2016 Leden Nieuws

Leden nieuws van 2016

Evora naar een geweldige zege met een monsterscore van +75%!
evora_4116
Jeanette en haar geweldige Evora zijn op wedstrijd geweest en wat heeft Evora daar weer lopen showen! In de klasse M loopt ze gewoon naar 75% toe! Natuurlijk was dat goed voor twee eerste prijzen maar kijk ook eens naar de prachtige opmerkingen die de jury hebben geschreven op de protocollen! Geweldig gedaan Jeanette! Op de rand van 2016 nog even zo’n score!
protocol-_4116
onderbreking
Springen als een Flo
flo-spring
Flying Colors heet deze Kasparow merrie eigenlijk maar ze heeft net als de meeste paarden een stalnaam. Thuis heet ze Flo (als Go with the Flow, wat niet altijd lukt) Marcia heeft haar een springwedstrijd laten lopen en dat ging best goed. Op het voorterrein nog ietwat onbestuurbaar maar toen ze eenmaal zag dat er hout stond en dat “we” dus gingen springen was de concentratie er en deed Flo het heel goed. Ruim dertig deelnemers en een rood lint voor de tweede plaats mee naar huis, dat was een leuke avond!
onderbreking
Aniek nu voor les bij Alex van Silfhout thuis
943i0016
943i0001Na de geslaagde clinic in Drachten heeft Aniek afspraken kunnen maken met Alex van Silfhout om bij hem te komen lessen. Dat was vandaag voor het eerst. Het was weer aanpoten voor Fame maar wat deed ze het weer goed! Hard gewerkt en heel veel geleerd, over een paar weken gaan ze weer. Alex was uitgesproken positief over de Trakehner merrie. Ja hoe kan dat anders? Zo’n mooi paard!
onderbreking
Aniek en Fame onder de ogen van van Silfhout
943i0016
943i0044In het kader van Equi Dreachten was er een clinic gegeven door Alex van Silfhout. Aniek had het voor elkaar gekregen een plaatsje voor de clinic te bemachtigen. Ze heeft er lang naar uitgekeken en nu was het dan zo ver! Alex heeft haar tips gegeven. ‘We hebben erg veel geleerd!” waren de woorden van Aniek na de les. Ik zou graag vaker lessen bij deze super instructeur. Fame pakte goed aan! Het was een super leuke dag!
onderbreking
Golden Tulip loopt super debuut in L2
tulip-201608
Golden Tulip en Michelle Bakx hebben dun debuut gemaakt in de L2 in Best. Ze werden tweede met maar liefs 214 punten (71,3%!)! Een super debuut dus! Nu gauw weer verder oefenen want de selecties starten al over twee weken. Goed gedaan Michelle! Golden Tulip is een Kentucky dochter uit Golden Rose een Karolinger merrie geboren op, hoe kan het anders Stoeterij dr Garst in Liessel. Golden Tulip is al als jong paard aangekocht door Chris van Rooij uit Sint Oedenrode.
onderbreking
Warm zonnetje, oranje lintje!
fame-nieuwadam
Haar eerste start in de Z2 zou een oefenwedstrijd zijn, gewoon om te kijken hoe ze ervoor staan. Aniek was al (bijna) hersteld van een blessure, Fame had er zin in en ach als je dan een onderdeel nog helemaal niet geoefend hebt (slangenvolte in contra mét vliegende wissels) dan doe je daar gewoon wat anders. Jury’s snappen dat niet dus geven een 0, logisch, maar ook dat weerhield Aniek en Fame niet van de eerste plek! In Nieuw Amsterdam met 220 en 223 punten met én een 0 op de protocol kan je niet anders dan trots zijn! Hoppa, Fame is Z2!
onderbreking
Aniek en Fame stomen door!
943I0020
