2015 Leden Nieuws

Ike is Z2!
ike_6075
kiki-bob-_6066Kasparow zoon Ike is met zijn eigen echte baasje voor het eerst de dressuurbaan ingegaan. Kiki zit aan het einde van haar ponytijd en heeft al een tijd thuis gewerkt met haar grote vriendelijke vriend Ike. Dit weekend gingen ze voor het eerst de wedstrijdbaan in. In de Z2 hebben ze zich van hun allerbeste kant laten zien. 2 x 2de geworden met een hele mooie score van 64 & 65%. Dat betekent dat ze al na 1 wedstrijd de punten hebben om een junioren rubriek te mogen rijden. Dus daar is nu het zoeken naar, een junioren wedstrijd voor deze nieuwbakken combinatie. Iedereen die erbij was heeft genoten van de fijne samenwerking en mooie onderdelen die Ike en Kiki lieten zien! We kijken nu al uit naar de volgende start!
sport-ike1108_640
onderbreking
Aniek weer in Ermelo met Fame
fame62994
Fame en Aniek zijn alweer naar Ermelo gereisd om ook het tweede deel van de Hippiade te rijden. Haar eigen proeven (in het M) waren al gereden maar door het slechte weer was het verenigingskampioenschap uitgesteld naar dit weekend. Aniek en Fame deden het weer heel goed! Door wat fouten in het springen van verenigingsleden van de Kasteelruiters werd er weliswaar niet gewonnen maar een 8de plek is nog steeds heel knap! Gefeleiciteerd!
onderbreking
Varsseveld 2015
mannetje_5897
Tijdens de Internationale CIC Eventing wedstrijd van Varsseveld liepen 2 Kaskinderen mee. Man ‘O War liep zijn Internationale Eventingdebuut met zijn grote vriend Tarik van Boggelen. Hij leek helemaal geen moeite te hebben met de hoogte van de sprongen en de uitdagingen in het terrein. Toch vod hij zijn Waterloo, in het eerste water van Varsseveld struikelde hij na de landing en ging letterlijk kopje onder. Ruiter en paard ten val betekent einde wedstrijd. Jammer dat Mannetje net nu zijn zwemdiploma wilde halen! Hij en ruiter zijn helemaal ok op een paar kleine schaafwondjes na, en kijken alweer uit naar de volgende wedstrijd. Kijken of ze het dan droog houden!
daan_5977
danntje_5982 Ook D’Artagnan was van de partij. Hij heeft eerder dit jaar al een keer 1* gelopen en dat is voor een 6 jarige een hele goede prestatie. Daan ging samen met zijn baasje Larissa Hartkamp heel goed. In de dressuur heeft hij helaas wat punten laten liggen, hij leek niet erg geconcentreerd en liep een brave maar wat matte proef. Springen moest zondagochtend in een modderveld. De regen had het terrein goed aangetast. Toch bleef hij keurig foutloos en bleef hij ruim binnen de tijd. Later diezelfde zondagmiddag werd hij aan de start van de cross verwacht. Hij ging met vaart alle uitdagingen aan en had geen moeite, ook niet met de wat technische hindernissen die in de 1* cross stonden. Foutloos én binnen de tijd kwam hij fit over de finishlijn, Daan was in zijn element!
daan_5981
onderbreking
Bijna onherkenbaar?
highness-6H5A7044_small
De laatste keer dat wij deze Trakehner merrie zagen was op de TCN stamboekdag van 2014. Daar had ze een Hofrat zoon aan de voet. ribben-klHij werd die dag uitgeroepen tot het beste hengstveulen. De merrie en ook het veulen zagen er ver van goed uit. De conditie van beide liet veel te wensen over. Vele van ons die de merrie van eerdere tijden kende hebben daar erg veel verdriet over gehad. Daarom dit bericht. Highness, want zo heet deze Blue Hors Hertug dochter heeft vorig jaar een nieuwe baas gevonden. Ze heeft tijd gekregen om weer zichzelf te worden en weer helemaal de trotse lieve merrie te worden die ze vroeger was. Hierboven een beeld gemaakt op haar nieuwe stal, en een beeld van de eerste dag dat ze aankwam bij haar nieuwe baas. Highness is dragend en zoals u ziet in blakende gezondheid. Volgend jaar gaat ze er op de stamboekdag weer bij zijn. Helemaal zoals ze er hoort uit te zien, als Hollands welvaren! Highness woont in Amstelveen en is Happy & Healthy!
onderbreking
Golden focus zijn eerste wedstrijd
goldenfocus_4456 Vandaag was het dan eindelijk zover! We gingen voor het eerst op oefenwedstrijd met golden focus. Ondanks het slechte weer en het vroege tijdstip is het super gegaan! Wat een super braaf paard is het toch, oortjes der op en gaan!
De eerste proef ging super goed en werd beloond met een eerste plaats en 207 punten. De tweede proef was buiten in een zeer natte bak wat eigenlijk een beetje op zwemmen leek maar ook deze proef liep hij ondanks zijn vermoeidheid goed door! Na afloop complimenten van de jury over zijn proef en natuurlijk nog wat verbeterpuntjes. Maar ondanks deze puntjes alsnog een tweede plek met 201 punten :).
Al met al een geslaagde eerste keer. Nu gaan we binnenkort voor het echt starten dus ik ben erg benieuwd!
Groetjes van Kimberly en Focus
onderbreking
Fame en Aniek door naar de Hippiade
fame_0023

