Taverdi Kampioen van Rheinland

Geplaatst door on 28 augustus 2011


Het Fohlenchampionat werd dit jaar voor de 5de maal georganiseerd, nooit eerder was het weer zo slecht als vandaag. Door de hevige regenval gecombineerd met wind werd dit normaal zomerevenement naar de hal verhuisd. Daar kon het publiek genieten van een verzameling Top Trakehner veulens. Alle vandaag aanwezige veulens krijgen een aantekening in hun paspoort daarmee bewijzend dat ze allemaal van uitzonderlijke kwaliteit zijn.

Kampioen van Rheinlandse Trakehner veulens is een indrukwekkend merrieveulen van de te vroeg overleden Monteverdi. Deze Taverdi komt uit de Münchhausen x Schwadroneur dochter Tamarie (volle zus van Titiano). Het merrieveulen bewoog zich extra en lijkt zich bewust te zijn van haar kwaliteiten. Met schwung en overlopend van type kon haar het Kampioenschap niet meer ontnomen worden. Ze is onlangs geselecteerd voor de veulenveiling tijdens de Hengstmarkt in Oktober. In Neumünster is dan ook haar volle broer geboren in 2009, hij is geselecteerd voor de hengstenkeuring.


Hoogstgeplaatst hengstveulen en reservekampioen werd: Karamello, de bruine Goldschmidt zoon. Tijdens stamboekopname bewoog de hengst zich buitengewoon wat hij vandaag wellicht een tikje minder deed. Toch was de jury voldoende onder de indruk om deze in Nederland op Stoeterij de Garst geboren bruine tot reserve kampioen  uit te roepen. Opvallend is dat we bij ook deze hengst Schwadroneur in de moederlijn vinden. Moeder Kaprice, ooit zelf kampioen van Denemarken, heeft al meerdere hooggepunte veulens van Goldschmidt gebracht en gooit ook met deze hoge ogen.


Op de 2de plaats bij de merrieveulens staat een Lion’s Club dochter uit een Enim Pascha merrie. De klassiek gefokt en gelijnde schimmelmerrie zal zich ongetwijfeld gaan bewijzen in de sport maar zou over iets meer type mogen beschikken.

Bij de hengsten staat de stoere zwarte Kentucky zoon uit Polarion merrie Gipsy Rose op de2de plek. Hij is hypermodern, langbenig, bewoog als een droom en wist zich heel goed te presenteren.

Derde prijzen waren er voor de twee veulens hieronder. Een Kasparow merrie uit een Michelangelo merrie en de Imperio-zoon uit de Evivva (v:Kaiser Wilhelm) van de familie Willems

Een uitgebreid verslag van de keuring vindt u, later deze week, als u klikt    op deze link.
Die link is ook te vinden in het menu onder Shows en Keuringen.  In het verslag vind u foto’s van alle TCN veulens die in Kerken aanwezig waren.

*Alle foto’s zijn gemaakt door Gert Brouwer van Bouquet Trakehners waar we weer onze dank voor willen uitspreken.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!