Hengstenkeuring in Denemarken

Geplaatst door on 28 februari 2011

De meeste Deense Trakehner Hengsten worden gewoon op de hengstenkeuring van Neumünster aangeboden. Echter ook in Denemarken zelf is een mogelijkheid om je jonge hengst te laten meedingen naar een Trakehner dekbrevet. Het Trakehner Verband is een wereldwijd stamboek dus ook in Denemarken (net als in bijvoorbeeld USA) komt er een Duitse commissie om de hengsten te keuren. In deze editie van de Deense hingstekåring kregen 5 hengsten groen licht voor de Deense Trakehner fokkerij. Geen van de aangeboden 3 jarige voldeden aan de eisen maar bij de 4 jarige werden 2 hengsten wel goedgekeurd. De voshengst Lacroze Selsø (v: Buddenbrock x Silver Moon) wordt als volgt beschreven: “Een grote hengst met goed type en uitstraling. Lacroze valt op door zijn makkelijk bewegen”  Vanwege zijn leeftijd werd de hengst ook onder zadel getoond. De hengst had al van zich doen spreken door tijdens de 30 dagen test van Schlieckau een prachtige totaal score van 8.21 te halen.

De eveneens 4 jarige bruine Blanc Pain (v: Peron Junior x Silver Moon) gefokt door  Jens Thorsen maakt sinds de keuring ook deel uit van het Deense hengstenbestand. Blanc Pain is een compacte, gespierde hengst met veel expressie.  Hij toonde ruime en dynamische beweging, zowel aan de hand als onder het zadel. Blanc Pain haalde hoge score voor het onderdeel losspringen.

Verder werden tijdens de Deense keuring ook hengsten met “vreemd ” bloed erkend.  2 Engels Volbloed hengsten én een Arabische hengst mogen gebruikt worden op Deense Trakehner merries. De Engels Volbloeds Baccarat en Flyinfact zijn al bij meerdere rijpaard stamboeken erkend en hebben nu ook Trakehner erkenning gekregen. De andere hengst met “vreemd ” bloed is een grote Arabische schimmelhengst Carrera (v: Kubinec ox) De in Nederland geboren maar in Deens eigendom verkerende Arabier beschikt over een overdosis charme en flair. Deze schimmel heeft zijn 30 dagen test in Duitsland met goed resultaat afgelegd. Ook Carrera heeft al een dekbrevet bij andere Deense rijpaard stamboeken.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!