Biotop

                        biotop1

Grand Prix dressuur geboortedatum: 1985 schofthoogte: 1.71 m
HK Trakehner Münster 1995: 1e goedkeuring Trak Verband.
“Hoogtepunt van deze door de fokleider belegde extra keuring was de presentatie van de 10-jarige, in Kirow gefokte Trakehnerhengst Biotop, die enkele dagen tevoren op het concours in Neumünster 2e in de Grand Prix en 3e in de Volvo Wereldbeker-kwalificatie was. Op dit moment staat hij samen met Donnerhall op de 2e plaats in de Europese league. Daarmee maakt hij een goede kans in de Volvo Wereldbekerfinale in Californië. De meest succesvolle dressuurruiter aller tijden nam de gelegenheid waar om zijn hengst zelf te monsteren. Vervolgens was de presentatie onder het zadel een overtuigende demonstratie die veel bijval oogstte van de toeschouwers.
Dr. Klimke ontdekte Biotop drie jaar geleden in België en kreeg hem later in zijn bezit. Wereldwijd behoort Biotop tot de beste en meest succesvolle dressuurpaarden van zijn leeftijd. Waar hij ook optreedt – deze buitengewone paardenpersoonlijkheid wint van het publiek dadelijk aller sympathie, want echt niemand blijft door zijn uitstraling ongeroerd. In 1993 en 1994 beleefde Biotop onder zijn eigenaar 15 overwinningen inclusief Grand Prix en Grand Prix Special en hij werd meer dan 30 maal geplaatst. Biotop is gekeurd en stelt zich daarmee op in de rij van voor de Trakehner fokkerij goedgekeurde hengsten Trafaret, Topki, Almox Prints en Hockey, die eveneens in Kirow zijn geboren en allemaal het bloed voeren van de onvergetelijke Priboj ox. Vanzelfsprekend is voor Biotop eerst zijn sportloopbaan het belangrijkste, dr. Klimke zal zijn hengst voorlopig nog niet in de fokkerij inzetten.” (publicatie Trakehner Hefte, april 1995)

Erkenning KWPN 1999
Met ingang van dekseizoen 1999 door het KWPN erkend.
Het indernationale Grand Prix-dressuurpaard Biotop is erkend voor de fokkerij van het KWPN. De erkenning houdt in dat Biotop op alle onderdelen voldoet aan de criteria die gelden voor KWPN-goedgekeurde hengsten.

Eigen prestaties
Het fokproduct van de Russische Trakehner stoeterij Kirow heeft onder zijn eigenaar dr. Reiner Klimke onderdeel uitgemaakt van het Duitse A-team. Enige wapenfeiten zijn individuele bronzen medailles in het Duits kampioenschap in 1995 en 1996. In het winterseizoen 1995/96 bereikte Biotop een vierde plaats in de finale van de Wereldbeker. Op grond van zijn resultaten bezet Biotop op de BCM-ranking de 50e plaats.

Daarnaast is Biotop met dr. Reiner Klimke gestart op vele internationale wedstrijden zoals `s- Hertogenbosch, Bremen, Münster, Wiesbaden, Aken, Los Angeles enz. en heeft hier vele overwinningen behaald wat hem een winsom opleverde van ca Euro 115.000.- Na het overlijden van dr. Reiner Klimke is Biotop nog 2 jaar succesvol uitgebracht door zijn dochter Ingrid en die heeft de levenswinsom van Biotop nog eens verhoogd met Euro 25.000.-!
Afstammelingen 2000 (veulens) De hengst Biotop toonde een uniforme collectie, ruim voldoende tot zeer goed ontwikkelde rijtypische veulens, die goed in het rechthoeksmodel staan en over veel uitstraling beschikken.
Het hoofd is doorgaans sprekend. De nek is lang en goed gevormd. De hals is lang, goed gevormd en doorgaans goed bespierd. De schoft is voldoende ontwikkeld en loopt ver door. De schouder is goed van lengte en voldoende van ligging. De rug is goed van lengte en goed bespierd. In enkele gevallen is de rug gezonken. De lendenen zijn goed van lengte, goed aangesloten en goed bespierd. De croupe is lang, hellend en goed bespierd. De broekspier heeft net voldoende lengte. Het voorbeen is correct gesteld. In enkele gevallen is de koot lang en week. Het achterbeen is doorgaans gebogen. Het fundament is doorgaans goed ontwikkeld en heeft kwaliteit.
De stap is matig tot voldoende zuiver en heeft voldoende ruimte. De draf heeft veel ruimte en veel souplesse. De veulens hebben veel buiging in het achterbeen en tonen voldoende houding, maar zouden meer moeten kunnen schakelen. De veulens zouden makkelijker in galop moeten kunnen springen. De galop is groot. Het voorbeen blijft strak.
Veterinaire bijzonderheden: Eénmaal werd bij een veulen een afwijkend spronggewricht genoteerd en bij een ander veulen zou de sprong beter afgewerkt moeten zijn.
De kwaliteit van de moeders was ruim voldoende.
Getoond: 10 veulens uit 22 dekkingen.
 
Biotop is gefokt op het russische gestüt Kirow, waar o.a de bekende paarden Topki, Almox Prints, Blesk en Hockey geboren zijn. Gestüt Kirow staat nog steeds op de tweede plaats van de Wereld Fokkers Lijst 1990/2001 met de paarden: Biotop, Podhod en From Russia with Love.

Kampioene 2002 van de driejarige rijpaardmerries van het Trakehner Verband was Shakira (Biotop x Königspark) van Gestüt Heinen te Alpen.

Goldschmidt (Biotop x Hohenstein) is Biotop’s eerste goedgekeurde zoon.

TCN STAMBOEKDAG 2023 OP ZONDAG 16 JULI AANSTAANDE!


Ons jaarlijkse Trakehner feest gaat gehouden worden op zondag 16 juli aanstaande. Heeft u een Trakehner veulen of een jonge merrie dan kunt u nu inschrijven voor de stamboekdag.
Stuur een mail naar info (apestaartje) trakehnercontact (punt) nl dan krijgt u alle informtie die u nodig heeft voor die leuke dag! Er zullen (tegen betaling) weer boxen beschikbaar zijn voor de merries met veulens. Komt allen om mee te genieten van een nieuwe jaargang in Nederland geboren Trakehners!
Mail of bel voor meer informatie! Bij vragen staat TCN u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!