TCN

Door Heleen Cramer

Hoe het allemaal begon:
veulenIn 1987 organiseerden een zestal Trakehner liefhebbers een deel van het avondprogramma in de Holstenhalle te Neumünster. Traditioneel is er op zaterdagavond, tijdens de jaarlijkse hengstenkeuring van het Stamboek eind oktober, een grote galashow. Het was de heren een uitdaging om een spetterende Nederlandse inbreng te verzorgen. Men wilde laten zien welke invloed de Trakehner had inde Nederlandse warmbloedfokkerij en wat er aan paardenhouderij zoal in Nederland te beleven viel.

win4jmerDe show werd een daverend succes en, Trakehner liefhebber van het eerste uur, Arie Timmer bracht de toenmalige voorzitter van het Trakehner Stamboek, Gotfried Hoogen, tot tranen van ontroering door te verklaren dat wij, Nederlandse Trakehner liefhebbers, “Elk jaar naar Neumünster komen om bevestigd te worden in ons geloof in de Trakehner zoals een moslim ieder jaar naar Mekka gaat, om bevestigd te worden in zijn geloof in Allah….’

goldschmidtKort daarop werd de oprichtingvergadering gehouden en sindsdien is het TCN een feit. Kort daarna werd Toon van Osch de voorzitter. Met een onderbreking van een paar jaar is hij dit nog steeds.
Het TCN ‘draait’ sinds eind ’87 / begin ’88 en organiseert elk jaar de nodige activiteiten.

Hoogtepunt  zijn de jaarlijkse TCN sport- en fokkerijdagen meestal in juli van elk jaar. Een Duitse delegatie komt dan de in Nederland geboren veulens beoordelen en geven cijfers aan jonge merries die voor stamboekopname worden aangeboden. Op de sportdagen treffen  sportcombinaties elkaar in diverse (dressuur-) rubrieken.


Andere activiteiten zijn het populaire jaarlijkse reisje (1 – 3 dagen) naar een stoeterij of een paarden evenement.

shanti2Er zijn dressuur clinics in het voorjaar en een dressuurweekend in de winter. TCN combinaties krijgen dan les van een gerenommeerde toptrainer.
Er is advies op fokkerijgebied of bemiddeling bij de aankoop van een Trakehner voor wie dit wil.
Wat dacht u verder van een hengstenshow van goedgekeurde Trakehner dekhengsten in Nederlands bezit of beoordelingsavonden… het TCN bruist van de activiteiten.

blad

Het Trakehner Contact Nederland verenigt fokkers, eigenaren, liefhebbers en geïnteresseerden in het Trakehner paard in Nederland. Het is geen stamboek, maar een vriendenclub die de juridische vorm van een Stichting heeft.
grib

EH.Gribraldi
Kostolany x Ibikus
Ruiter : Edward Gal

Trakehner Hengstmarkt 2023


Laatste weekend november, eerste dagen december '23, dat zijn de dagen voor de Trakehner Hengstmarkt 2023. Hengstmarkt heet het maar het is natuurlijk de Trakehner Hengstenkeuring. Als altijd zijn we te gast in de Holstenhallen in Neumünster. Natuurlijk wilt u dat niet missen! De nieuwe jaargang hengsten wordt gepresenteerd, er zijn veilingen, er is dressuursport, er kan volop geshopped worden en er is een geweldige Galashow. Er is dus werkeijk voor elk wat wils! Kaarten kunt u online bestellen via de website van het Verband, Klik hier voor kaartenbestelling.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!