Het waren warme maar enorm gezellige dagen! Aniek en haar supergroom Laura waren naar het Drents Kampioenschap getogen. Aniek reed daar afgelopen vrijdag een keurig proefje met bewegingswonder Fame en selecteerde zich voor de finale. Op zaterdag was de finale, er deden 13 combinaties mee. Fame liep een goede proef en haar proef werd beoordeeld met 201 en 204 punten, goed voor een 3e prijs! Daarmee een ticket voor de Hippiade verdiend! De Hippiade is het NK voor de paardensport en vindt plaats in Ermelo op 4 & 5 september. Ze hebben er zin in!

fame_0057l
onderbreking

Liseon en Whisper boeken winst in het Z2!
liseon_5893

Op de TCN sportdag startte Liseon Whisper nog in het Z1 maar we zagen het al aan komen, hij kan de Z2 ook aan. In Zevenaar werd de combinatie twee keer keurig tweede met winstpunten in hun Z2 debuut! Die wissels die nu vliegend moeten daar draait de Kasparow zoon zijn spreekwoordelijke hand niet voor om! Hij had het erg naar zijn zin. Hij maakt zijn baasje Wilma alweer heel trots!
onderbreking

Aniek, onze TCN clubkampioen van 2015, wéér in de prijzen.
hardenberg2015
Aniekverteld over deze dag in Hardenberg: Vroeg opgestaan en met 3 paarden naar Hardenberg waaronder ook Fame, zij moest weer ff twee M1 proeven lopen. Het was die dag al van het ene op het andere paard en Fame mocht als laatste! Het terrein was al flink nat geregend en dus was de bodem niet meer zo mooi. Normaal geeft Fame haar voorkeur aan een strak gesleepte zandbodem, maar dit keer had ze er geen problemen mee! Ze liep alsof ze nooit anders deed en ja de proeven konden beter want rijden in de modder is nooit ideaal! We kregen 205 en 207 en 2x 1e en ook wonnen ze de extra prijs!

ereprijs

onderbreking

Fame in Kür Clinic
trakehners zijn gewoon heel bijzonder
Aniek en Fame hebben meegewerkt aan een clinic gegeven door Herman Wientjes. Er zijn bewegende beelden gemaakt zodat we allemaal mee kunnen kijken. Wat gaat Fame er fantastisch uitzien!


Hailey terug van weggeweest
welfare09264Bijna 2 jaar geleden brak Dandelion Hailey (v. Sevillano xx) haar hoefbeen. Een jaar boxrust en daarna revalideren, mocht ze vandaag voor het eerst weer mee op concours naar Eext.
De winstpunten laten nog even op zich wachten, maar voor de 1ste keer, hartstikke braaf. Nu maar weer kilometers maken

Heerlijke Pinksterdagen voor Aniek en Fame
fame-aniekFB
Heerlijke pinksterdagen!! Vandaag CH de wijk met Fame en Apollo. Waar was mijn concentratie vanmorgen? Hier en daar een foutje en 194 en 198 punten en 5e prijs. maar mega tevreden en trots! Super-groom Laura bedankt voor alle hulp en goede voorlezen!

