2014 Leden Nieuws

Malenta naar het NK!
10968322_10152661775447285_1653957430805277937_n
Malente is wel door! Danielle Noordermeer en haar North Lake Malente (uiteraard een Gribaldi) Zij schrijft: ” Wat een ongelofelijke rit! Losrijden super. In de proef waren de boompjes zo eng dat de spanning steeg. Nooit meer verwacht 4de van Gelderland te worden en we zijn gewoon door naar de Nederlandse! Zo blij!” En dat is natuurlijk helemaal terecht! Goed gedaan, Danielle! Inmiddels is ze ook al een keer Z gestart en dat ging ook al harstikke goed!

Be Painted naar het NK!
be-romy
Be Painted de Gribaldi x Müncchausen gereden door Romy van der Schaft heeft tijdens de selectiewedstrijd in Uden 65% behaald. Dit betekent dat de fraaie vos zich geplaatst heeft voor het NK ZZ-Zwaar wat in Ermelo verreden gaat worden op 28 februari.

Fame reserve kampioen van Drenthe!
aniek
fame-DKGoldschmidt dochter Fame (Frühlingsflocke) werd onlangs heel knap reservekampioen van Drenthe. Met dit resultaat zou je denken dat Fame mee mag doen aan het NK maar omdat er in Drenthe maar 1 startbewijs beschikbaar is mag Aniek vooralsnog niet met Fame naar Ermelo voor het NK. De prestatie is er niet minder knap om!

Fame door naar de Drentse Kampioenschappen
fame-binnen
Aniek heeft met Frühlingsflocke, thuis heet ze gewoon Fame, de selectiewedstrijd gewonnen voor de Drents Kampioenschappen. In Beide proeven L2 prijkt haar naam bovenaan. Dat betekent dat deze Goldschmidt dochter door mag naar de regiokampioenschappen.
fame-uitslag

Danielle weer Kringkampioen
daneille-m2-indoor-kring
Ook in het (pas) tweede Indoor Seizoen is Danielle Noordermeer met haar North Lake’s Malente, (EH.Gribaldi x Chronos) kringkampioen geworden. Deze keer in het M2. Dit betekent dat ze door mogen naar de Gelderse (en dat ze al ingeschreven hebben voor het Z1!)

Daantje gepromoveerd, ook Mannetje goed
daan-tcn-larissa-4267
De nog maar 5 jarige Kasparow zoon D’Artagnan is afgelopen weekend voor het eerst uitgebracht in de M klasse van de SGW (de samengestelde wedstrijdsport) In Bathmen werd de seizoensafsluiter verreden, in een prachtig Indian Summer omgeving was een uitdagende cross gebouwd die Daan samen met Larissa foutloos overwon. Hij had het toen al goed gedaan in de dressuur en was ook al foutloos in het springparcours. Zijn M debuut werd bekroond met een knappe 4de plaats! Gefeliciteerd Daan! Het crossseizoen is nu voorbij maar volgend jaar in het voorjaar is Daan er weer bij!
Kasparow werd door nog een andere Trakehner zoon vertegenwoordigd in Bathmen. In de L klasse startte Tarik van Boggelen Man ‘o War hij liep zijn 3de echte cross en had nu helemaal geen moeite meer met het water. Prima gedaan in de dressuur, foutloos gesprongen en foutloos binnen de tijd betekende een 5de plek voor hem!
man-bathmen-tcn-2014-5882

Fame doorgedrongen tot in de finale van de MacRider!
fame-915
Aniek Schraa en de Goldschmidt dochter Frühlingsflocke is doorgedrongen tot in de finale van de MacRdier cup! Omdat Frühlingsflocke een onmogelijke naam is zijn we blij dat ze nu Fame heet! Op 15 november aanstaande zal tijdens deze wedstrijd bepaald worden wie de winnaar wordt van die trofee. De finale zal verreden worden in de Sunrise Stables in Assen. Aniek succes!!
macrider0_46007

Faam vor Fame
fame-7879
macrider-protocol-ef-kl-ebAniek heeft in de Goldschmidt dochter Fame, officieel heet ze Frühlinsflocke, een echte crack onder het zadel. Ze heeft onlangs de selectieronde gereden voor de MacRidercup. De finale van deze ronde wordt in het laatste weekend van oktober verreden. Het protocol wat Aniek mee naar huis kreeg liegt er niet om!

