Zeer geslaagde les!!

Geplaatst door on 20 november 2012


Vanwege ons 25 jarig bestaan is er deze zomer een speciale competitie verreden voor Trakehner combinaties in de dressuursport. Door een aantal wedstrijden te rijden en de sportdag van TCN te rijden kon een combinatie punten bij elkaar sprokkelen om de hoofdprijs te kunnen winnen. Die winnaar werd Aniek Schraa die voor  Bouquet Trakehners de EH.Kasparow dochter Dühnja rijdt. Er was al aangegeven dat de hoofdprijs, een les van Anky! pas na London gereden kon worden en maandag was het dan zover! Aniek en Dühnja, die in het verre Drenthe wonen zijn afgereisd naar Erp om daar naar de les te gaan kijken/volgen. Rond de klok van 13.30 uur was iedereen aanwezig en werd er een paarkeerplaats gezocht op het geheel vernieuwde terrein van de stallen van Anky.

Dühnja werd van de wagen gehaald en gezadeld, dat gebeurde met misschien wel iets meer zenuwen van ruiter en eigenaar dan onder normale omstandigheden? Dühnja onbekend met deze heilige grond, stond erbij en keek ernaar en werd later naar de nieuwe binnenbaan gebracht. Een prachtige nieuwe baan met een geweldige bodem. Eerste minuten was het nog heel druk in de baan maar al gauw was de baan leeg en had Anky alle tijd voor Aniek en haar donkere chique merrie.

Aniek heeft heel veel goede tips gekregen en heeft alles natuurlijk dubbel en dwars in haar oren geknoopt! Het was een geweldige les en Anky, van huis uit al Trakehner fan, vond de merrie een heel fijn paard met veel mogelijkheden voor de toekomst! Tot groot verdriet van fokker Ellen Brouwer gaf Anky het advies om de prachtige staart van de merrie een flink stuk in te korten, dat gaat aan het hart maar uiteraard gaat dat wel gebeuren want als Anky het zegt dan doe je het!

Dühnja is nog maar een jonge merrie met haar 4.5 jaar doet ze het geweldig maar uiteraard kan je geen passage en piaffe doen maar toch bleef er heel erg veel over om heel veel van te leren en zijn er zelfs afspraken gemaakt om toch vooral nog eens naar Anky te gaan over een paar maanden en te kijken of het meegegeven ” huiswerk” zijn vruchten afwerpt.

Aniek en alle andere aanwezigen waren allemaal super enthousiast. Na de les en het verzorgen van het paard was er uitgebreid tijd voor een rondleiding. Alle paarden die we kennen van TV  staan daar, Bonfire met zijn bijna 30 jaren geniet in het weiland maar ook Salinero liep lekker in de wei. Totilas is in Erp en werd uiteraard met meer dan gewone belangstelling bekeken. Er was een kort gesprek met Matthias die nu tijdelijk in Erp woont i.v.m de training die hij volgt bij de man van Anky, Sjef Jansen. Na de rondleiding was iedereen wel toe aan een kopje koffie en/of  thee met koekjes. Al met al was het een super geslaagde dag en een echte hoofdprijs!! Gelukkig was Gert Brouwer  mee en hebben we dankzij hem deze mooie beelden en kunnen wij ook een beetje meegenieten!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!