zij ging voor €100.000 over in andere handen.

Rijpaarden

Gemiddelde prijs €27.892

47) Standing O’Vation

€ 100.000

Denemarken
48) Moromax

€ 15.000

Denemarken
49) Helena

€ 26.000

USA
50) Babiano

€ 12.000

Schleswig Holstein
51) Hannah

€ 80.000

Hamburg
52) Kathian

€ 25.000

Hessen
53) Guardi

€ 14.000

Niedersachsen
55) Cera

€ 26.000

USA
56) Polarlicht

€ 12.500

Singapore
57) Ildika

€ 15.000

Hamburg
58) Gutenberg

€ 14.000

Nordrein Westfalen
60) Pia Donna

€ 27.000

Hessen
61) Get the Beat

€ 13.000

Schleswig Holstein
63) Zimbal

€ 11.000

Meckelenburg

trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Veulens

Gemiddelde prijs: €9.970

78) Kavango

7.000

Niedersachsen
79) High Spirit

5.500

Canada
80) Lucius Malfoy

6.000

Schleswig Holstein
81) Hangover

4.000

Schleswig Holstein
82) Homeyer

30.000

Niedersachsen
83) Flying Dreams

4.000

Canada
85) Wanjura

5.000

Brandenburg
86) Limerick

4.500

Nordrein Westfalen
87) Arensa

5.700

Engeland
88) Heaven of Dreams

26.000

Niedersachsen

trakehners zijn gewoon heel bijzonder
inside
St.Pr. und Pr. St Inside was reservekampioene van de merrieopnamedag van Niedersachsen op de veiling was zij de duurst verkochtte merrie.

Merries

Gemiddelde prijs: €13.900

64) Tabea

€ 12.000

Hessen
65) Klassic Blue

€ 11.000

Niedersachsen
66) Chica

€ 7.000

Niedersachsen
68) Roturua

€ 8.000

Beieren
69) Oreade

€ 12.000

Beieren
70) Angelina Jolie

€ 13.000

Niedersachsen
71) Inside

€ 27.000

Beieren
73) Herbstkönigin

€ 26.000

Schleswig Holstein
74) Königsprimel

€ 14.000

Hessen
76) Cosma Shiva

€ 9.000

Rheinland

 

Allemaal op een rij

Bij de het bekend maken van de nieuw gekeurde hengsten geeft onze fokleider Lars Gehrmann altijd zijn commentaar mee over elke nieuwe hengst. Hieronder krijgt u een overzicht van de nieuwe hengsten en het commentaar van Meneer Gehrmann erbij. Eerste de gekeurde hengsten op volgorde van de catalogus. Eronder de 2 premie hengsten, de reserve Sieger en Sieger.

rusticus_0968
1)Rusticus
is 1 van de weinige gekeurde zonen van de net uit de fokkerij teruggetreden Favouritas xx. Met deze “outcross” halen we zeer interresant en bewezen bloed binnen. De moeder van deze Rusticus was al 23 jaar toen ze gedekt werd door Favouritas xx. Het resultaat is een laat ontwikkelend, nu nog overbouwd, maar goed paard. Hij bleef in het springen steeds inschatten, kijken, wist steeds de juiste afstand te kiezen. Hij was niet de betse halbloed van de collectie waar hij een extra erkenning voor heeft ontvangen.
gabun_0970
2)Gabun
is een bonte zoon van de veelzijdige Camaro uit een niet vaak gebruikte Arabisch Volbloed merrie. Deze Vatican ox dochter is ingefokt op Kumir ox een hengst die binnen de Russisch Arabische volbloedfokkerij bekend staat voor goede sport (ren)paarden. Gabun laat zijn arabische achtergrond doorschijnen in een wakkere oogopslag een plezier in het werk. Hij beschikt met gesloten partien toch over genoeg maat.
gorbatsjow_7830
4) Gorbatshow deze met de begeerde zwarte kleur begiftigde hengst is ingefokt op Sixtus bloed. Dat toont hij direct in zijn vermogen en techniek boven de hindernissen. Hij springt graag en erg goed. In galop heeft hij nog wat ontwikkeling door te maken maar zijn draf is goed en mooi in balans.

8_8570
8) Bystro
is 1 van de 2 goedgekeurde zonen van de dit jaar zijn eerste jaargang tonende Gribaldi zoon All Inclusive. Bystro is ook nu hij nog duidelijk groen is en daardoor wellicht nog wat smal een paard wat steeds lichtvoetig en makkelijk beweegt. Hij gaat duidelijk nog ten positieve ontwikkelen waardoor zijn nu nog overbouwd zijn weg zal gaan. Hij bewoog zich steeds licht en makkelijk en met veel kracht vanuit de achterhand.

DSC_6688
12) Glücksruf II
volle broer van 2 jaar geleden gekeurde Glücksruf. Hij is de beste springhengst van deze jaargang. Met Dramatiker als vader lijkt hij voorbestemd voor de hogere sport. Hij zal zeker ook veelzijdig ingezet kunnen worden want niet alleen zijn springtechniek en vermogen is goed ook zijn gangen zijn steeds raak, in tact en makkelijk. De nog jonge hengst houd overzicht n zal als hij eenmaal ook in de bovenlijn gesloten is een heel goed sportpaard worden.
hofritter_8853
17) Hofritter een telg uit het Habsbourger geslacht. De schimmelmerrie lang in bezit van meneer Peter Smeets staat aan het begin van deze waardevolle bloedlijn. Zijn kleur heeft Hofritter dus van die kant. Het is niet voor het eerst dat Hofritter in de Holstenhallen is. Hij was als veulen twee jaar geleden al hier en werd toen aangekocht door zijn huidige eigenaar. Ook zijn moeder Heavenly was ooit veilingpaard in Neumunster. Met deze zoon brengt zij haar tweede goekeurde zoon. Hofritter is een edel, eerder dansned dan dravend bewegend paard. Wellicht in fundament iets aan de lichte kant wat zeker nog zal ontwikkelen.