2 x eerste in Z1!
whisper-Z1
Whisper is een 7 jarige Kasparowzoon is bezit van en gefokt door Wilma Stok. Hij wordt gereden en opgeleid door Liseon Kamper. Zij heeft Whisper meegenomen naar een dressuurwedstrijd in Zevenaar. Daar waren beide Z1 proeven prooi voor de vos. Met prachtige punten van 218 en 221 mocht hij de oranje linten dragen. En waarom weet ik niet maar zelfs op een vos vloekt oranje nooit! Gefeliciteerd Wilma en Liseon en vooral Whisper!

Petit Four eerste in M2!
petitfour_2340In Holandsce Rading op een dressuurwedstrijd startte Foekje ten Cate vooor de tweede keer in de klase M2 de merrie Petit Four (v: Partout). Dat ging erg goed want ze haalde de eerste prijs! Goed bezig Foekje!

Daan crosst door Castenray
daan-castenrayMooie 3e prijs voor de 6-jarige D’Artagnan (Kasparow x Doha xx) klasse M op SGW Castenray. Dressuur 198 punten, springen foutloos, cross foutloos (1sec buiten de tijd). Hij liep weer super fijn! Op naar Maarsbergen over 2 weken voor zijn eerste keer internationaal, CIC*!

Ook in Coevorden prijs!
fame-coevorden
Alweer bericht van Aniek: Vandaag werd de dressuur verreden tijdens CH Coevorden. Ieder jaar een feest om te rijden in het prachtige van Heutszpark! De ringen lagen er dit jaar ook weer super bij en gelukkig scheen de zon! Frühlingsflocke (Fame) liep `s middags haar M1 proefjes. Deze krachtig bewegende merrie liep twee fantastische proeven, goed voor 204 punten (1e prijs) en 208 punten (2e prijs)! Ze staat inmiddels zó goed aan de hulpen, een genot om te rijden!

Fame weer 2 x 1!
exloo fame 048
Meer dan trots en tevreden kan Aniek zijn op Fame (Goldschmidt x Gribaldi) vandaag! Wat liep zij twee mega goede proeven! Nog maar voor de tweede keer M1 en Aniek heeft heerlijk gereden!! Ook fijn dat de jury heeft genoten! 205 en 208 en 2x 1e op concours in Dwingeloo! Goed gedaan Aniek!

Even voorstellen:
goldenfocus-kimHierbij een stukje over mijn Trakehner Golden Focus. Deze bijna vijfjarige ruin is inmiddels alweer een jaar lang mijn trotse bezit. Het is een lief maar ook heel slim mannetje wat het heel leuk vindt om te werken en nieuwe dingen uit te proberen. Ik blijf iedere dag weer versteld staan hoe slim dit paard is en hoe makkelijk hij nieuwe dingen oppakt. We zijn samen momenteel alles rustig aan het opbouwen zodat we goed voorbereid over een tijdje de ring in kunnen gaan. Ook zijn we begonnen met onze eerste sprongen en wat doet hij dit goed!! Dit bewijst maar weer dat Trakehners super veelzijdig zijn ondanks de volledige dressuurafstamming (Biotop x Partout). Ons doel is om uiteindelijk de eventing in te gaan zodat we lekker veelzijdig werk kunnen doen en veel afwisseling kunnen aanbrengen in de training. Maar voorlopig doen we rustig aan en zitten we op alle onderdelen in de beginnende fase 🙂
Ik ben nog elke dag blij dat ik Golden Focus heb kunnen kopen bij Antoon van Osch. Wat een Wereldpaard!!! Met vriendelijke groet,
Kimberly Roodenburg

Man ‘O War 1 ste in Dalerveen
mannetje-sibculo-907
Eigenlijk stond Mannetje (Man ‘O War – EH.Kasparow x Abdullah) voor het Koningsconcours in Dalerveen ingeschreven voor het Z springen met Tarik van Boggelen. Maar de Z klasse was erg klein en dat werd te krap in tijd om dan twee paarden te starten door 1 ruiter. Dus werd er ‘ad hoc’ besloten dat Mannetje niet met Tarik, zijn vaste ruiter, maar met Nina, de wederhelft van Tarik zou starten. Samen mogen zij nog niet in het Z maar wel in het M uitkomen en zo kwam het dat Mannetje met Nina wonnen van Tarik die ook in de M klasse een ander paard startte! Goed plan, leen je je paard een keer uit en dan wint hij van je! Mannetje was foutloos én had de snelste tijd! (de foto is van het concours van een week eerder in Sibculo maar het zijn wel Mannetje en Nina samen)

