Nog 1 keer allemaal op een rij:

Geplaatst door on 25 oktober 2013

Bij de het bekend maken van de nieuw gekeurde hengsten geeft onze fokleider Lars Gehrmann altijd zijn commentaar mee over elke nieuwe hengst. Hieronder krijgt u een overzicht van de nieuwe hengsten en het commentaar van Meneer Gehrmann erbij.  Eerste de gekeurde hengsten op volgorde van de catalogus. Eronder de 2 premie hengsten, de reserve Sieger en Sieger.

rusticus_0968
1)Rusticus
is 1 van de weinige gekeurde zonen van de net uit de fokkerij teruggetreden Favouritas xx. Met deze “outcross”  halen we zeer interresant en bewezen bloed binnen. De moeder van deze Rusticus was al 23 jaar toen ze gedekt werd door Favouritas xx. Het resultaat is een laat ontwikkelend, nu nog overbouwd, maar goed paard. Hij bleef in het springen steeds inschatten, kijken, wist steeds de juiste afstand te kiezen. Hij was niet de betse halbloed van de collectie waar hij een extra erkenning voor heeft ontvangen.
gabun_0970
2)Gabun
is een bonte zoon van de veelzijdige Camaro uit een niet vaak gebruikte Arabisch Volbloed merrie. Deze Vatican ox dochter is ingefokt op Kumir ox een hengst die binnen de Russisch Arabische volbloedfokkerij bekend staat voor goede sport (ren)paarden. Gabun laat zijn arabische achtergrond doorschijnen in een wakkere oogopslag een plezier in het werk. Hij beschikt met gesloten partien toch over genoeg maat.
gorbatsjow_7830
4) Gorbatshow  deze met de begeerde zwarte kleur begiftigde hengst is ingefokt op Sixtus bloed. Dat toont hij direct in zijn vermogen en techniek boven de hindernissen. Hij springt graag en erg goed. In galop heeft hij nog wat ontwikkeling door te maken maar zijn draf is goed en mooi in balans.

8_8570
8) Bystro
is 1 van de 2 goedgekeurde zonen van de dit jaar zijn eerste jaargang tonende Gribaldi zoon All Inclusive. Bystro is ook nu hij nog duidelijk groen is en daardoor wellicht nog wat smal een paard wat steeds lichtvoetig en makkelijk beweegt. Hij gaat duidelijk nog ten positieve ontwikkelen waardoor zijn nu nog overbouwd zijn weg zal gaan. Hij bewoog zich steeds licht en makkelijk en met veel kracht vanuit de achterhand.

DSC_6688
12) Glücksruf II 
volle broer van 2 jaar geleden gekeurde Glücksruf. Hij is de beste springhengst van deze jaargang. Met  Dramatiker als vader lijkt hij voorbestemd voor de hogere sport. Hij zal zeker ook veelzijdig ingezet kunnen worden want niet alleen zijn springtechniek en vermogen is goed ook zijn gangen zijn steeds raak, in tact en makkelijk. De nog jonge hengst houd overzicht n zal als hij eenmaal ook in de bovenlijn gesloten is een heel goed sportpaard worden.
hofritter_8853
17) Hofritter  een telg uit het Habsbourger geslacht. De schimmelmerrie lang in bezit van meneer Peter Smeets staat aan het begin van deze waardevolle bloedlijn. Zijn kleur heeft Hofritter dus van die kant. Het is niet voor het eerst dat Hofritter in de Holstenhallen is. Hij was als veulen twee jaar geleden al hier en werd toen aangekocht door zijn huidige eigenaar. Ook zijn moeder Heavenly was ooit veilingpaard in Neumunster. Met deze zoon brengt zij haar tweede goekeurde zoon. Hofritter is een edel, eerder dansned dan dravend bewegend paard. Wellicht in fundament iets aan de lichte kant wat zeker nog zal ontwikkelen.

22_8918
22) Gallardo
is ook een volle broer van een goedgekeurde hengst. Eerder bracht Imperio Guardian uit de Consul dochter Gute Zeit. Een paard met ene fijn actieve achterhand die altijd bergop beweegt. Hij lijkt bestemd voor dressuur maar zal ook zeker in de springsport zijn mannetje kunnen staan. Hij beweegt steeds door het lijf. Hij zal opgroeien naar een zeer bruikbare sportieve hengst.

belbaron_8254
33) Bel Baron
kan bogen op een afstamming met 3  legendarische sporthengsten  op een rij. Muncchausen, Partout, Habicht. Zijn moeder is Belle Epoque heeft naast successen in de keuringsring ook een geweldige Stuten Leistung Prufung gelopen. Het heeft geleid tot een comfortabel paard met grote lijnen. Een makkelijke zelfhouding diehij ook in het vrijlopen steeds toont. Een voorbeeld van een moderne grote Trakehner.

empirestate_1287
23) Premie Hengst Empire State
de andere goedgekeurde Imperiozoon van deze jaargang. Empire State is een groot paard met grote lijnen en partijenen een opvallend silhouette. Hij bewoog steeds weer bergop en wist ook in het springen zijn mannetje te staan. Hij wordt gesteund door de geweldige bewezen bloedlijnen van zijn moeder E.St. Evita (v:Schwadroneur) Empire State gaat in de fokkerij ingezet worden bij de Familie Poll.
luxor_1049

25) Premie Hengst Luxor een heerlijke hengst met een steeds oplettend oog die met overzicht en balans de uitdagingen van de keuring toegemoet treed. Hij heeft veel kracht en vermogen om in de springsport successen te gaan boeken maar heeft ook de bewegingstechniek en de begeerde knieactie om ook als dressuurpaard op te vallen. Een echt dubbeltalent dus. Hij lijkt niet te kunnen wachten om onder het zadel en in de fokkerij ingezet te worden.
scaglietti
6) Reservekampioen Premie Hengst Scaglietti. Een paard met grote lijne die  we nodig hebben voor een moderne dressuurhengst. Scaglietti heeft het allemaal maat, goed fundament, formaat, comfort en een harmonieus lijf waar hij steeds bergop mee beweegt. Ondanks zijn late geboortedatum 13 juni is hij al goed ontwikkeld. Niks lijkt een grote toekomst in de dressuursport in de weg te staan.

 sieger2013
39) KAMPIOEN en Premie Hengst. KISSINGER

Elke superlatief lijkt te paen bij de beschrijving van deze hengst want hij heeft het echt allemaal. Een charmeur vanaf dag 1. Opvallend is zijn geweldige interieur waarmee hij steedin balns bleef en met overzicht elke dg ietsje beter leek. Hij is het schoolvoorbeeld een top Trakehner, hij loopt over van traditie, uitstraling, hij is werkwillig en draagt zeer inttersant bloed. Gräfin ohna stelt met  deze Kissinger haar eerste kampioenhengst voor, eent voor 1?

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!