943I0151De regioselectie zijn overal al weer in volle gang. Voor Drenthe hebben Aniek en Fame al goede resultaten behaald. Op de laatste selectiedag hebben ze er nog maar een overwinning aan vastgeplakt. Met maar liefst 239 punten liet ze de concurrentie achter zich. Hier en daar gedragen door de wind die haar benen nog wel meer omhoog leken te laten wapperen blies ze elke andere combinatie uit het veld en kreeg ze de ereprijzen die horen bij een overwinning in de klase Z1. Daarenboven kreeg ze een extra prijs van een bij ons bekende sponsor, Lineke Bakker van Blue Horse verzorgingsartikelen had voor alle deelnemers die zeker zijn van deelname aan de finale van volgende week een geweldige “Goodie Bag” gesponsord. Vrijdag gaat Fame weer op reis dan naar de Wijk voor de eerste proef voor de regio en dan zaterdag loopt ze de finale. Als dat goed gaat mag ze naar de Hippiade! Spannend!
onderbreking
Daar zijn we weer!
IMG_1115
Na een drukke periode van afstuderen hebben wij ook niet stil gezeten maar weinig tijd gehad om jullie op de hoogte te houden!
Focus en ik zijn 3 wedstrijden terug gedebuteerd in de l2 waar we inmiddels ook weer uit zijn met veel eerste plaatsen en met als pr 199,5 punt zijn we er doorheen gevlogen. Inmiddels zijn we ons aan het voorbereiden op het M1 maar het debuut staat na de zomervakantie gepland. We gaan ons nu even richten op leuke dingen zoals springen en de aankomende eventing clinic om ook daar een keertje in uit te komen! Groetjes Kimberly en Golden Focus
onderbreking
Fame 1 & 2
943I0111
Bericht van Aniek: Super gezellig dagje op CC Exloo. Heel blij met de stukken die al echt goed gaan! 220 punten en 2e en met 224 punten een 1e prijs. Ben ook heel blij met mijn gewonnen deken maat 175, kan ik in ieder geval Fame haar schouders warmen! 🙂
943I0060
onderbreking
Fame in de eerste Drentse selectie wedstrijd
13179025_10209433698623751_584834807838659859_n
De eerste selectie voor de Drentse kampioenschappen zit er op. Z1 voor Aniek Schraa met Fame.. niet foutloos, wat resulteerde in 3en en 8en in de eerste en tevens selectie proef, 3de met 220 punten. In de tweede proef ging het beter we werden ex-aequo eerste met 229 punten!
onderbrekingNorth Lake’s Malente wint eerste selectie z1
13466198_10153689434702285_8740060049104105829_nDanielle zegt het volgende over de wedstrijd van vandaag: ‘Zo dat was weer een bijzondere proef. Bang voor schapen met lammetjes. Midden in de proef begon Malente ineens tegen ze te blazen. Nou ja, wat doe je dan….. Gewoon maar doen alsof je niks merkt en verder rijden. Toch nog een eerste plaats in de selectieproef!
onderbreking
Avonturen van een fotoshoot
1
Prachtige foto, heel mooi paard. Lijkt allemaal heel simpel toch? Maar we weten allemaal dat het zo niet helemaal gaat op een fotoshoot!
23
Oren moeten goed staan en je moet niet té serieus kijken.
45
Doe nou even serieus! Niet de slappe lach krijgen!
67
Ogen dicht of paard heeft het wel gezien……
88
En als het klaar is gewoon een ontspannen niks aan de hand beeld, eigenlijk het mooiste?
Anne Feenstra en haar Don Diablo (EH. Kasparow x Guter Planet) foto gemaakt door Gert Brouwer, die samen met zijn vrouw Ellen te boek staat als de fokker van Diablo.
onderbreking
Fame neemt de Wijk