Heimlady winst in Z2 debuut
heimlady-e60
Het is een tijdje beetje stil geweest rondom Vivianne en haar Trakehner merrie Heimlady. Maar nu is de tijd weer aangebroken om wedstrijden te rijden! Onlangs vierde zij hun Z2 debuut in Erichem en dat deden ze met succes! Ze kregen een mooie score van 208 en 215 punten van Grand Prix Jurylid Gert de Vos. Een resultaat om trots op te zijn. We hebben (nog) geen recente foto van de combinatie maar dit beeld geeft toch een goed idee!

Bylana pakt weer punten
bylana_2298
In de afgelopen 2 weken heeft Sanne van den Berg met Bylana (Ursprung x Kostolany, Fokker: Yvonne Molendijk) 3 wedstrijden gereden. Op zaterdag 18 April werden zij in Heerjansdam derde en vierde in het M1 met 188 en 177 punten. Afgelopen zondag 26 april behaalden zij 2 tweede plaatsen met 186 en 180 punten in Westmaas op Manege Flemming. Op Koningsdag wist de combinatie wederom twee winstpunten te pakken in Stad aan het Haringvliet op Manege Oostmoer. Daar werden ze ondanks twee fouten tweede en derde met 181 en 182 punten. Sanne is erg blij met deze resultaten, zeker omdat Bila (zo heet ze op stal) in het verleden moeilijk te rijden was op wedstrijden en nu juist erg meewerkend is. Dit komt met name door de lessen van trainer Malene Nootenboom. Door haar goede begeleiding en training, ook mentaal, is de combinatie enorm vooruit gegaan. Dit heeft een fijner lopend paard, een blijere amazone en deze goede wedstrijdresultaten opgeleverd.

Fame nu M1
exloo fame 117
Bericht van Aniek: Vanmorgen best vroeg opgestaan voor de zondag en Fame gewassen en gevlochten! Op naar Exloo…. om daar onze eerste M1 wedstrijd te rijden. Tevens was het voor ons weer de eerste keer buiten en tussen de bordjes rijden met een groot paard valt niet altijd mee 😉 Ik zag deze wedstrijd als oefening omdat het niveau nog niet bevestigd is, maar op een paar foutjes na deed Fame het niet onverdienstelijk. We kregen 193 en 192 en 2e en 4e prijs! Nu lekker verder trainen…
exloo fame 048

Daan wint het in Westerbork!
daan-ettenleur-2015
daan-tcn-ettenleur2015Hij liep in de M klasse en hij deed het geweldig! Het was prachtig weer, de cross was hier en daar nat en glibberig, de afstanden klopten soms helemaal niet maar Daan zat er niet mee! Hij deed het al geweldig in de dressuur haalde 48.5 strafpunten en daar is het bij gebleven. Hij sprong foutloos, en crosste ook nog eens foutloos en binnen de tijd. Dat maakte dat geen andere combinatie in M klasse beter was dan de Trakehner D’Artagnan (Kasparow x Doha xx) Eigenaar/ruiter Larissa gefeliciteerd!

Truffel en Revenge (bijna) synchroon
synchroon_4442
synchroon_4473Samen met Tamara van der Wagen op Revenge (v: Goldschmidt x Manrico) heeft Lotte Luigjes met Truffel (hij heet eigenlijk Herbstgraf v: Hibiscus) afgelopen Paasweekend meegedaan aan het synchroon springen op manege Groenewoude. Het daadwerkelijke ‘synchroon’ springen, ging nog niet helemaal lekker, maar voor de eerste keer een parcourtje met allemaal toeters en bellen erbij deden ze het super! Ze hebben toch een prijs gewonnen namelijk de Wisselbeker Verkleed Springen! Niet gek want ze zagen er allemaal prachtig uit! Met de 1000 en 1 nacht kostuums. Zo hebben ze toch een beetje het volbloed in onze Trakehners laten zien!

