2010 Bundesturnier

Fotogalerij met beelden van Hannover 2010
Hier stellen wij graag de leden van Team Holland 2010 aan u voor. Team Holland wordt gevormd door een groep ruiters die met hun Trakehners de Nederlandse kleuren hoog gaan proberen te houden op het Bundesturnier 2010.

Als eerste het meest ervaren teamlid waar het Hannover aangaat: Marjolijn Stamsnijder,

Al 2 x eerder reisden Marjolijn en haar paarden af naar het Bundesturnier in Hannover. Marjolijn en haar partner Jeroen runnen in het dagelijks leven een full service paardenbedrijf, de Dinkelhoeve (www.dinkelhoeve.nl) Binnen dat bedrijf is naast andere rijpaarden altijd ruimte vrij gemaakt voor Trakehners.

Net als voorgaande jaren zal Marjolijn starten met de achtjarige DH’s Pearl’s Pleasure v:Münchausen (in eigendom van Dhr.Mayer) de andere vos die Marjolijn meebrengt is de zesjarige DH’s Hidalgo v: Kasparow. De eerst genoemde ruin doet mee in de M tour, Hidalgo loopt de L proeven voor team Holland.  De nu 30 jarige Denekampse begon ooit met paardrijden toen ze van haar Tante een Shetland Pony, Rudo, te leen kreeg. Bij dat prille begin is de fundering gelegd voor een leven vol passie voor de paarden en de sport.

Het tweede lid van het team is Celine van der Veer en haar Golden Glory,

Celine is net als vele gewoon op een manege begonnen met rijden, via haar eerste echte eigen pony Coco, gekregen van Sinterklaas, groeide Celine naar een iets grotere pony. D- pony Lady Chatterly en Celine vormde een duo van zadelmak tot Z2. Celine is altijd begeleid door instructrice Marjan de Vries en samen met Marjan is de keuze gemaakt om Golden Glory aan te schaffen. Met deze door Toon van Osch gefokte Gribaldi dochter heeft Celine een bliksem carrière gehad in de dressuursport.

Ze vlogen door de basis klassen heen en waren al snel Z2. Glory heeft toen even een pauze nodig gehad om lichamelijk uit te groeien. Nu zijn ze alweer wat jaren op volle sterkte. In 2008 reed Celine ook al mee in Hannover toen in de M tour. Ze behaalde toen een prachtige 7de individuele plaats en een 2de plaats met het team. Celine en Glory zijn verder gegroeid en doen dit jaar mee in de S klasse. Na deze wedstrijd zal Celine in Nederland de overstap maken naar de Lichte Tour.

Bianca Visschers en Glanzzeit gaan een dubbel debuut aan,
Bianca Visschers uit Arnhem is 38 en directiesecretaresse. Ze rijdt, met een onderbreking van 5 jaar, sinds haar 16e. Aanvankelijk in de springsport, maar sinds ze 6 jaar geleden ging samenwerken met Heleen Cramer (Waanhoeve Trakehners) is ze ‘in de dressuur’.
Sinds twee jaar traint ze bij Liseon Kamper en is daardoor van L naar Z gepromoveerd. Partner hierbij is de inmiddels 20 jarige (oudste deelnemer?) St.Pr.u.Pr.St. Glanzzeit II (Michelangelo x Lucado).
Het wordt het eerste buitenlandse, meerdaagse concours en het duo verheugd zich er zeer op  dit mee te maken.

Gerald Drent is in aanraking met Trakehners gekomen toen hij, na zijn ORUN allround opleiding, ging  werken bij Rien en Inge van der Schaft.  Later huurde Gerald een aantal stallen op de Berkenhoeve waar hij zijn eigen paardenbedrijf in opbouwde. Naast paardrijden is het leven van Gerald gevuld met les geven, clinic’s geven en adviseren bij aan en verkoop van paarden. Gerald heeft voor vele fokkers en eigenaren Trakehners mogen uitbrengen in de sport. Voor de fokkers Hans Roorda en de Familie Brouwers uit Heerde bracht Gerald eerder Goran en Donna Karenina uit in de sport. Donna is nu op baby pauze (dragend van Kasparow). Gerald rijdt nu voor dezelfde eigenaren al een aantal maanden de Matador merrie Epos. Gerald en Epos zien er naar uit om naar Hannover te gaan en mee te helpen om de Nederlandse kleuren hoog te houden.

