2010 Voorjaarskeuring

4 Nieuwe Hengsten voor Trakehnen

De voorjaarkeuring op 12 en 13 februari in het Westfaalse Paardencentrum te Münster-Handorf leverde het Trakehner Verband vier nieuwe hengsten op. Alle vier waren al bij een ander stamboek goedgekeurd en werden dus ‘Anerkannt’ voor de Trakehner populatie.

choralHet ging om de vierjarige Trakeehns gefokte Choral (Hohenstein x Tolstoi) die al gekeurd was voor het Zuchtverband für Deutsche Pferden. Hij heeft inmiddels  met goed gevolg zijn 70 dagen verrich-tingsexamen afgelegd  in Redefin waar hij op afgelopen september slaagde als 6e  van 18 deelnemers met een dressuur-index van 104.86  en een springindex van 105.673. De bruine meet 1.65 – 20 en valt op door zijn mooie halspartij en zijn actieve bewegingsmechanisme. Hij komt echt van de grond en vertoont veel knieactie. Hij zou iets meer schoft mogen hebben. Fokker/eigenaar is Carl Gebauer te Keulen. Een succes voor ‘ons Rhein-landers’ dus.

Twee Engels volbloeds, dé bloedverversers  voor het verder gesloten Trakehner stamboek, kregen het groene licht.
ratiborDe interessante, zeer lang gelijnde schimmel Ratibor xx (Cozzene xx  x Lord Avie xx) werd in 2003 in de VS geboren. Hij liep daar in twee renseizoenen en won 40.000 US dollars. Zijn GAG is 96,0 kg. De imposante schimmel – hij meet 1.71/ 21-  heeft een opvallend lange schouder en weet zich, voor een volbloed, ook in draf goed te presenteren. De in Oekraïens bezit zijnde hengst werd eerder al gekeurd voor het Westfaalse en het Rhein-landse stamboek. Een echte aanwinst.

 
carusDe 11 jarige  Carus xx (Taishan xx  x  Windwurf xx) liep in zes renseizoenen een dikke € 86.000 bij elkaar. Bij 43 starts won hij 6 maal en werd hij 17 maal geplaatst. Zij hoogste GAG is 85,5 kg.
De 1.66 m metende donkerbruine, werd al genomen voor het Pferdezuchtverband Baden-Württemberg en is in bezit van het  Haupt- und Landgestüt Marbach te Gomadingen. De hengst overtuigt door zijn hardheid en bewegingen.
Arabisch volbloed
Al van af het begin van de Trakehner fokkerij, meer dan 3,5 eeuw geleden, is het Arabisch volbloed belangrijk geweest. De Trakehner dankt er zijn schoonheid en hardheid aan. Vandaag de dag is het niet echter niet gemakkelijk meer om een passende Arabier te vinden voor de moderne rijpaardenfokkerij.
isorlowMet de  aantrekkelijke schimmel Is Orlow ox (Pamour ox  x Santhos ox) lijkt het gelukt. De 7 jarige beweegt zich goed en modern met knieactie en is, voor een Arabisch volbloed, zeker lang gelijnd te noemen. En, opmerkelijk!, hij is ook langbenig. Een sympathieke hengst die zich met gummi en uitstraling presen-teerde. Eigenaar is het Gestüt Ismer te  Ströhen.

 Eén van de driejarigen werd goed genoeg bevonden al kreeg de Perechlest-zoon Ostblick een ‘voorlopig niet gekeurd’. De nog zeer jeugdig aandoende hengst – hij wordt eind juni  pas drie- mag zich weer presenteren na een met goed gevolg afgelegd verrichtingsexamen. De voshengst viel vooral positief op door zijn formidabel goede vrijspringen, maar is op dit moment nog te weinig persoon om voor de dekdienst het groene licht te krijgen.
HC

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!