Mannetje en Daan komen elkaar weer tegen
tcn-daan_7501-oudkarspel
In Neede werd in het laatste weekend van September een druk bezochte eventingwedstrijd gehouden. Daar in de klasse L kwmamen twee Trakehners, twee Kassen, elkaar na een tijdje weer eens tegen. Daan ( D ‘Artagnan heet hij echt) is al een ervaren eventer ondanks het feit dat hij nu een ruim jaar onder zadel is. Hij liep de dressuur met een mooie score van 193, sprong foutloos en crosste als een geoliede machine. Hij was van de L klasse de beste! Nog 1 L wedstrijd staat er in zijn balboekje daarna gaat hij over naar de M klasse.
De andere Kas was Mannetje. Die is eigenlijk springpaard, wat hij heel goed doet, hij springt Z én 1.30 internationaal maar zijn ruiter, Tarik van Boggelen, is eigenlijk eventing ruiter. En dus kruipt het Kasparow bloed waar het gaan kan en komen we Mannetje nu ook in het terrein tegen. Hij deed de cross hindernissen met een ogenschijnlijk gemak, alles foutloos en handig overwinnend maar toen …. toen kwam de watersprong. Dat bleek nog net een beetje te hoog gegrepen. Na wat oefenen en overreden ging hij uiteindelijk toch het water in en maakte de hindernis prima af. Zijn tijd telde al niet meer mee waardoor zijn keurige dressuurscore en het foutloos springen ook niet meer meetelde. Maar veel geleerd en heel erg genoten!!
kasparow-man_115

Marcia en “haar” Kassen
kassie-jan10
kassie-texelMarcia Dominicus is een Eventing ruiter. Ze doet al jaren aan deze veelzijdige sport, de laatste jaren bijna altijd op Kasparow kinderen. Met Kassiopeia (Kasparow x Solo Native) is ze ooit begonnen in de B en inmiddels heeft ze zoveel geleerd en geoefend dat ze nu samen Z gerechtigd zijn! Onlangs in de wedstrijd op Texel werden ze in een zwaar bezet veld heel mooi 5de en daarmee haalde ze haar punten om Z te mogen starten. Binnenkort zullen ze te vinden zijn in een Z cross!
tseghow-lisseMarcia heeft nog een Kasparow ijzer in het vuur. Tsjechow, ook een Kasparow uit een Engels Volbloed merrie, is eigenlijk het paard van haar moeder. Maar Tsjechow is eigenlijk van de hele familie. Hij springt, dressuurt en heeft inmiddels ook zijn eeerste cross gelopen! In Lisse beleefde hij zijn eerste echte B cross en deed het fantastisch!
tsjechow-spring

Daar is ze weer!
malente-hummelo_2014
Malente heeft met Danielle dit weekend haar M2 debuut gevierd en dat ging alweer heel goed!! Ze zijn nu officieel een M2 combinatie want er waren winstpunten en een 3de en 4de prijs! Gefeliciteerd Danielle!

Fame doet het goed in De Wijk
fame-0075_o
Fame en Aniek hebben deelgenomen aan de Regiokampioenschappen in Drenthe. De wedstrijd, die mega groot is, word gehouden in De Wijk. Er is eerst een selectiewedstrijd op de zaterdag, dan de finale op zondag. Op zaterdag wist Fame haar klasse L1 te winnen met een prachtige 202. Daarmee plaatste zich uiteraard voor de finale van zondag. Op die finale liep ze twee proeven, 1 weer met fame202 maar in de ander 189 wat een vierde plaats betekende, daarmee liep ze “op een haar na” een startbewijs voor de Hippiade mis. Jammer maar erg goed gedaan! Fame werd geboren als Frühlingsflocke bij familie Pieters. Werd als gespeend veulen aangekocht door de familie Brouwer/ Roorda en is in training gezet bij Aniek Schraa, die we al kennen omdat ze eerder Dühnja van dezelfde eigenaar uitbracht. Omdat Frühlingsflocke wat moeilijk uitspreekbaar is werd het al gauw Fame en “Fame” heeft ze vergaard!
Malente mag naar de Hippiade!
malente_0334
Op de Regiokampioenscahppen van Gelderland heeft Danielle Noordermeer haar Malente weten te selecteren voor de Hippiade in september van dit jaar. Gefeliciteerd Danielle!

