Afscheid van een groot fokker

Geplaatst door on 29 juli 2016

Donauruf-Veronica2012
Een hoogtepunt in het leven van de grote Trakehner fokker en ruiter was het Kampioen worden  van de haar gefokte Donauruf in 2012.  Hij is er maar één van de vele Trakehner hengsten uit de waardevolle moederlijn die Veronika von Schöning haar hele leven heeft behouden. Haar invloed op het moderne paarde is groot. VeronikaSchoning-001Het
credo van Trakehner fokkerij van Von Schöning zegt eigenlijk alles: “De paarden moeten niet alleen mooi, maar ook vriendelijk én makkelijk te rijden zijn.” Dat heeft Veronika bewezen in haar Trakehner paarden, ze zijn meer dan bereid om te werken, het zijn mensvriendelijke, gezonde, vruchtbare en lieve paarden. Haar leven werd gekenmerkt door hard werken voor de Trakehner paard – na haar eigen werk als zelfstandig fokker en ruiter heeft ze vele jaren op Getstüt Panker geholpen om de bloedlijnen naar naar nieuwe hoogte te brengen.
Nu was het tijd geworden om met pensioen te gaan, ze wilde terug gaan naar haar geboortedorp Sallentin in Pommeren. Daar dichtbij haar zoon Phillip in Uekermünde in Vorpommern kon ze mee genieten van mee genieten van haar paarden. Haar familie heeft allemaal het Trakehner virus geërfd, kinderen en kleinkinderen zijn allemaal actief met Trakehners.
BuTu2016-Hirtentanz-veronika
Tijdens de ereronde van het Trakehner Bundesturnier in Hannover bereikte de familie het bericht dat Veronika was overleden. De door Veronika gefokte premie hengst Hirtentanz moest daar voor één keer zijn hoofd buigen, hij werd tweede achter Olympisch ruiter Ingrid Klimke en haar Parmenides in het M & S springen.We nemen afscheid van een geweldig mens een groot fokker we sluiten haar in ons hart en zullen haar nooit vergeten.
trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!