2 Hengsten toegevoegd aan het bestand

Geplaatst door on 5 februari 2012

De nakeuring van de Hengstmarkt van het Trakehner Verband wordt de voorjaarskeuring genoemd, dat voorjaar was de afgelopen 2 dagen alleen in de Nederlandse tulpen die verspreid in de hal in Munster Handorf stonden terug te vinden. De temperaturen waren diep onder 0 maar dat weerhield het publiek er niet van om toch in grote getale aanwezig te zijn op de tweede dag van de keuring en de grote Hengstenshow  waarover later meer.

Voor deze voorjaarskeuring waren 13 hengsten aangemeld, 2 van hen kregen het gewilde “gekört” te horen. Gribaldi zoon Easton uit Kaiser Wilhelm Dochter Evviva  en 1 van de Engels Volbloed hengsten Romanoff xx mogen hun genen door gaan geven aan volgende generaties.

Easton is een telg uit de beroemde Evita Familie, Evita is de in Nederlands bezit verkerende Schwadroneur merrie die met Easy Game al een gekeurde zoon voorstelde. Nu tekent Evita’s dochter Evviva voor het moederschap van de 170 metende bruine. Easton is een nog in de groeifase verkerende hengst die veel sportiviteit uitstraalt en beschikt over de allerbeste afstamming. De grote bruine excelleerde in lichtvoetigheid en charme. Easton zal in Nederland ter dekking komen op het station van zijn eigenaar Joop van Uytert.

De andere hengst die de titel goedgekeurd draagt is een Engels Volbloed hengst die ook al voor de fokkerij van Baden Württenberg is erkend. De 9 jarige donkerbruine heeft een indrukwekkende ren carrière achter zich waarin hij ruim €88.000 bij elkaar liep. Romanoff xx (v: Silvano xx-Pirate Army xx)  is gefokt door Randolf Peters en is in bezit van Thomas Casper, hij zal de hengst ter beschikking van de fokkers op Gestüt Birkhof stellen.

Er was nog een Nederlandse hengst op de keuring, I’am Happy 2 Rock (v: Artistic Rock) heeft zich heel best laten zien, hij heeft een opvallend goede techniek boven de sprong en bewoog zich makkelijk en licht door de baan. Fokleider Lars Gehrmann vond dat de hengst net niet over genoeg hengstuitstraling en maat beschikte en heeft daarom de hengst niet voor de dekdienst goedgekeurd. Zeker is dat we Happy in de toekomst in de sport tegen gaan komen!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!