Nick en Kissinger op koers!
nick_0407Kissinger en Nick hebben het goed gedaan door te selecteren voor de regiokamp- ioenschappen , 25 Juli was het zover en Kissinger moest als 1e van start , met in de 2e proef een mooie 4e prijs en in de 1e proef een 10e plaats kwamen zij net 0,58% tekort om naar de Hippiade te gaan en staan 1e reserve.
Heel tevreden met mijn Trakhener 🙂 wij gaan rustig verder trainen voor de M.

Trots,
veldt_4227Hallo,
Omdat ik ontzettend trots ben om “mijn meiden”wil ik jullie graag deze foto’s laten zien. Het is Haily onze trakehner (v. Goldsnmidt) en dochter Denise.
Met dank aan Leon Barnhoorn……. groet, Miranda Veldt
veldt_4169

Malente mag naar de Regio
En ook Malente heeft het weer geweldig gedaan. Ze werd met Danielle reserve kringkampioen en is daarmee door naar de Gelderse Kampioenschappen in de klasse M1 op 8 augustus 2014. Geen beeld maar we weten allemaal hoe mooi Malente is!

Halentino weer in de winst
halentino_38
Vorige week was Ingrid Barnhorn naar een wedstrijd met Halentino in het ZZ zwaar, na een paar oefenrondjes, hebben wze deze keer winst gereden 61,29% en een zevende plek! Goed gedaan! Ingrid is supertrots nu op haar maatje! Bijgevoegd een foto van het losrijden.

Anouk is er weer bij
gsuprise-35Anouk kennen we allemaal, zij is de stalruiter voor stoeterij de Garst van onze voorzitter. Ze heeft weer veel dressuurbanen gezien de afgelopen tijd en dat niet zonder succes. Niet alleen met Golden Gamble ( v: Perechlest x Munchhausen) heeft ze zich geselecteerd voor de Brabantse Kampioenschappen, ook met haar troef Golden Surprise (v: Karolinger I) heeft ze die selectie gehaald. Goed gedaan Anouk!

Whisper weer winstpunten in Z
whisper8241687_n
Whisper vormt al een tijd een combinatie met Liseon Kamper. Zij heeft hem alles geleerd alles bijgebracht. Nu Whisper (v: EH.Kasparow) 6 jaar is mag hij ook Z starten en dat heeft hij nu 2 keer gedaan. Dit weekend was hij met Liseon en met trouwe fans, baasjes Wim en Wilma naar Aalten om daar te starten. Liseon was er al bang voor, had het al aangekondigd: er kwam een stortbui, en nartuurlijk gebeurde dat ook! Net voordat Whisper de baan in moest trok iedereen zijn paraplu! Regenschermen in alle kleuren met felgekleurde bloemen en vrolijke patronen. Allemaal leuk en aardig maar voor een paard wat vrijwel nooit op wedstrijd gaat best een uitdaging. Toch wist Liseon Whisper aardig bij de les te houden en stuurde ze hem handig door de Z proeven. 2 x winstpunten was het gevolg!

Anne en Goran gaan op pad
goran_0105
goran_0075Anne heeft maar geluk met een schoonfamilie die heerlijke Trakehners hebben. Familie Brouwer hebben naast deze Sapros zoon Goran nog een paar paarden maar Anne heeft al gauw haar oog laten vallen op de zwarte ruin. Onlangs gingen ze voor het eerst samen op wedstrijd. Op die wedstrjid won ze maar meteen 2 proeven in de B en haalde ook nog een winstpunten. Een goed begin!

Blij met mijn Trakehner!
tcn-pikasso-13852_n
Enkele maanden geleden hebben wij Pikasso (v:Kasparow) gekocht bij de Dinkelhoeve. Marjolijn en Jeroen hebben ons super begeleid in de aankoop van dit geweldige paard.
Bij deze wil ik vertellen dat het erg goed gaat met mijn Trakehner, Pikasso, hij wind iedereen om zijn vinger met zijn lieve uitstraling! We zijn het rijden langzaamaan aan het oppakken en ook dit doet hij geweldig. Tot enkele maanden geleden had ik nog nooit van een Trakhener gehoord maar nu ik eenmaal kennis gemaakt heb met Trakheners kan ik ze iedereen aanbevelen!! Het zijn geweldige dieren! Bijgaande ook een foto van mijn knappe puppie!
Met vriendelijke groet, Tiffany Ketel

