What’s in a Name?

Geplaatst door on 7 april 2013

Klompenpad02Een Prefix is een toevoeging voor een naam van een paard. een Suffix is een toevoeging achter een paartdennaam. Al sinds 2007 mogen paarden geregistreerd in het Trakehner Verband een prefix of een suffix aan hun namen hebben.   Tijdens een ledenvergadering in 2006 in Kreuth werd bepaald dat de kosten om zijn toevoeging te regsitereren €50 kost per paard. Zo’n toevoeging wordt dan door het Trakehner Verband geregistreerd en bewaakt in het hele Duitse paarden bestand. Dus mocht u uw paarden een “stoeterij”  naam willen geven ; bijvoorbeeld Karina van het Klompenpad, dan mag niemand anders in Duitsland zijn paarden registreren met de toevoeging : “van het Klompenpad”
vrachtwagen2Dus mocht u van plan zijn uw veulens uw stoeterijnaam mee te geven dan mag en kan dat! Let wel het gaat hier dus niet om sponsornamen die horen alleen bij sportnamen van paarden.  Voorvoegsels als Gestion of Hunter Douglas zijn sponsornamen en worden tijdelijk toegevoegd aan een paardennaam, de kosten en de registratie van sponsornamen gaat niet via het Verband maar via de FEI. Kosten hiervan zijn vele hoger,
trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!