943I0157
Dat is nou eens echt nieuws. Fame heeft een keer niet gewonnen. Ze deed het heel erg goed in de Wijk vooral als je weet dat er een prijsuitreiking van Tuigpaarden vlak naast haar proeven gaande was. Wapperen met de benen dat ging super goed. Maar het koste toch een paar punten. Beeld is er niet minder mooi om! 3de en 5de in De Wijk, Fame in het Z1 met 232 en 214 punten. Geen zorgen, linten waren er wel!
onderbreking
Fame in het Z
943I0090
943I0184Ja je ziet goed! Stang Trens bij Fame en dus is ze nu actief in het Z! En hoe?! Eerste punten zijn al binnen en de linten ook! 1e & 2e prijs in het Z1 met prachtige punten. (242 + 213) Goed bezig Aniek!
943I0169
onderbreking
Weer lekker crossen door de bossen!
sgwadam-6616De cross in het Amsterdamse Bos is een echte wedstrijd aan het worden. Vorig jaar voor het eerst sinds lange, lange tijd weer georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers. Dit jaar hebben ze weer meer kunnen doen aan kwaliteit van hindernissen en aankleding. Marcia is met Kassie bijna een heel jaar uit de running geweest.
kassiebos2016
Samenloop van omstandigheden, knieblessure van Marcia en meer dingen maakte dat de twee voor het eerst sinds april 2015 weer samen aan een startlijn stonden. Eerst maar even kalm aan beginnen in het L. Kassie deed het foutloos in een veel te snelle tijd maar als oefening was het perfect! Kassie genoot en Marcia natuurlijk ook! Heerlijk weer crossen door de bossen!
Halfzus van Kassie, Flo, of eigenlijk Flying Colors (Kasparow x Freneuse xx) mocht ook een rondje met Marcia een dag later. Zij had dit jaar nog geen vaste hindernis gezien maar al gauw had ze de smaak te pakken. Zij wordt vast ook een heel fijn cross paard!
flo-amsterdamsebos2016
onderbreking
Fame in Brakel
943I0006
Dat is nog eens een Valentijns geschenk! Aniek kreeg op 14 februari jongstleden een geweldig cadeau! Les bij Coby van Baalen. 1 april (geen grap) was de dag dat het ging gebeuren. Helemaal vanuit Drenthe is Aniek met Fame naar Brakel gereisd om op de prachtige terreinen van Dressuurstal van Baalen te trainen met de Goldschmidt merrie. Hieronder haar verslag:
943I0028
De zon scheen, alle spullen waren ingepakt en Fame stond gepoetst op de wasplaats klaar voor vertrek! De reis naar Brakel kon beginnen! Onderweg even langs Ellen en Gert want ook zij wilden er graag bij aanwezig zijn. Eenmaal aangekomen op de prachtige locatie werd er een korte rondleiding gegeven en kon Fame opgezadeld worden.
943I0025
Een superles met fijne en zeer nuttige tips. Soms net even iets anders en daardoor een `wauw` gevoel!
943I0064
Heel fijn gereden! Natuurlijk heeft Gert weer voor prachtige foto`s gezorgd! Nu met het huiswerk aan de gang en over een poosje zeker terug naar Brakel!
943I0010
onderbreking
Moet niet veel gekker worden!
uitslag-3505
Wie droomt er niet van zo’n uitslag? Een 10 veel achten en een jury die Top, Top, Top onderaan je protocol schrijft. Geweldig gedaan Aniek en Fame! Prachtige oefening voor aanstaande vrijdag, dan is de NK voor de klasse M2 paarden in Ermelo. Veel succes!
onderbreking
Golden focus op de regiokampioenschappen!
gf_0639

