Distelzar = Hengst van het Jaar

Geplaatst door on 2 oktober 2013

distelzar-standTijdens de Trakehner Hengsten- keuring wordt er sinds 1995 een “Hengst van het Jaar” bekend gemaakt. Deze hengsten steken met kop en schouders boven hun collega’s uit. Dat kan door eigen sport- prestatie zijn maar ook door hun kinderen die het opvallend goed doen. De hengst die deze eer dit jaar, de 51ste editie van de Trakehner Hengsten- keuring, ter deel valt is Gribaldi zoon Distelzar.


De comissie geeft aan waarom hun keuze voor dit jaar deze bruine hengst is geworden. De hengst is een schoolvoorbeeld van een vererver een echt vaderdier. Maar liefst 10 gekeurde zonen waaronder de premie hengsten Donaugold en Donaustolz. Distelzar is ook trotse vader van een hele kudde goede dochters, veel staatspremiemerries in die groep.

Distelzar zelf won zijn 30 – dagen test met een totaalscore van 8.77 waar hij voor rittigkeit zelfs de perfecte score van een 10 kreeg. Hij presenteerde in zijn allereerste jaargang zonen (in 2004) meteen de Reserve Kampioen Hengst C`est Bon. Distelzar kinderen vallen op door schoonheid  door kwaliteit in beweging en in hardheid.

Sinds 2005 wordt Distelzar gereden door Andrea Wicki- Mäder, een nicht van de voormalige eigenaar van de hengst, Marie-L. Wüthrich. Zij bracht in 2008 Distelzar voor het eerst uit in de Lichte Tour, in 2010 maakte ze de overstap naar de Grand Prix. In Zwitserland, waar de hengst woont, is hij derde geworden op de Nationale kampioenschappen. In 2010 werd Distelzar gepromoveerd naar Elite hengst.

Distelzar werd gefokt door Diana Green van Stoeterij Lindenhof am Berg in Gietert. Distelzar werd geboren in 1998 en kwam in 2000 naar de Hengstmarkt waar hij zijn deklicentie ontving. Hij is een zoon van Gribaldi uit een Arogno merrie, een combinatie dus van het allerbeste wat een Trakehner sportpaard fokker zich wensen kan. Hij viel tijdens die hengstenkeuring ondanks zijn jeugdigheid op door zijn goede bewegingen, zijn goede manieren boven de sprong en een soort souvereine overzicht. Maar een paar maanden later ging Distelzar over de veiling van Klosterhof Medingen voor een top bedrag van €600.000 over in andere (Zwitserse) handen.

Die zomer (2001) maakte Distelzar de verwachting waar door op het Bundesturner in Hannover rijpaardkampioen te worden en werd hij uitgezonden naar het Bundeschampionate in Warendorf. De daarop volgende 30 dagen test was ook zijn prooi hij won de dressuurproef en werd tweede in het springen. Het bleef allemaal niet onopgemerkt, hij werd ook door het Hannoveraanse stamboek erkend als dekhengst.
Voor Distelzar is de titel “Hengst van het jaar” helemaal verdiend!
distelzar_ernst

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!