Centrale Stamboekopname merries Rheinland

Geplaatst door on 13 juni 2013

gromera2430_n
15 Trakehner merries werden aaangevoerd voor de Centrale Stamboekopnamedag van het Rheinland, daaronder ook een paar merries uit Nederland en België. Nadat alle paarden een box hadden gevonden en even de reis uit de benen kon laten stromen wrd begonnen met meten. Stokmaat en omvang pijpbeen werden genoteerd. Vrij snel daarna kwam de eerste merrie de binnen baan in van Schloß Wickrath. Daar werd de merrie beoordeeld op stand op de gangen aan de hand en los. De eigenaren die hadden geoefend en aangaven dat hij graag zijn merrie wilde laten springen kregen volop de gelegeheid om meteen de merries de springkooi in te leiden. Maar 5 merries waren daarop voorbereid en lieten hun kunnen zien boven het hout.
gromera717234_nDe selectie merries vertoonde grote diversiteit, er waren merries die nog volop in ontwikkeling waren er waren er bij die al helemaal af leken. Toen de Wiesenhof merrie Grafin Gromera de baan betrad leek het alsof we allemaal even terug in de tijd gingen naar Neumünster 1997. Toen betrad Münchhausen de baan en wisten we het allemaal, dit is hem! Zijn dochter herhaalde deze truc! Ze kwam binnen overzag wat er moest gebeuren en maakte op iedereen een enorme indruk. Bewegen als een droom met een fantastisch achterbeen, zelfhouding maat type ze heeft het allemaal en lijkt heel erg op haar vader!

fame_prijs_6263_nNaast jonge merries waren er ook nog een aantal merries op leeftijd die om verschillende redenen naar Wickrath waren gekomen. Merries die in de sport hn sporen ruim verdiend hebben kwamen om te kijken of hun initiele beoordeling niet aangepast moest worden. Een van die merries was de in Nederland geboren Iselle (v: Münchhausen) de inmiddels 12 jarige merrie is succesvol tot in de Inter I dressuur en heeft van de commissie wat extra punten gekregen waardoor ze alsnog een Verbandspremie krijgt toegekend. Er was een 15 jarige merrie die vele overwinninen heeft gehaald in de springsport maar nooit eerder in het stamboek is opgenomen. De merrie gaat nu vanwege een blessure ingezet worden in de fokkerij maar moest dan wel eerst beoordeeld worden. Ook zij kreeg de punten die ze verdiende. Nog een merrie uit Nederland betrad de baan, Helena (v: Goldschmidt) heeft al eerder haar punten gekregen maar omdat niet op een centrale keuring was wilde eigenaar Toon van Osch haar nog een keer laten zien om de punten bevestigd te krijgen. De punten werden niet alleen bevestigd maar ook nog met 1.5 punten verhoogd.
katinka_5826
Na de middagpauze werden alle jonge merries de buitenbaan ingeleid om daar op de driehoek en in de ruimte de gangen nogmaals te tonen aan de driekoppige jury. Daarna werden de punten bekend gemaakt en werd de winnaar uitgeroepen. En dit is de uitslag:
Kampioensmerrie 2013: Gräfin Gomera (v: Münchhausen) – 8,5 8,0 7,5 | 8,5 8,5 7,5 | 8,5 – 57,0 Punten
1e Reservekampioen: Tabasimbi (v: Monteverdi) – 8,5 8,0 7,0 | 8,0 8,5 7,5 | 8,5 – 56,0 Punten
2e Reservekampioen: Linstersage (v: Songline) – 8,5 8,0 7,0 | 7,0 8,5 8,0 | 8,5 – 55,5 Punten
fame_5746k
Ook een Nederlandse merrie verdiende de titel Premiemerrie,
Frühlingsflocke (v: Goldschmidt) – 8,0 7,5 7,0 | 7,0 8,0 7,5 | 8,0 – 53,0 Punten
Familie Brouwer gefeliciteerd met deze geweldige merrie!
fame_0204

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!