Wat een ervaring was dit zeg vandaag! De regiokampioenschappen mogen rijden met als doel om de finale te rijden. Na een spetterende eerste proef door naar de finale! Na een hele lange dag zet focus daar toch maar weer een nette proef neer met als resultaat een mooie vijfde plaats van Zuid-Holland en een mooi lintje rijker bedankt iedereen die er vandaag was om te supporten!! Wat kan een mens toch blij zijn!
Groetjes Kimberly

onderbreking
Aniek & Fame flikken het weer!
943I0174
943I0120Tijdens de Regiokampioenschappen Indoor Dressuur in Emmen hebben Fame en Aniek een beproefd recept herhaald. Ze wonnen het kampioenschap met een percentage van ruim 66% (dat was 10 punten los van nummer de twee) Fame is dus Kampioen M2 Dressuur van de regio Drenthe. Dit betekent een startbewijs voor het NK! De klasse M2 wordt in Ermelo op het federatiecentrum verreden op vrijdag 11 maart aanstaande. Van Harte Gefeliciteerd met deze top prestatie! Geweldig gedaan!
943I0114
943I0049
onderbreking
Golden Tulip in de prijzen
tulip-134
Chris van Rooij is trots, en dat is terecht want zijn Golden Tulip (geboren in 2011 – Kentucky x Blue Hors Hertug) mocht naar de regiokampioenschappen! In Brabant zijn die verreden op 30 januari.
Van Michelle Bakx ontvangen we dit bericht:
Ik en Golden Tulip mochten gisteren rijden op de Brabantse kampioenschappen te Schijndel. De eerste proef ging goed en we werden 3e. Dat betekende dat we mochten “overkampen”. 8 ruiters mochten finale rijden. In de finale reden we een mooie ontspannen proef en werden we beloond met een 4e plek. Overall zijn we 5e geworden. We zijn dus nummer 5 van Brabant in de klasse B!
Gefeliciteerd Michelle, Chris en fokker Toon!
onderbreking
Golden Focus op de Kringselectie
Van Kimberley en haar Golden Focus ontvingen we dit bericht:
sick_horse_cartoon1De kringselecties is het gene waar Focus en ik toch wel een beetje naar toe hadden getraind om uiteindelijk zo de weg vrij te maken naar de regiokampioenschappen. Op de selectie wedstrijd in Den Haag op 29 november 2015 lukte het ons om in een sterk deelnemers veld eerste en tweede te worden met 198 en 195 punten. En zo hadden we ons geplaatst voor de kringfinale. Deze zou plaatsvinden op 10 januari 2016 maar helaas stond Focus de vrijdag voor deze wedstrijd met 40 graden koorts op stal. Ons rampenscenario werd werkelijkheid en het gene waar we naartoe hebben gewerkt ging helaas niet door 🙁 Maar gelukkig is Focus inmiddels weer opgeknapt en wat bleek, we staan alsnog tweede reserve voor de regiokampioenschappen 🙂 Inmiddels is de eerste reserve al door, dus hopen dat we toch nog al ons harde trainen mogen laten zien op de regiokampioenschappen. Dus nog even duimen en hopelijk snel een goed bericht!
Groetjes Kimberly
onderbreking
Fame wint ook de halve finale
fame-I09
Fame heeft haar startpapieren om de regiokampioenschappen van Drenthe te mogen rijden. Op 6 & 7 februari moet ze aantreden in Emmen. De jury sprak in superlatieven als: heerlijk paard en prachtige proef. De punten waren dan ook niet mis: 197 en 208. We duimen allemaal voor je Aniek! Zet hem op op de Regio!
exloo
onderbreking
Ike danst met Tina naar een kampioenschap!
ikekring
De wedstrijdruiters onder ons herkennen dit wellicht. Je bent al lang van plan een Kür te laten maken maar het komt er niet van. Allerlei andere zaken gaan voor en dan opeens is het zover, je schrijft je in voor een kringkampioenschap en daar is een verplicht onderdeel, een Kür. Wat te doen, geen tijd meer om er één te maken, misschien kunnen we er één lenen? Via, via heeft Kiki zo een Kür kunnen lenen. Het duurde even maar twee weken geleden kon ze de Kür voor het eerst horen. Wat blijkt? Het is een Tina Turner kür! En als je dan start op een paard wat Ike heet