Kampioen Zuid Holland!
tcn-kassie-vlietlanden0156
Kassiopeia is vandaag samen met Marcia Kampioen Samengestelde wedstrijdsport geworden in de klasse M. In de dressuur, wat de eerste proef is die verreden moest worden in Leidschendam op het Zuid Hollands Kampioenschap, werd Kassie 4de met 206 punten. Vervolgens was het onderdeel springen aan de beurt wat foutloos ging. De cross van Leidschendam staat bekend als pittig wat natuurlijk voor een Kampioenschap passend is. De M cross had veel overeenkomsten met het Z parcours waardoor Marcie diverse alternatieve routes heeft overwogen. Alternatieven zitten ingebouwd in een cross je maakt het allemaal iets makkelijker maar het kost wel kostbare tijd. Onderweg in de cross ging het zo goed en met die goede plaats in achterhoofd van 4de in dressuur heeft Marcia besloten toch maar rechtdoor te gaan. Kassie gaf meteen het juiste antwoord en ging ervoor. Zo werden ze samen Kampioen van Zuid Holland! Heel knap gedaan Marci-Kassie!!
tcn-kassiKAMPIOEN

Vanuit België :
Kaya werd aangekocht in 2009. Haar geboortejaar is 2007.
Het doel was dressuur en we hebben veel lessen genomen bij verschillende lesgevers waaronder Claudia Fassaert.
Kaya is vanaf het begin veel in handen geweest maar had veel tijd nodig om uit te groeien.
Ze meet immers 1,72 m.
Wegens tijdsgebrek hadden we nog niet deelgenomen dressuurwedstrijden.
kaya-draf
Omdat we ook graag een lange buitenritten maken op goed gereden paard leek endurance ook wel een leuke discipline. Kaya was in haar nopjes en leek onuitputtelijk. Het dressuurlessen bleef op de wekelijkse agenda staan.
Na twee endurancewedstrijden zijn we overtuigd dat tijdens de lente- en zomermaanden dit ons stokpaardje is. Tijdens de herfst- en wintermaanden zullen we ons op de dressuurpiste bevinden. Trakehners zijn gewoon veelzijdige coole paarden met veel Will to please.
Toppie!
kaya-endurance

Oeps…… ongelukje……
tcn-ekaro-dochter-sandreo
Trakehner hengst Ekaro (EH.Kasparow x Lucito) is een nieuwsgierig paard. Dat was hij ook toen hij vorig jaar in opfok stond. Op een onbewaakt moment bleek de stroom op de omheining niet helemaal goed te staan en dat was voor hem hét moment om eens wat rond te gaan kijken op de rest van de wereld. tcn-ekaro-merrieveuelenAl gauw liep hij, de liefde van zijn leven, een 3 jarige merrie van Sandreo tegen het bonte lijf. Heel snel werd ontdekt dat de hengst was uitgebroken. Hij werd gevangen, hekken werden gerepareerd en alles leek vergeten. U begrijpt het al, er bleek toch tijd genoeg te zijn geweest om deze jongedame te maken die op, jawel 1 april! geboren werd. Toeval was dat eigenaar van de jonge hengst ook eigenaar van de merrie was dus rechtszaken en ander onaangenaams kon achterwege blijven. Toegegeven het was niet de bedoeling om een veulen te krijgen van een niet gekeurde hengst maar het is een mooi veulen! Een bont veulen en een heel gezond veulen. Ekaro is inmiddels niet meer in den lande, hij is met zijn sport carriere begonnen in Engeland. Hij is ook geen hengst meer maar hij heeft bewezen dat hij hengst was!

Daan mooi derde in het L
tcn-daan_7501-oudkarspel
Het was nog maar zijn tweede echte cross maar hij deed alsof hij al jaren niks anders gedaan heeft. Daan is een 5 jarige ruin van Kasparow uit een Engels Volbloed moeder die gereden wordt door en in eigendom is van Larissa Hartkamp. Zij brengt hem uit in de eventingsport. Ze heeft hem zelf zadelmak gemaakt en opgeleid en is nog maar een half jaar met hem bezig. Daan vind het allemaal geweldig en kijkt al uit naar de volgende dikke boom waar hij overheen mag!

