Dressuur in het Bos

Geplaatst door on 18 juni 2010

De gebouwen en het terrein van de  Rotterdamse Jockey Club in het Kralingse Bos kraakt elk jaar in zijn voegen om het Internationale Topsport spektakel CHIO te huisvesten. Vrijwel het hele bos en alle terreinen worden ingezet om te fungeren als parkeer plaats voor vrachtwagens en bezoekers, er wordt  ruimte gemaakt om staltenten te plaatsen, er zijn wasboxen gecreëerd voor de paarden. Losrijbanen moeten er zijn en natuurlijk veel ruimte voor strodorpen, kinderspeelplaatsen en restaurants. CHIO is groots!

Gisteren (donderdag) heeft Nederland met gemak de landenwedstrijd dressuur gewonnen. Dat was niet alleen aan Totilas te danken want zelfs zonder de score van Edward en Toti (82%) zou Nederland nog gewonnen hebben. Het Nederlands Landenteam telt dit weekend twee paarden met grote Trakehner invloed. Uiteraard vlaggeschip Totilas v: Gribaldi maar ook ↓  Nadine v: Partout gereden door Hans Peter Minderhoud was van de partij.

Woensdag was het ook al een “halve”  Trakehner die zich winnaar mocht noemen. De Nationale  Grand Prix proef werd gewonnen door Edward Gal en Gribaldi dochter Sisther de Jeu. Zij stonden bovenaan de lijst met een score van 73%. Deze combinatie zal vandaag proberen om ook de zege in de Kür op Muziek op hun naam te gaan schrijven. Die Kür wordt vanavond verreden.

Op zaterdagavond wordt de Internationale Kür verreden. Daar zullen, zoals het er nu uitziet, Totilas en Nadine zich van hun beste kant laten zien.  Klik hier  voor meer informatie over het CHIO.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!