dan moet het bijna wel voorbestemd zijn! Kiki moest eerst de klassieke proef rijden vandaag in Aalsmeer, en het mag gezegd worden, als je dan tussen 16 (semi) profi ruiters een hele nette proef laat zien dan ben je trots! Het was de 4de keer dat ze Ike reed in het Z2, Ike deed het super goed! 10 minuten later al was het tijd voor de Kür. Ike leek het te weten, zodra de klanken van “River Deep, Mountain High” klonken deed hij misschien nóg wel beter zijn best! Kiki werd eerste in de proef (67.65%) én eerste in de Kür (67.75%). Zij mag dus naar “de regio”! Voor Noord Holland wordt deze wedstrijd op 13 februari verreden, nu al zin in zegt Kiki!
onderbreking
Fame door naar de laatste selectie voor de Regio!
943I0164fame
Het is er weer tijd voor, de kringkampioenschappen staan overal in Nederland op de agenda. Deze kringkampioenschappen gelden als selectiewedstrijd voor de regiokampioenschappen die op hun beurt selectiemomenten zijn voor het KNHS Nederlands Kampioenschap 943I0128 Dressuur die begin maart in Ermelo gereden gaat worden. Aniek en Fame moesten voor hun kringkampioenschap 2x aantreden, eerst een selectiewedstrijd vorige week. Die eerste selectie wist Fame al te winnen en zo moesten ze vandaag aantreden in Dalen. Ook daar moesten ze niet alleen een dressuurproef laten zien maar ook een optreden op muziek. Een kolfje naar de hand van Aniek want ze wist zowel de proef, met 210! punten, als de Kür op haar naam te zetten. Volgende week zaterdag is het dus Exloo voor dit duo, daar moeten ze dan strijden in de eerste selectie om een startbewijs voor Ermelo! Met de ereprijzen voor het kringkampioenschap, een prachtige deken en een sierlijke sjerp, is het duo zeer tevreden naar huis gegaan. Op naar Exloo!
onderbreking
Nieuws van Miranda
Dit bericht hebben we al lang geleden gekregen maar is even kwijt geweest. Toch willen we het jullie niet onthouden.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Helaas heb ik op 2 april jl mijn allerliefst trakehner merrie Haily ( v. Goldschmidt)moeten laten inslapen……
Zij had spondylose in haar rug. Een ernstige botwoekering. Er waren 2 rugwervels aan elkaar gegroeid en de derde bijna.
Ze moet heel veel pijn hebben gehad (heeft mij er ook af gegooid en heb ik 6 ribben gebroken gehad). Ik kon dus niet anders dan haar te laten gaan.
IMG-20151010-WA0032
IMG-20151010-WA0032-2Nu een half jaar later ben ik de trotse eigenaar van Hadiyyah. (v. Connery) een fok produkt van Lineke Bakker.
Ze is 3 1/2 jaar en wordt op dit moment zadel mak gemaakt. Het gaat ontzettend goed. Ze is braaf maar vindt het wel allemaal erg spannend.
Ik maar ook mijn dochter Denise zijn super blij met haar en we hopen dat ze nog heeeeeel lang bij ons zal blijven.
ruimte
miranda-0874Inmiddels rijdt Miranda zelf op Hadiyyah en is de merrie niet meer op de stal waar ze zadelmak is gemaakt maar op de pensionstal. Het gaat supergoed met haar!
Groetjes,
Miranda Veldt
onderbreking
Verlate Kerstgroet
image3
Een witte Kerst is het niet geworden maar daarom niet minder leuk! Na enkele fotoshoots is het dan toch gelukt om onze drie paarden op een rij te krijgen.
Natuurlijk was onze zwarte speelse trakehnermerrie Kaya weer ondeugend. Ze probeerde telkens de rendierhorens van ons hondje haar hoofdje te trekken.
Goede wensen voor alle Trakehnerfans! Monique Wouters
onderbreking
3 proeven, 3 x 1!
lint-dalen
prijs-dalenFame was door Aniek ingeschreven voor 2 M2 proeven en als dat goed ging ook voor de Kür op Muziek. Nou het ging heel goed in Dalen tijdens het dressuurspektakel want Fame won elke proef waar ze aan mee deed! Ook de Kür was haar prooi! Fantastische reclame voor onze Trakehners! Gefeliciteerd Aniek en natuurlijk de familie Brouwer!
draf-dalen onderbreking
Fame wéér eerste!

