2017 Leden nieuws

SPORT & ANDER NIEUWS,
onderbreking
Je zult er maar voor gevraagd worden!

Indoor Hartje Drenthe is een begrip in het noorden van het land. Een ontzettend gezellige wedstrijd die tussen Kerst en Nieuwjaar wordt georganiseerd en die altijd heel veel publiek trekt. In kerstsferen is er behalve de wedtrijden nog van alles te doen. Dit jaar komt Adelinde Cornellisen rijden en zijn er allerlei combinaties gevraagd om een Kür op muziek te rijden. Aniek en Fame zijn ook gevraagd dus die kunnen daar eens flink reclame maken voor ons ras! Mocht u 29 december nog ergens heen willen, dan bent u meer dan welkom in Beilen!
onderbreking
Evora weer kringkampioen!

Evora is weer kringkampioen geworden. Ze was dat al in de L1, in de L2 en nu ook in de M1! geweldig gedaan! We weten zeker dat er nog meer aan komt. Op naar de regio. Gefeliciteerd Jeanette!
onderbreking
Montello weer oranje aan zijn hoofd!

Malissa is met haar Montello ook een grootverzamelaar van linten en prijzen! Nu weer staat ze 18 punten los van de rest van het M2 veld! Montello en Malissa jullie maken reclame!
onderbreking
Man ‘O War in nieuwe rol

Met Tarik loopt de vosruin Man ‘O War internationaal in de eventing sport. In de winter is er dan niet heel veel te doen. Mannetje vindt winters daarom vrij saai, er zijn niet echt wedstrijden voor zijn klasse en dus staat hij zich een beetje te vervelen. De vaste wedstrijdgroom van Mannetje, Sarah, heeft ongeveer datzelfde gevoel want er is veel minder te groomen op een gewone springwedstrijd. Dus heeft Tarik een plan bedacht. Hij heeft die twee aan elkaar geknoopt, voor beide een actieve en leuke winter! Sarah gaat met Mannetje op wedstrijd.Mannetje heeft plezier en Sarah kan veel leren van zo’n paard! Afgelopen zaterdag was hun eerste start. In de Indoor Cross van Dalerveen stonden ze ingeschreven in de klasse L (van Leermeester) En hoe goed het ook gaat in de les en thuis, een wedstrijdsetting is toch anders! Dus zagen we een nerveuze Sarah en een vrolijke vos, want hij mocht weer mee! Het stond naar de maatstaven van Mannetje niet hoog maar het was wel een ingewikkeld parcours! In een binnenbaan van 30 x 80 is 23 hindernissen en 28 sprongen niet niks! Er stonden ook een paar uitdagingen in, niet in hoogte maar wel in aanrijden. Als een hindernis smal is wordt het steeds lastiger om daar overheen te gaan in plaats van langs! Maar Sarah, ondanks zenuwen, reed een heerlijke foutloze ronde en wist de weg (al dacht ze dat Mannetje de plattegrond had gezien want hij wist waar hij heen moest, leek het wel!) Ze hebben allebei genoten! Mannetje heeft er weer een baan bij, hij is een top leermeester!
onderbreking
Goran kan het nog!

Soms is paarden hebben heel moeilijk, bijvoorbeeld als je door domme pech en ziekte je grootste vriend verliest. Anne Feenstra heeft een aantal maanden geleden afscheid moeten nemen van haar Diablo. Gelukkig kon ze bij haar “schoonouders” een paard lenen om toch nog te genieten van rijden en omgaan met paarden. Terwijl Anne spaart voor een nieuw paard mag ze de zwarte ruin Goran gebruiken. Goran is een al weer 16 jarige Sapros zoon uit de elite merrie Glanzzeit (van Michelangelo) zo’n 6 of 7 jaar geleden zag Goran voor het laatst een zadel van dichtbij maar hij leek het wel een avontuur te vinden om uit zijn bestaan als pensionado te stappen en weer aan het werk te gaan. Goran ging eerst mee op vakantie en heeft in bos en op de hei wat conditie opgedaan. Daarna was hij al gauw klaar om tussen de hekjes te laten zien dat 16 helemaal niet oud is! De eerste oranje en rode linten zijn al gescoord, promotie naar de L is binnenkort een feit! Onder elk protocol tot nu toe staat mooie combinatie, mooi paard, fijne proef en dat soort superlatieven, Top! Geniet van hem Anne! onderbreking
Fame en Aniek knallen door de selectie
Het is alweer begonnen de strijd om de tickets voor de regionale en daarna de nationale kampioenschappen. In haar eigen regio heeft Aniek haar agenda al goed gepland om de selectiewedstrijden te kunnen starten. En dat ging als een speer! Met de fraaie bruine Goldschmidt dochter won ze de selectie en heeft daarmee een startbewijs voor de Drentse kampioenschappen. Met de 7 jarige merries start ze in de Z2 klasse. De laatste selectie was afgelopen zaterdag daar kon niemand in de buurt komen van haar 223, 5 en 224,5 punten. Ze won de selectie! Ze is echte reclame voor ons ras, ook zonder brandmerk kan je aan haar geweldige oren al zien dat Fame een echte is! Gefeliciteerd Aniek! En natuurlijk ook Ellen en Gert Brouwer gefeliciteerd! Top merrie! Op naar de Drentse op 4 augustus!
onderbreking
Fame weer hoge punten op de selectiewedstrijd

