Herzensdieb Elite

Geplaatst door on 26 oktober 2013

herzendieb-elite
hersendieb-1Tijdens de Trakehner Hengstmarkt is de 10 jarige Herzensdieb Elite verklaard. Met al twee gekeurde zonen en 36 dochters die ingeschreven staan in het stamboek heeft de hengst zijn fokkerij sporen verdiend. Herzensdieb was in 2005 publiekslieveling en werd Sieger van zijn jaargang. De Tambourzoon  staat te boek als veredelaar en als een zeer rittig en prettig paard om mee om te gaan. Zijn eigenaren, de Amerikaanse stoeterij Leatherdale Farms zijn eigenlijk Hannoveranen fokkers maar vielen als een blok voor de mooie donkerbruine. Ze hebben hem na aankoop op de veiling in training gezet bij Jens Meyer die hem ook in de fokkerij begeleid. Herzensdieb werd gefokt door door de Hessische Hauptstiftung of zoals wij het allemaal noemen Panker. (op de foto de fokker Prins Donatus von Hessen en eigenaren Louise en Doug Leathedale)
pedigree-herz
Bij bestudering van de bloedlijn van Herzensdieb zien we dat hij is ingefokt op de legendarische merrie Tilsit III, zij is de moeder van zijn vader zowel als de moeder van de vader van zijn moeder. En ook de naam Tuemmler komt twee keer terug in zijn afstamming.  Herzensdieb is niet alleen voor de Trakehner Verband gekeurd, hij heeft ook nakomelingen in het Deens en Zweeds Stamboek in de Hannoveranen en het Zuid Duitse Paarden stamboek. Voor diegene die de Munster Handorf Hengsten show van 2011 hebben gemist, hieronder bewegende beelden van deze, nu Elite, Hartendief!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!