Heel gezellig Gans eten

Geplaatst door on 26 november 2012

In een heel gezellig restaurant in Sonsbeck is dit weekend de jaarafsluiting van Zuchtbezirk Rheinland gevierd. Onder grote belangstelling is het jaar besproken de resultaten bekeken, zijn de winnaars nog een keer gehuldigd en is er een overzicht gemaakt van wat er allemaal is gebeurt afgelopen fokjaar. En dat is heel wat! Vanwege de gezondheidstoestand van Rheinland’s voorzitter de heer Dahmen is onze eigen Toon van Osch nog altijd interim voorzitter en was hij degene die de avond aan elkaar praatte. Er werd uitgebreid gesproken over de succesvolle Landes- stuten- schau die 1 x in de 7 jaar in Rheinland plaatst vind. Samen met Ute Sanders heeft Toon op deze avond alle succesvolle fokkers nog een keer geëerd en gehuldigd. Daar waren ook aan aantal Nederlandse fokkers bij.

Twan van der Steen mocht twee keer naar voren komen, hij bracht dit jaar het hengstveulen met de hoogste punten van Rheinland.Maar naast deze Biotop zoon uit de Herzendieb dochter had Twan ook nog een merrieveulen, dat merrieveulen  is een Herzendieb uit een Biotop dochter, zij haalde de op 1 na hoogste punten van alle merrieveulens.
Verdere prijzen voor de Nederlandse fokkers waren:

Familie Hofman heeft uit hun Interesse (v:Hohenstein) een heel best Millenium veulen gefokt die de op 1 na hoogste punten haalde. De familie Griffioen viel ook in de prijzen omdat hun merrieveulen van Kentucky uit hun Partoutmerrie een op de derde plek stond van hoogst gepunte veulens.

1 van de oprichters van ons 25 jarige TCN, Klaus Hittmeyer werd ook gehuldigd. Zijn 3 jarige Impetus dochter uit de Abdullah merrie heeft niet alleen de punten gehaald voor de Verbands Premie maar is ook tot Staats premie merrie gemaakt. Ze heeft daarnaast ook nog een Stuten- leistungs- prufung gelopen waar ze de hoogste springcijfers haalde. Voor een staats- premiemerrie kreeg Klaus een prachtig met de hand geschilderd bord.

Natuurlijk werd er ook gegeten, er was een fantastisch buffet ingericht met eerst voorgerechten, daarna een geweldig smakend hoofdgerechten buffet en dan ook nog een heerlijk dessertkeuze.

De ruim 150 mensen aanwezig waren het er over eens, een zeer geslaagde plek om dit feestje te vieren!
Na het eten was het tijd voor de tombola, met een zeer rijk gevulde prijzentafel vonden de lootjes die verkocht worden om de clubkas te spekken gretig aftrek en werd er veel geld opgehaald.

Vast onderdeel van de prijzen voor de tombola zijn de dekkingen die gewonnen kunnen worden. Men kon dekkingen winnen van 5 vooraanstaande hengsten, de dekking van Goldschmidt ging naar een overenthousiaste Duitse die nog op zoek moet naar een merrie om de dekking te gebruiken, de dekkingen die ter beschikking gesteld waren door Gestut Heinen werden beide gewonnen door diezelfde familie Heinen en konden dus twee keer verloot worden maar hebben nu wel een zeer welkom huis gevonden. De dekking van de in Nederland ter dekking staande EH. Kasparow  blijft in Nederland. Familie Griffioen hadden daar voor het winnende lot.

Het was een zeer geslaagde en gezellige avond die het einde vormt aan het fokjaar 2012, het was een goed jaar!
De foto’s zijn gemaakt door Gert Brouwer, wederom dank voor de beelden!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!