22_8918
22) Gallardo
is ook een volle broer van een goedgekeurde hengst. Eerder bracht Imperio Guardian uit de Consul dochter Gute Zeit. Een paard met ene fijn actieve achterhand die altijd bergop beweegt. Hij lijkt bestemd voor dressuur maar zal ook zeker in de springsport zijn mannetje kunnen staan. Hij beweegt steeds door het lijf. Hij zal opgroeien naar een zeer bruikbare sportieve hengst.

belbaron_8254
33) Bel Baron
kan bogen op een afstamming met 3 legendarische sporthengsten op een rij. Muncchausen, Partout, Habicht. Zijn moeder is Belle Epoque heeft naast successen in de keuringsring ook een geweldige Stuten Leistung Prufung gelopen. Het heeft geleid tot een comfortabel paard met grote lijnen. Een makkelijke zelfhouding diehij ook in het vrijlopen steeds toont. Een voorbeeld van een moderne grote Trakehner.

empirestate_1287
23) Premie Hengst Empire State
de andere goedgekeurde Imperiozoon van deze jaargang. Empire State is een groot paard met grote lijnen en partijenen een opvallend silhouette. Hij bewoog steeds weer bergop en wist ook in het springen zijn mannetje te staan. Hij wordt gesteund door de geweldige bewezen bloedlijnen van zijn moeder E.St. Evita (v:Schwadroneur) Empire State gaat in de fokkerij ingezet worden bij de Familie Poll.
luxor_1049

25) Premie Hengst Luxor een heerlijke hengst met een steeds oplettend oog die met overzicht en balans de uitdagingen van de keuring toegemoet treed. Hij heeft veel kracht en vermogen om in de springsport successen te gaan boeken maar heeft ook de bewegingstechniek en de begeerde knieactie om ook als dressuurpaard op te vallen. Een echt dubbeltalent dus. Hij lijkt niet te kunnen wachten om onder het zadel en in de fokkerij ingezet te worden.
scaglietti
6) Reservekampioen Premie Hengst Scaglietti. Een paard met grote lijne die we nodig hebben voor een moderne dressuurhengst. Scaglietti heeft het allemaal maat, goed fundament, formaat, comfort en een harmonieus lijf waar hij steeds bergop mee beweegt. Ondanks zijn late geboortedatum 13 juni is hij al goed ontwikkeld. Niks lijkt een grote toekomst in de dressuursport in de weg te staan.

sieger2013
39) KAMPIOEN en Premie Hengst. KISSINGER

Elke superlatief lijkt te paen bij de beschrijving van deze hengst want hij heeft het echt allemaal. Een charmeur vanaf dag 1. Opvallend is zijn geweldige interieur waarmee hij steedin balns bleef en met overzicht elke dg ietsje beter leek. Hij is het schoolvoorbeeld een top Trakehner, hij loopt over van traditie, uitstraling, hij is werkwillig en draagt zeer inttersant bloed. Gräfin ohna stelt met deze Kissinger haar eerste kampioenhengst voor, en voor 1?

Herzendieb Elite

herzendieb-elite
hersendieb-1Tijdens de Trakehner Hengstmarkt is de 10 jarige Herzensdieb Elite verklaard. Met al twee gekeurde zonen en 36 dochters die ingeschreven staan in het stamboek heeft de hengst zijn fokkerij sporen verdiend. Herzensdieb was in 2005 publiekslieveling en werd Sieger van zijn jaargang. De Tambourzoon staat te boek als veredelaar en als een zeer rittig en prettig paard om mee om te gaan. Zijn eigenaren, de Amerikaanse stoeterij Leatherdale Farms zijn eigenlijk Hannoveranen fokkers maar vielen als een blok voor de mooie donkerbruine. Ze hebben hem na aankoop op de veiling in training gezet bij Jens Meyer die hem ook in de fokkerij begeleid. Herzensdieb werd gefokt door door de Hessische Hauptstiftung of zoals wij het allemaal noemen Panker. (op de foto de fokker Prins Donatus von Hessen en eigenaren Louise en Doug Leathedale)
pedigree-herz
Bij bestudering van de bloedlijn van Herzensdieb zien we dat hij is ingefokt op de legendarische merrie Tilsit III, zij is de moeder van zijn vader zowel als de moeder van de vader van zijn moeder. En ook de naam Tuemmler komt twee keer terug in zijn afstamming. Herzensdieb is niet alleen voor de Trakehner Verband gekeurd, hij heeft ook nakomelingen in het Deens en Zweeds Stamboek in de Hannoveranen en het Zuid Duitse Paarden stamboek. Voor diegene die de Munster Handorf Hengsten show van 2011 hebben gemist, hieronder bewegende beelden van deze, nu Elite, Hartendief!

14 JULI TCN STAMBOEKDAG


U gaat er toch ook bij zijn? Op zondag 14 juli aanstaande organiseren we de TCN Stamboekdag. Op die dag is iedereen met interesse of passie voor het Trakehner paard uitgenodigd om te komen naar Manege Groenewoude in Woudenberg. De details over starttijden kunt u vinden op deze site zodra die bekend zijn. U bent allemaal welkom!Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!