North Lakes Malente
Hai, hier een update over de voortgang met onze Malente.
131228_0301
Malente (Gribaldi X Chronos) is alweer 5jaar geworden en boekt enorme progressie in de dressuur.
In de winterperiode hebben hebben wij als kringkampioen (ik mocht geen kampioenschap meer rijden) en met 68winstpunten de klasse L2 afgesloten.
Momenteel zijn wij 3 wedstrijden M1 gestart, waarbij we alweer 10 winstpunten bij elkaar gereden hebben.
Aankomende periode zullen we onder begeleiding van Carolien Reverdink verder trainen en hopen we ons te kunnen selecteren voor de Gelderse Kampioenschappen M1. De eerste selectiewedstrijd hebben we al in the pocket 🙂
Groetjes, Danielle Noordermeer

kunst-timmer-2014-kl
Het wordt alweer bijna een traditie het kunst bezoek bij onze penningmeester, waar je buiten de kunst van diverse leden van het TCN
Ook trakehners kan bekijken, hoogstwaarschijnlijk een veulen en veel TCN leden die langskomen, waar je gezellig mee kan bomen.
Dus
Zeer welkom allemaal.
Hartelijke groet
Wilma Griffioen, Sonja van Dijk, Marian Timmer

Blij met en trots op mijn Trakehner!
nick-kissinger
Na plusminus 25 jaar geen eigen paard te hebben gehad heb ik 2 jaar geleden voor het eerst een Trakhener gekocht en daar geen moment spijt van gehad 🙂 Kissinger is een 7 jarige Goldschmidt ruin en wordt door mijn werk weinig uitgebracht , verleden week in Woudenberg een 1e prijs in de L2 met 192 pnt , in Mei ben ik ook weer van de partij op de TCN sportdag.
Nick Keeley

Herbstmelodie en Ingrid beleven debuut
melodie-inky
inky-melodieVandaag maakte Ingrid en Herbstmelodie hun debuut in de wedstrijdring. Ingrid heeft 17 jaar geleden voor het laatst tussen de witte hekjes gereden. Tussendoor had ze een draver en heeft ze veel met Arabische volbloeds gedaan. Nu dan voor het eerst een proef rijden op een echte Trakehner. Herbstmelodie is een Insterburg dochter uit de Maizauber merrie Herbstmariellchen, gefokt door haar wederhelft Lodi Berk. Ze haalden meteen 2 winstpunten wat betekende dat ze 2x een 3de plaats haalden. De jury was erg onder de indruk, kwam zelfs het hokje uit om dat te zeggen tegen Ingrid (volgens Ingrid zei de jury ook dat ze er meer aan moest rijden) Ingrid en Lodi zijn erg trots op Melodie, helemaal terecht natuurlijk! Al met al een zeer geslaagd debuut!
protocol

Kasparow is jarig!
kasparow-kas-rickie-8
19 jaren jong is hij geworden. Hier een beeld terwijl hij met zijn pony, Rick, speelt. Je zou het hem niet geven en ook de pony blijft jeugdig, ondanks het feit dat Rick al 28 jaar oud is! Lijken wel puppies!

Trots op mijn Trakehner Hudson.
hudson_12021
De Trakehner Hudson heb ik nu iets langer dan drie jaar in mijn bezit. Twee weken geleden behaalde we in de dressuur de laatste winstpunt in het M2. Ik verheug me op de clinic en de Trakehner Sportdag want dan wil ik voor het eerst Z1 met Hudson starten. We hebben gisteren onze eerste cross training gehad. De training was op de terreinen van de familie Boonzaaijer in Renswoude. Dat Trakehners veelzijdig zijn bewees mijn paard wel. Hoe wel ik het soms spannend vond had hij er veel plezier in. Waar andere paarden weigerde ging hij zonder aarzelen over een hindernis of door het water. Ik heb nu al zin in de volgende cross training. Groeten Miranda van de Lagemaat
hudson_206764

Daan raast door Maarsbergen
kasparow-tcn-daan-maarsbergen-2014
D’Artagnan een Kasparow zoon heeft onlangs in Maarsbergen zijn eerste echte cross wedstrijd gelopen. Hij was foutloos in springen, liep een prima dressuurproefje en maakte geen fouten in de cross. Alleen het water was nog een beetje een uitdaging daar moest hij even over nadenken maar met een tweede keer aanrijden ging ook dat heel goed. Daan is goed bezig.

