Koud maar mooie paarden

Geplaatst door on 20 oktober 2016

bugatti08
Goed voorbereid op weg gegaan. Zelfs van te voren gekeken of er veel wegwerkzaamheden op de route waren om daar goed rekening mee te kunnen houden. Wat een geluk, volgens de Duitse ANWB, de ADAC, was er geen oponthoud geen wegwerkzaamheden. Dat bleek maar half te kloppen. Vrijwel de gehele route was het langs vluchtstroken en zijpaden overal waren mannen aan het werk aan de weg. Maar oponthoud hadden we gelukkig niet.

Nu lag de driehoeksbaan er ook weer mooi bij. Het was ouderwets koud met een straffe wind wat het echte Hengstmarkt gevoel meteen opriep. Om 14:00uur kwam de eerste hengst in de baan.

Van de jaargang 2014 waren er 31 hengsten aangemeld en viel er maar één uit. Jammer genoeg is dat een TCN hengst. Magic Lord, de Zauberlord zoon uit Mondria van Amelio, gefokt door Helen Hennekens en in eigendom van Helen en Dr. van Rossum, wordt geplaagd door een hoefzweer waardoor zijn voorbereiding voor deze keuring niet optimaal kon verlopen en er besloten is niet naar Neumünster te gaan. Nu zullen we hem kunnen zien in Münster Handorf.
tarison012
Tarison zoon uit een Engels Volbloed, Trotha

Bij de halfbloed hengsten, hengsten die een ouder hebben die een Engels, Arabisch of een Anglo Arabisch is gefokt zat er één uit 2014 en twee hengsten hebben van hun eigenaar een jaar meer gekregen om te groeien en hun rol te gaan vervullen.
Wat opvalt aan deze jaargang is dat de paarden groter worden, langbenig en groot, dat geeft een mooi beeld. Bij de meeste is het ondanks dat ze groter zijn gelukt om hun Trakehner flair en type niet verloren te laten gaan.
speedway585

instep15Er waren er een paar die de, gehandschoende, handen op elkaar kregen. De Avatar zoon uit een Toltstoi moeder kreeg bijval. Net als de Schwarzgold zonen Speedway, Hofmeister en de Saint Cyr zoon High Five. Het meeste applaus klonk voor In Step, ook een Schwarzgold zoon. Hij wilde graag van de grond en is al een heel paard.
instep642
Hij heeft een voordeel door al in maart van 2014 geboren te zijn en dus langer tijd heeft gehad om te groeien. Er wordt links en rechts al wat gespeculeerd en diegene die In step (de nummer 31) boven aan hun lijstje hebben staan, die maken zeker kans!
rhedium-83

kaiser724Van de hengsten uit 2013 viel Kaiser Kamillo, van Iskander, op in positieve zin. Heel veel paard en in alles een Trakehner. Een mooi goed bewegend paard die we morgen onder zadel kunnen zien. Vorig jaar was hij al onderdeel van de selectie maar was wat te jong. Dit jaar doet hij opnieuw een gooi naar een dekbrevet.

Wat goed was om te zien was dat om elke vorm van belangenverstrengeling te vermijden dat Lars Gehrmann, bij twee paarden opzij stapte
lars9
omdat hij op één of andere manier iets met de aangeboden hengst te maken heeft. Hij is familie van de fokker of van de eigenaar en doet dan een stap opzij, bemoeid zich niet met het keuren en beoordelen van de hengst. Zo kan een ieder zien dat het proces zo eerlijk mogelijk verloopt. Goed geregeld!

stefancamera-tvDe maat en de kwaliteit van de paarden wordt moderner maar ook de manier van het vastleggen van de keuring veranderd. Er hing lange tijd een drone in de lucht met een camera eronder om een overzicht beeld te geven van de keuring. Verder werd er met een gestabiliseerde camera beelden genomen van alle hengsten. camera-iEn er was een fotograaf die alles vast gelegd heeft met een 360ᵒ camera alles wordt op beeld vastgelegd voor het nageslacht.
drone

trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!