Claire Dominicus

Even voorstellen:
obamaClaire Dominicus-Verheijen, 13-08-1963, getrouwd, 3 kinderen, woonachtig in Stompwijk (tussen Den- Haag/ Leiden en Zoetermeer), huisdieren; 2 honden, 3 paarden(allemaal met Kasparow als vader) en een onmisbare Shetlander. Beroep; paardrij-instructrice

Hoe ben je begonnen met paarden? Op 3 jarige leeftijd ben ik met mijn ouders op vakantie met de huifkar gegaan; er was toen maar 1 bedrijf in heel Nederland dus dat was best bijzonder. Daar is de liefde voor paarden ontstaan en de wens om te leren rijden. Op mijn 8e jaar was ik eindelijk oud genoeg om op paardrijles te gaan.

Wanneer en hoe ben je in contact gekomen met de Trakehner? clairehannoveBij het zoeken naar een paard voor de opleiding viel mijn keus op een groen paard met veel uitstraling, schoonheid en karakter. Dit bleek een Trakehner. De keuze voor de Trakehner is voor mij dat dit ras gevoeligheid en schoonheid en mogelijkheden in de sport, combineert met mensgericht zijn, werklust en veel karakter. Je wint ze voor je en dan krijg je een band van respect over en weer, meer dan met andere paardenrassen. Hoeveel paarden c.q. Trakehners heb je en wat doe je ermee? Ik kocht in 2000 mijn eerste Trakehner uit Letland, waarna ik op zoek ging naar het stamboek en zo bij het TCN terecht kwam. Hierna heb ik een merrie uit Frankrijk gehad en nu een 3 jarige donkerbruine ruin, Tsjechow  (E.H. Kasparow x Tenerezza xx Lavirco xx) die in 2012 aan het werk mag en een 4 jarige vosruin Man o ‘ War ( EH.Kasparow x Manna II v: Abdullah)  die tot nu toe vooral ervaring opgedaan heeft op verschillende terreinen. Hij is mee geweest naar het Bundesturnier in Hannover in 2011, heeft een oefencross en een oefenparcours gesprongen en deed uiteraard mee op de TCN sport en stamboekdagen met de materialprüfung. De derde Trakehner is de Kasparow dochter Flying Colors, zij heeft net als Tsjechow een Engels Volbloed moeder. Flying Colors, die wij gewoon Flo noemen, is hier bij mij op stal geboren en inmiddels een stevige bruine jaarling merrie. Voor haar nog een paar jaar groeien en dan ook de sport in. Ik kijk er nu al naar uit!  In het verleden heb ik al wat clinics gevolgd en nu mijn paarden oud genoeg zijn zal ik dat zeker in de toekomst blijven doen. Mijn dochters rijden ook paard. De oudste, Marcia, rijdt semiprofessioneel naast haar studie. Ze werkt bij een springruiter en rijdt daarnaast verschillende Trakehners. Allemaal met EH.Kasparow als vader. (hier links op de foto: Marcia en Man ‘o War)

Welke eigenschap is voor jou belangrijk in het omgaan met paarden? De belangrijkste eigenschap in de omgang met paarden vind ik tijd. Je moet niet alleen geduld hebben met aanleren van zaken, maar ook de tijd nemen om een paard zich te laten ontwikkelen zowel geestelijk als lichamelijk. Ook moet je jezelf blijven scholen om technisch beter te worden, meer te weten en ook dat kost tijd. Ieder paard vraagt iedere dag tijd voor zijn verzorging en aandacht.

Wie is je voorbeeld in de Hippische wereld? Mijn grote voorbeeld in de  hippische wereld is Ingrid Klimke die alles in mijn ogen combineert; ze kan geweldig rijden op alle fronten; eventing en dressuur op het hoogste niveau, kan paarden africhten en eveneens wedstrijden rijden wat twee afzonderlijke talenten zijn in mijn ogen. Bovendien heeft ze  een gezin. En, niet onbelangrijk, ze is liefhebster van het Trakehnerpaard net als haar vader, waar ze zoveel van heeft mogen leren.

Welk topsportpaard zou je graag eens ontmoeten/berijden? Ik heb niet een specifiek topsportpaard waar ik graag op zou willen rijden. Ik geloof dat topsport alleen kan als de combinatie ruiter/paard helemaal klopt en zo zijn er een hoop goede paarden waar ik heel graag eens op zou rijden. Ik zou graag op deze manier mijn rijkunst verbeteren. Maar ook van ‘gewone’ paarden leer je veel doordat ze allemaal anders zijn en ieder paard een eigen manier en niveau heeft waar hij op kan en wil presteren en dat geeft veel voldoening!!

Welke hobby’s en interesses heb je naast de paarden? Mijn hobby’s naast de paarden zijn lezen, maar dan vooral boeken die mijn kennis vergroten omtrent paarden, als ik tijd vind de tuin en voor mijn conditie  loop ik hard.

Wat wens je jezelf voor de toekomst? Ik wens voor de toekomst dat ik met mijn paarden een combinatie kan vormen die tot sport leidt op hoog niveau. En uiteraard een hoop plezier in het africhten en scholen van mijn eigen paarden en die van anderen!

Vind hier een link naar mijn website
Contact: 06-2232 2061

terugledenlinks

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!