Rijpaard kampioenen van het Bundesturnier

Geplaatst door on 25 juli 2023

De laatste dag van het Trakehner Bundsturnier stond in het teken van het Equitop Myoplast sportpaarden kampioenschappen.

Deze wedstijd is een belangrijke datum voor de jonge talenten. Ze kunnen als ze hier een titel halen, mee doen aan het grote Bundeschampionat later dit jaar. Dat is het Duitse kampioenschap voor alle rijpaardrassen, een hele eer om aan mee te kunnen doen. Titelhouder van de vierjarige hengsten is de goedgekeurde New Boy (Ivanhoe-Monteverdi)  onder het zadel voorgesteld door Moritz Gehrmann. De hengst kreeg vijf keer een 9,0 en beter en won met een totaalcijfer van 8,9!

De juryleden en toeschouwers zagen een uitstekend startveld op dit Bundesturnier voor vierjarige merries en ruinen. De schimmelmerrie Biënnale (High Motion-Heuberger) voorgesteld door Luisa Erichsen. Twee keer het cijfer 10, vier keer de 9,5 en een 9,0 – dat was onverslaanbaar! De merrie werd door haar eigenaren ontdekt op de rijpaardveiling van de hengstenmarkt 2022.

Rijpaard Kampioen van de driejarige merries en ruinen kreeg de ruin Top Secret  (Kwahu x Cadeau)  die van de jury driemaal de score 9.0 kreeg voor zijn prestatie onder Lisa Horler. De kampioen werd drie jaar geleden ontdekt op de veulenveiling ook hier in Münster Handorf, zijn volle broer, Top Star, was dit jaar een van de best geprijsde hengstveulen in de veulen veiling collectie.

De vierde Rijpaard Kampioen is de goedgekeurde Hirtenstern (Hirtentanz-Impetus) een 8,8 behaalde. De hengst kreeg zijn dekvergunning op de Trakehner voorjaarskeuring, ook hier in Münster Handorf en verhuisd nu naar zijn nieuwe eigenaar in Kroatië.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!