Ice Peak in de prijzen
Emotes-face-smile-big-iconWij zijn zo vreselijk blij met onze trakehner. We hebben enige tijd terug een Kasimir dochter uit Interesse van de familie Hofman gekocht. Ik heb net afgelopen weekend onze eerste wedstrijden gereden. Zaterdag ben ik 1e geworden met Ice-Peak (ooit was ze bekend als Iris) met 212! punten! Zondag zijn we wederom 1e geworden met 206! Punten. Wat een super fijn paard! Zodra ik een mooie foto van haar heb stuur ik die na.
Veel Trakehner groeten, Joyce IJmker

Ike op de KNHS Kampioenschappen Z2
ike_6571
ike_6565De nieuwe hal van het KNHS centrum in Ermelo is mooi, licht en ruim. Als toeschouwer is dat fantastisch, de paarden vinden het allemaal veel minder leuk. In de Z2 klasse waren er vele die de hoeken niet doorkwamen. Een andere uitdaging bleken de door de vrolijk schijnende zon gecreëerde lichte plekken in de baan, ook die waren reden voor stoppen, draaien, schrikken en vluchten. Ike natuurlijk niet! Hij liet zich door niets weerhouden en toonde een fenomenale uitgestrekte draf. Hij deed samen met Stephanie Jensen mee aan de KNHS Kampioen. Het was genieten om Ike ontspannen en vrolijk door de baan te zien dansen, goed gedaan Stephanie en Ike! (en natuurlijk ook gelegenheidsgroom Kiki)

Kampioentjes!!
kampioentjes-tcn
Kasparowzoon Ike, (uit een Münchhausen moeder) heeft vandaag zijn regiokampioenschap gelopen. Niet alleen hij mocht daar starten, ook stalmaatje Kiki moest haar regiokampioenschap rijden. In Noord Holland is Regio ponies en regio paarden, heel handig, op 2 verschillende plekken in Noord Holland maar wel op dezelfde dag, er moest dus op 2 plekken tegelijk gereden worden. Door wind en regen zijn de teams vertrokken naar de wedstrijdlokaties. Ike moest naar Benningbroek in de Wieringermeer(oftewel Siberisch Nederland) Kiki moest met de pony veel dichterbij stal naar Nieuw Venep. Beide combinaties hebben het fantastisch gedaan want allebei hebben ze zich geplaatst voor deelname aan het NK! Gelukkig is de Pony NK en de Paarden NK niet op zelfde dag, wel op de zelfde plek. Kiki gaat op 15 maart naar Ermelo, Stephanie gaat met Ike op 8 maart al de nieuwe baan van het verbouwde federatiecentrum verkennen.

Ike heeft vandaag in zijn eerste proef een nette 62% gereden, hij won daarna de Kür met overmacht met 72% (met 9-ens voor zijn uitgestrekte draf) resultaat-> NK!!! Kiki werd in haar beide proeven heel mooi constant derde en daarmee behaalde ze 1 van de twee startbewijzen voor het NK in Noord Holland die te verdelen waren. Het was een super dag!

Manolo Buck
buck_0566
Hallo allemaal,
Ook ik heb een trakkie waar ik veel lol mee heb.Ik heb hem in 2010 gekocht en sindsdien ook contakt met zijn fokker meneer Hittmeyer, Buck bleek het eerste veulen van zijn moeder Manna II (v: Abdullah) te zijn, hij had de naam Buck, maar al snel kwam ik erachter dat hij Manolo heet, dus gaat hij verder door het leven als Manolo Buck, hij is spring gefokt, als vader French Buffet xx en moeder Manna II, dat springen is niet zo n succes omdat hij erg heet op het hout is, maar tegenwoordig spring ik oefenparcourtjes mee en dat gaat steeds beter en heb ook fijn les bij Niels Knape in Ouddorp. Met de dressuur gaat het ook goed, meer dan verwacht zelfs, in december 2013 had ik mijn laatste punten gereden voor de M 1. Dus lekker verder trainen, ware het niet dat ik zaterdag 18 januari 2014 al mijn eerste punt in de M 1 heb gereden, ik ben zo trots op mijn trakkie !!!

Ike Kringkampioen Z2!

Ike heeft dit weekend deelgenomen aan de Kringkampioenschappen hopend op een startbewijs voor de regio kampioenschappen in het tweede weekend van februari. Dat is helemaal gelukt want hij werd samen met Stephanie Jenssen Kampioen! Ike, nog niet zo lang geleden ook nog actief in de eventingsport, is de laatste tijd in de dressuur doorgetraind door Stephanie. Ike heeft dat fantastisch opgepakt. Zijn eerste proef liet hij al zien dat hij heel veel geleerd heeft de afgelopen tijd. In de Kür danste hij met schwung en flair op de prachtige muziek. Kees Schijf heeft het vastgelegd met zijn camera waardoor we allemaal mee kunnen genieten, geweldig!!