Bylana doet het goed!
bylana2
bylana3Met haar Trakehnermerrie Bylana (Ursprung x Kostolany x Wie Ibikus gefokt door Yvonne Molendijk) heeft Sanne van den Berg afgelopen 2e Paasdag een mooie prestatie neergezet in het M1. Tijdens de KNHS dressuurwedstrijd op Manege Oostmoer in Stad aan ’t Haringvliet heeft zij in haar eerste proef 192 punten behaald en een tweede plaats. Dat is, na een jaar niet gestart te hebben, een mooi begin voor het komende wedstrijdseizoen. De tweede proef was er helaas geen winstpunt maar was Sanne toch heel tevreden over haar Trakehner merrie. Vooral het feit dat Bila, zo heet de merrie thuis, erg ontspannen liep, zich niet liet afleiden en daardoor een zeer fijn gevoel gaf. Op naar de volgende wedstrijd!
bylana1

Kassen crossen door het bos
tsjechow
En 1 er van wist het zelfs te winnen! Marcia Domincus had een thuiswedstrijd, letterlijk. De Kassen die ze rijdt staan allemaal gestald aan de rand van het Amsterdamse Bos dus hoe leuk is het dan dat juist daar een BB?oefencross werd georganiseerd! Ze heeft ze alle drie daar gereden. Kassie (Kassiopeia Kasparow x Solo Native xx) heeft dit niveau al lang achter zich gelaten maar liep een heksenooglekker galoptrainingsrondje. Flying Colors, Kasparow x Freneuse xx, liep haar allereerste cross ooit en dat was wennen. Het is tenslotte haar bos en nu waren er op eens overal mensen! En paarden! Moest niet gekker worden. In het open veld was het heel moeilijk haar aandacht bij de hindernissen te houden maar later toen ze eenmaal op de bospaden waren ging het supergoed. Ook spannende zaken voor een beginner als een Trakehner ( een hindernis gemaakt door een balk over een groot gat te leggen waar het paard overheen moet) en het heksenoog, een doorsprong, deed ze supergoed. Toen nog moest Tsjechow (Kasparow x Tenerezza xx) een rondje. Hij heeft vorig jaar 1 x een cross gelopen maar deed het vandaag als een pro! Hij liep zoals dat gezegd wordt in de SGW sport, in 1 streep recht naar huis. Hij deed het geweldig en won! Super gedaan!
flo-bos

Daan loopt naar de 5de plaats
daan-chaam-2015
Nog maar de eerste echte cross van het jaar en D ‘Artagnan, Kasparow x Doha xx, weet al meteen een prijs op te eisen. Hij liep in Chaam een superdressuurproef, deed het goed genoeg in het springen en liep de cross foutloos en met gemak. Zo haalde hij een 5de plaats in de klasse M. Larissa Hartkamp is terecht heel trots op haar prachtige vos!

Fame wint Grote Prijs van Emmen
cup-fame_28In een competitie die 3 wedstrijden besloeg is Fame met Aniek Schraa als winnaar uit de bus gekomen! In het L2 haalde de combinatie in Emmer Compascuum met 214 & 216 punten maar liefst 5 winstpunten en twee eerste plaatsen. Omdat de combinatie ook eerder al geweldige resultaten behaalde mocht de Supergave Cup, een deken en oranje linten mee naar huis met Aniek! Gefeliciteerd!

Super punten voor Super Truffel
truffel
Super Truffel een passende naam voor een ontzettend lieve maar ook talentvolle Trakehner ruin, eigenlijk heet hij Herbstgraf (EH.Hibiscus x Arrak) maar dat rolt niet lekker van een Nederlandse tong, Super Truffel is dan veel beter! Lotte Luigjes rijdt de knappe donkerbruine en heeft onlangs een wedstrijddebuut gemaakt. In de B haalde de combinatie 210 en 212 punten, in je debuut 6 winstpunten halen betekent dat je er echt klaar voor bent! Top! Gefeliciteerd!

14 JULI TCN STAMBOEKDAG


U gaat er toch ook bij zijn? Op zondag 14 juli aanstaande organiseren we de TCN Stamboekdag. Op die dag is iedereen met interesse of passie voor het Trakehner paard uitgenodigd om te komen naar Manege Groenewoude in Woudenberg. De details over starttijden kunt u vinden op deze site zodra die bekend zijn. U bent allemaal welkom!Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!