Als laatste stellen we voor:  Lena Erlandsen,

Eigenlijk behoeft Lena natuurlijk geen introductie, zij is al sinds jaar en dag de vaste stalruiter van Stoeterij de Garst van onze voorzitter Toon van Osch.
Lena Erlandsen, 30 jaar, geboren in Noorwegen, woont en werkt  sinds 5,5 jaar  in Nederland. Ze is bedrijfleider op de De Garst Trakehnerstoeterij in Liessel. Ze rijdt daar jonge paarden aan en brengt de diverse wedstrijdpaarden uit in de  L1 t/m Z2.
In Hannover start ze 3 paarden in de rijpaardenrubrieken. Amiana (v. Herzensdieb) bij de driejarige merries, Ice Age (v. Karolinger I) bij de driejarige hengsten. Daarnaast rijdt ze de vierjarige  Hokus Pokus (v. Goldschmidt) in zowel de  rijpaardenrubriek als in de A dressuur. Het wordt de derde keer dat Lena in Hannover uitkomt voor Nederland.

Op de foto’s zie je lena in actie met Honore en Goldstern.

Oproep aan een ieder die een sportcombinatie vormt met een Trakehnerpaard:

Het Trakehner Verband organiseert ieder jaar in juli een groot nationaal concours voor Trakehner combinaties in de disciplines dressuur, springen, veelzijdigheid en enkelspan mensport. Dit jaar zijn er maar liefst 54 verschillende proeven uitgeschreven waaraan men kan deelnemen. Keuze en variatie genoeg. Van rijpaardproeven voor 3 en 4 jarigen t/m proeven op lichte tour niveau. Van 22 t/m 25 juli treft ‘tout’ Trakehnen zich in het grote stadspark middenin de stad Hannover. Een welhaast idyllische plek voor een groot concours, want de entourage is perfect.
Deelname is alleen voor volbloed, bij het Trakehner stamboek geregistreerde Trakehner paarden, maar staat ook open voor deelnemers in Nederland. Er wordt getracht een Nederlands team uit te zenden. De deelnemers voor het Nederlands Team moeten Z niveau startgerechtigd zijn. Mail je gegevens en die van je paard naar: info@trakehnercontact.nl of bel TCN voorzitter Toon van Osch op 06-53732636. Sluiting datum is 15 juni voor de aanvraag van een gastlicentie dus er is haast bij. Kijk  <op deze link> voor informatie over de uitgeschreven proeven, stalling en hotelaccommodatie.

Op die pagina is ook de uitschrijvind van de wedstijd te downloaden (staat ook hier boven onder knop uitschrijving) waar ook een hotel wordt genoemd, echter dat hotel is al volgeboekt. Daarom hierbij 2 andere hotels die vlakbij het wedstrijdterrein gelegen zijn.
IBIS Hotel Hannover City, H3365@accor.com
Vahrenwalder Strasse 113, 30165 Hannover  Tel. (+49)511/388110, Fax. (+49)511/38811333

Novotel Hannover, h5390@accor.com
Podbielskistrasse 21/23, 30163 Hannover Tel. (+49)511/39040, Fax. (+49)511/3904100

14 JULI TCN STAMBOEKDAG


U gaat er toch ook bij zijn? Op zondag 14 juli aanstaande organiseren we de TCN Stamboekdag. Op die dag is iedereen met interesse of passie voor het Trakehner paard uitgenodigd om te komen naar Manege Groenewoude in Woudenberg. De details over starttijden kunt u vinden op deze site zodra die bekend zijn. U bent allemaal welkom!Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!