Kijk eens aan. Wat een mooie punten weer voor Fame!
De selecties zijn alweer begonnen en Fame heeft alvast een mooi uitgangspunt.
Goed gedaan Fame en Aniek!


onderbreking
Vlietlanden 2017

Vlietlanden is een recreatieterrein aan de snelweg bij Leidschendam. 1 keer per jaar is het een toneel voor een altijd drukbezochte eventingwedstrijd. Er komen veel bezoekers maar er zijn ook veel deelnemers. Een BB klasse met maar liefst 54 starters geeft daar al een mooi beeld van. In deze “puppie” klasse voor de samengestelde sport dit jaar 2 vol Trakehner gefokte paarden. Golden Focus een Biotop uit een Partout moeder en Flying Colors, een Kasparow uit een Engels Volbloed moeder.
Kimberley Roodenburg doet met haar Focus al een tijdje mee aan regiotrainingen in de samengestelde wedstrijdsport en dat heeft al meteen vruchten af geworpen. Zij won de BB klasse! Foutloos springen én foutloos crossen binnen de tijd, dat leverde zo maar een oranje lint op! Gefeliciteerd!

Op een 5de plek de andere Trakehner. Flying Colors bleef ook foutloos maar was iets minder snel. Marcia Dominicus was uiterst tevreden over het optreden van haar bruine merrie. “Flo” deed erg haar best en gaat dit spelletje steeds beter snappen. Volgende keer B, dat kan ze makkelijk!

* © foto van Flying Colors kragtfoto
Beide paarden hebben hele goede reclame voor ons ras gemaakt. Van die 54 starts wisten er 27 de finish te halen. Veel stops, veel verkeerd parcours, hier en daar een ruiter die toch liever in het zand lag dan op het paard zat, alles is gelukkig veilig en prima verlopen. De twee Trakehners, die deden eigenlijk niks fout, die gingen met de oren er op naar de meet!

onderbreking

Ike 3 x 1e & 1 x 2e
Ike en Claire gaan lekker in de ring. Na een kleine aanpassingpauze na een verhuizing heeft Claire de wedstrijddekjes weer uit de kast gehaald en is weer gestart met de zwarte Kasparow zoon Ike. Dat heeft geresulteerd in eerste en tweede prijzen en ook winstpunten, nog even dan is het Z2!

onderbreking
Don Diablo doet het super

Je kan Anne maar nét zien achter de oren van haar Kasparow zoon Don Diablo, thuis wat oneerbiedig Japie genoemd. Ze is onlangs gestart in de B zoals dat hoort met een jong paard. Ze kwam thuis met 201 en 214 punten! Dat waren niet alleen twee x een tweede plaats het was nog meer. Aan het einde van de lange wedstrijddag was er een “overall” prijs voor de meest aansprekende en vriendelijke combinatie. Die prijs mogen Anne en haar Japie nu ook trots aan iedereen laten zien! Trakehners vriendelijker vindt u ze niet!

onderbreking
Montello wint weer!

Malissa en haar Monty (Montello) zijn 1e & 2e geworden in de Ricoh cup. Deze wedstrijd werd gereden op de prachtige terreinen van Gert van JHorn in Kootwijk. De linten hebben weer de juiste kleur! Malissa gaat nu kleine wedstrijdpauze houden en dan weer door!
onderbreking
Flying Colors vliegt door Oud Karspel

Voor het eerst een helemaal echte SGW wedstrijd met 3 onderdelen en ver van huis. En Flo (Flying Colors soms zo lang, dus Flo) deed het heel goed. Dressuur niet thuis is heel raar want het gras is anders en het is buiten en dan is B echt gewoon nog Best moeilijk , 190 punten is een prima resultaat! Daarna heeft Marcia met haar Flo (EH.Kasparow x Freneuse xx) geen strafpunt meer gezien, een hele goede wedstrijd! Het Clussius Event is een jaarlijks terugkerende SGW wedstrijd voor de basis sport die in Oud Karspel verreden wordt. Een mooie technische cross was er neer gezet en een net springparcours, het was allemaal helemaal wat Flo leuk vindt dus een blij paard, een blije ruiter en een vierde plaats is een prima moederdag!
onderbreking

Montello naar het Z1!

een hele trotse en blije Malissa verteld:

Montello WINT de selectie proef, word 2e in de tweede proef en s’middags WINT hij de finale van het Rabobank talentenplan!! We mogen nu Z1! Echt heel fijn kunnen rijden! Zo ontzettend blij met hem!! Iedereen bedankt voor de hulp! *Trakehners-zijn-de-beste*

onderbreking
Indoor Hardenberg

Twee rode Kassen hebben zich goed geweerd in het springgeweld van Hardenberg. In het eerste weekend van april hebben de vossen zich weten te plaatsen voor de grote finale van Indoor Hardenberg. helaas haalde ze beide geen prijs maar met maar een kleine tijdfout is het nog steeds een hele prestatie om die finale te halen! Hierboven beeld van Tarik van Boggelen die Kassiopeia startte en hier onder de andere vos. Man ‘O war onder de wederhelft van Tarik Nina.

