Blanc Pain opgenomen in het hengstenboek

Geplaatst door on 28 december 2016

bp
In 2011 werd de donkerbruine Peron Junior zoon Blanc Pain goedgekeurd voor de Trakehners in Denemarken.
Zijn fokker en eigenaar, Jens Thorsen uit het Luxemburgse Niederpallen heeft de hengst na die goedkeuring verder succesvol laten uitbrengen in de dressuursport. In 2009 was Blanc Pain al geslaagd voor zijn 70 dagen test met heel goede cijfers. Daarna werd de donkerbruine geselecteerd om mee te doen aan het Bundeschampionat en zijn sportcarrière werd in 2011 bekroond met successen in de klasse S.  De dressuuroverwinningen haalde Blanc Pain s
teeds onder het zadel van zijn vaste ruiter Kristine Möller die op Stoeterij Pallerhaff haar huis heeft. De hengst draagt sportgenen onder andere van zijn moeder, Babett IV v: Silvermoon x Swedengruss die ook de S-dressuurpaarden Ballon Bleu 2 en Breguet bracht. Peron Junior brengt  natuurlijk  ook sportgenen binnen. De hengst is gemeten op 169 cm, hij had al een deklicentie voor Zweibrücken en de Deense Trakehners, nu is hij ook goedgekeurd om  Duitse (en dus ook Nederlandse) Trakehner merries te dekken. Blanc Pain zal via het hengstenstation Wust van de Brandenburgen Land & Hauptgestüt beschikbaar zijn voor de fokkers.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!