fame-68Tijdens het dressuurspektakel in Dalen heeft Fame weer va zich doen spreken. Ze haalde met 215 punten in het M2 de eerste prijs. De zegetocht lijkt maar niet te stoppen! De jury was zeer onder de indruk, kijk maar eens op dit prachtige protocol!
fame-dalen

onderbreking
Ike 2 x eerste in Naaldwijk
linten naaldwijkikey
Kiki heeft met Ike een Z2 wedstrijd gereden. In Naaldwijk was een wedstrijd op stal bij Patrick van der Meer. Gelukkig was er nog een plaatsje vrij op de overvolle startlijst. Ike en Kiki worden steeds meer een combinatie. Vandaag kwam weer mooi in beeld doordat Kiki twee keer de eerste prijs en bijbehorende linten mocht ophalen. onderbreking
Malente Kringkampioen!
kkmalente
Verse moeder Danielle Noordermeer rijdt al weer paard. En dat gaat duidelijk heel erg goed! Zo heeft ze meegedaan aan het kringkampioenschap en wist daar de winst op te eisen.
Gribaldi dochter Malente deed samen met haar zus mee aan dit kringkampioenschap. Malente in het Z1, zus Malediva in de M2. Beide merries werden kringkampioen. . Op naar de Gelderse Kampioenschappen!
onderbreking
Ook Fame door naar de Regio finale
fame-drenthe

Met een mooie tweede plaats wist Fame met Aniek zich zeker van een startbewijs voor de regiokampioenschappen. Als Fame ook daar goed haar best doet mag ze starten in Ermelo voor de KNHS Indoor Kampioenschappen. onderbreking
Manolo – Buck is niet meer
Vanuit Zeeland ontvingen we dit droevige bericht.

buck-685Manolo is niet meer. Op 27 november moesten we afscheid nemen van dit aparte paard. Manolo was een afstammeling van de hengst French Buffet xx en moeder Manna. Hij was het eerste veulen van deze merrie, gefokt door de heer Klaus Hittmeyer. Springen heb ik niet officieel met met m gedaan, maar wel leuke oefenrondjes. In de dressuur (wat hij en ik niet echt leuk vonden) hebben we toch samen de M1 bereikt met 4 winstpunten. Trots op ons, want dit heeft wel wat voeten in de aarde gehad. Het leukste was toch wel het pushballen op vrijdagavond bij ons op de manege. Hij is 14 jaar geworden. Manolo ik ga je ontzettend missen, mijn kleine grote vriend.

 

onderbreking
Fame ook in Staphorst weer eerste
fame218
In Staphorst heeft Aniek Fame weer een keer in het M2 gestart. Dat ging weer goed. Indanks een startlijst die maar langer en langer leek te worden waardoor losrijden veel te lang duurde wist Fame de jury te overtuigen en haar 201 punten toe te kennen. Daarmee werd de bruine eerste in de M2 proef.onderbreking
Fame wint nu ook in het M2!

fame-I5063
Aniek kan niet anders dan zeer tevreden zijn over de vooruitgang van Fame. Ze heeft de merrie vandaag voor het eerst in het M2 gestart en dat was meteen een eerste plaats! Het was nog niet foutloos, er kan nog veel verbeterd worden maar toch is het weer super knap dat Fame steeds maar weer haar best doet en weer haar beste been voorzet! Aniek, Fame en de familie Brouwer gefeliciteerd!
onderbreking
Ike is Z2!
ike_6075
kiki-bob-_6066Kasparow zoon Ike is met zijn eigen echte baasje voor het eerst de dressuurbaan ingegaan. Kiki zit aan het einde van haar ponytijd en heeft al een tijd thuis gewerkt met haar grote vriendelijke vriend Ike. Dit weekend gingen ze voor het eerst de wedstrijdbaan in. In de Z2 hebben ze zich van hun allerbeste kant laten zien. 2 x 2de geworden met een hele mooie score van 64 & 65%. Dat betekent dat ze al na 1 wedstrijd de punten hebben om een junioren rubriek te mogen rijden. Dus daar is nu het zoeken naar, een junioren wedstrijd voor deze nieuwbakken combinatie. Iedereen die erbij was heeft genoten van de fijne samenwerking en mooie onderdelen die Ike en Kiki lieten zien! We kijken nu al uit naar de volgende start!
sport-ike1108_640
onderbreking

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!