onderbreking
Montello 2 x eerste
montello-1699
mnontello-1702Montello is weer lekker reclame aan het maken. Met de mooie score’s van 196.5 en 208 punten nam Malissa 2 oranje linten mee naar huis! Gefeliciteerd!
onderbreking
Don Diablo doet zijn naam geen eer aan…..
diablo0109
Don Diablo (Meneer de Duivel) heeft een vervaarlijke naam maar dat blijkt niet op zijn karakter te slaan! Voor de allereerste keer ging Anne dit weekend met haar donkerbruine Kasparow zoon op wedstrijd. (Diablo is een volle broer van Dühnja waar Aniek Schraa allerlei successen mee heeft gevierd) De planning was eerst thuis starten op eigen stal maar dat lukte niet en dus dan maar naar een wedstrijdlocatie in de buurt. Diablo was er nooit geweest en was nog nooit eerder met vlechten in op de trailer gegaan. Nooit eerder heeft hij losgereden tussen wildvreemde paarden, nooit eerder was hij in een wildvreemde baan helemaal alleen om een dressuurproef te doen, maar wat was hij braaf! Hij deed het echter supergoed, zette geen voet verkeerd en liep ook nog eens prima proeven. In de B won Anne beide proeven, de ene met 204.5 en de ander met 205 punten. 4 winstpunten, twee oranje linten, dat is nog eens een wedstrijddebuut! Binnenkort te bewonderen onder een Kasparow dekje! 😉
1680dondiablo
onderbreking

Rij je mee?


Dit is de supersnelle rit van Man ‘O War in de Indoor Cross van Ambt Delden. Hij had daar de allersnelste tijd. Dat was knap maar ook niet helemaal de bedoeling. Hij had de ideale tijd moeten rijdendie stiond een paar seconden trager dan dat Mannetje het liep! Gevolg toch een mooie derde prijs en natuurlijk een hele stoere supersnelle rit. Ga er maar even voor zitten en hou je vast! Bij het rijden van de ene naar de andere hal is het even spannend!
Zusje Kassiopeia reed onder dezelfde ruiter ook mee, zij bleef ook foutloos maar was iets te traag, zij bleef een paar seconden buiten de ideale tijd waardoor zij net een prijs misliep. Maar beide foutloos in de klasse M is toch heel knap! !
onderbreking
Pechvogel
ff363pechSoms zit het mee en soms zit het even tegen. Jeanete en Evora hadden vandaag willen “shinen” in de ring. Evora stond er super aan, maar helaas heeft ze zich nét voor vertrek waarschijnlijk verstapt. Jeanette heeft ervoor gekozen om niet te starten, omdat zij geen risico wilde nemen met haar geweldige merrie. Evora wordt in de watten gelegd en hun kans komt vast nog wel voorbij. Dat weten we zeker! Voor nu draagt ze de titel pechvogel 🙁 Sterkte Jeanette!
onderbreking
Danielle en Malente op de Gelderse
1490malenteEn we hadden er nog één die naar een regio kampioenschap mocht. Danielle en haar geweldige Malente mochten mee doen in het ZZ-Licht. helaas geen linten maar Danielle kan dat het beste zelf zeggen: “Best tevreden over de proef op de Gelderse, maar minder tevreden over de punten. Nou ja aankomende tijd studeren we weer verder op haar gedragenheid. Malente heeft nog even wat tijd nodig” We zijn allemaal heel trots op jullie!
onderbreking
Weer een kringkampioen!
kkkimberley1596
bekerkkkimber1610Totaal onverwacht was het zegt Kimberley maar het is toch echt waar! Ze is kringkampioen geworden! En natuurlijk is ze enorm trots op haar knapperd! Op naar de regiokampioenschappen!
onderbreking
Flo heeft vleugels
flo-pink
pink-floHet jaar meteen maar goed beginnen! Met een springwedstrijd. Een onderlinge en iemand had geroepen dan het tenue vrij was. Dat heeft Marcia nogal letterlijk opgevat. Als het vrij is mag je dragen wat je wil en dus heeft ze voor het relais springen samen met een stalgenootje vleugels aangebonden en zijn ze zo gaan springen. Foutloos en een derde plek! Trakehners geven je niet alleen vleugels, ze dragen ze ook!
onderbreking
Evora Kringkampioen in de klasse L2
evora_4255
evora_4315Op het einde van 2016 was Evora al een keer M gestart en dat ging super goed maar voor het kampioenschap heeft Jeanette haar nog een keer L2 gestart, dat ging ook al helemaal geweldig. Met de titel als gevolg! Nu op naar de Gelderse Kampioenschappen!
onderbreking

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!