Daniëlle en Malente weer in de prijzen,
Zaterdag 4 januari heeft Danielle Noordermeer met Malente (v: Gribaldi) de laatste selektie gereden en na 2 overwinningen en een 2de plek het kringkampioenschap in de klasse L2 behaald. Helaas mag Daniëlle niet op de Gelderse aan de start komen, omdat zij al hoger dan ZZ zwaar gestart is met haar andere paard Zon Primaire W.
malente_kring
Malente is pas 4 jaar, erg leergierig en heeft al veel overwinningen in de klasse L2 behaald. Gezien haar leeftijd mag Danielle pas per 1 april 2014 over richting de klasse M1. De aankomende tijd zullen zij dan ook samen rustig verder trainen en verder te richten op de selekties van het buiten seizoen.

WK voor Studenten ruiters
Onder de Nederlandse studenten bevinden zich uiteraard ook ruiters. Juist voor die groep word al sinds jaar en dag een heus wereldkampioenschap georganiseerd. Studentenruiters uit de hele wereld treffen en meten zich aan elkaar in steeds een ander land. Nederland heeft het WK al eens gehuisvest als onderdeel van het CHIO Rotterdam, voor dit jaar staat het WK in de agenda om in Abu Dhabi verreden te worden. kassi-wkOm in het Studententeam te komen moeten er kwalificatiewedstrijden gereden worden. Studenten moeten daarheen komen met een eigen paard. Alle ruiters moeten dan hun eigen maar ook een ander paard rijden om zich zo te kwalificeren voor de selectiewedstrijd. Het eerste weekend van januari werd deze selectiewedstrijd verreden in Bathmen. Marcia Dominicus studeert psychologie én rijdt paard. Dat doet ze op Trakehners, meestal op Kasparow kinderen. Haar moeder heeft Tsjechow, (kasparow x Volbloed) waar Marcia de springtrainingen mee doet en ze rijdt voor eigenaar Petra van den Berge Kassiopeia ook een Kasparow uit een Volbloedmoeder. Op de selectiewedstrijd mag je alleen je eigen paard losrijden daarna moet je op een vreemd paard stappen en de jury laten zien wat je kan. Dat moet dan in de springsport én de dressuursport! 8 ruiters hadden zich gekwalifiseerd om deze selectiewedstrijd te mogen rijden. Het team gaat uiteindelijk bestaan uit 3 ruiters en een reserveruiter. Marcia en Kassie hebben het geweldig gedaan want Marcia mag naar Abu Dhabi!!! Omdat alles voor studenten “low budget” moet mogen ze geen eigen paarden meenemen naar Abu Dhabi ze zullen daar op geleende, aangewezen, paarden moeten laten zien wat ze kunnen maar Marcia is mede door haar Trakehner tot dit team toegetreden, gefeliciteerd Marcia!!! (op de foto medeteamlid Renske Kroeze op Kassiopeia)

Kassen springen hoog en hoger
tcn-kasparow-kassie-aalsmeer
Twee Trakehner nakomelingen van EH.Kasparow hebben zich goed geweerd in diverse springwedstrijden in Nederland. Kassiopeia, een vosmerrie uit een Engels Volbloedmoeder is een eventer maar nu het crossseizoen voorbij is wordt er door gewerkt in indoor springwedstrijden. Onlangs reed ze mee in de selectie voor Jumping Amsterdam. Daar wordt naast de topsport ook de landelijke rubrieken gereden. Kassie ging op voor het L. Ze is steeds beter gaan springen deed het ook deze keer heel goed, maakte helaas 1 springfoutje waardoor Jumping nog niet gehaald is maar toch is ruiter Marcia Dominicus zeer tevreden met de ontwikkeling van de merrie.
man-tcn-5149
In het oosten van Nederland, in Twente, wordt Man ‘O War uitgebracht in de springsport. De nu 6 jarige vliegt door de klassen heen, deed het geweldig in het M heeft al verschillende overwinningen op zijn naam in het Z en heeft nu zijn Nationale debuut gelopen in het Nationaal 1.30. Tarik van Boggelen zijn ruiter/trainer is erg blij met de vrolijke ruin die altijd weer bereid is mee te doen mee te denken. Hij heeft hoge verwachtingen van de inmiddels 1.78 grote ruin.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!