Klein voorproefje

Geplaatst door on 14 september 2015


ovaro_harde Alvast wat bewegende beelden van de hengsten die we kunnen gaan zien op de Hengstmarkt in oktober. Wat zitten er weer plaatjes van paarden tussen!

Heeft u gezien dat het programma iets anders is dan voorgaande jaren? De donderdag blijft als altijd. In de middag gaan alle jonge hengsten zich voor het eerst laten zien op het harde, buiten op het terrein van de Holstenhallen.  ’s Avonds is er als altijd een Fokkersavond in het restaurant “Schanze am Zee”.

freispringen-hancock
Het ochtend programma van de vrijdag is als altijd het vrijspringen van de hengsten in de kooi. Waarna de middag gevuld is met het verrijden van het Trakehner rijpaarden kampioenschap, de presentatie van de 4 jarige hengsten onder het zadel en het voorstellen van de merries en veulens voor de veiling. Vrijdag avond is er een Galashow met fok en sportonderdelen.
8_8570
Zaterdag vroeg gaan we van start met het vrij lopen van de hengsten, met de beoordeling van de galop op de 8 vormige baan en de draf los. Ook de veilingpaarden worden allemaal een keer aan u voorgesteld op deze zaterdagochtend. Zaterdagmiddag horen we dan het oordeel van de commissie welke hengsten er door mogen als dekhengst. De hengsten die niet goedgekeurd zijn en wel aangemeld zijn voor de veiling gaan dan samen met de rijpaarden zaterdag al onder de hamer. Dat is wezenlijk anders dan eerdere jaren! zwanenponyDan, als alle paarden een nieuwe baas hebben gevonden is er de grote Galashow. Daarna is er uiteraard ruimte om feest te vieren op de After Gala Party!

Zondag in de ochtend krijgen we te horen welke hengsten een premie toegekend krijgen en welke hengst zich Kampioen mag gaan noemen. Daarna gaat er weer geveild worden, nu zijn de gekeurde hengsten, de merries en de veulens aan de beurt om een nieuwe stal te vinden. Dat zal een kortere veilingtijd dan normaal opleveren, wellicht dat we dus iets eerder onze thuisreis kunnen beginnen. Allemaal nog vol van alle indrukken en natuurlijk onder de indruk van de nieuwe hengsten! Het zijn wellicht kleine verschillen maar toch goed om te weten waar we op kunnen rekenen! babyveiling_0052

 

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!