Münster Handorf Hengstenshow

Geplaatst door on 18 februari 2017

Het is een soort startschot voor een nieuw fokseizoen. De hengstenshow van Münster Handorf. De sterren van Neumünster van dit en van eerdere jaren zie we weer terug, we zien de hengsten ontwikkelen en groeien en kunnen al die kennis mee nemen naar de keuze die we gaan maken zo meteen in de lente als we de merries weer willen laten dekken.
zauberreigen6828

Het spits werd afgebeten door de reservesieger van Neumunster 2016. Zauberreigen gerijpt, beetje uitgezwaard en nog steeds een heel charmante hengst.

asagao3945

Asagao xx was weer vrolijk en sprong over hindernissen van balken die vastgehouden werden door mensen, een flitsende en snelle show.
said8184

het Arabische bloed werd vertegenwoordigd door Said OX van stoeterij Marbach. Na een keurig rondje onder zadel gaf hij ook los nog even een showtje weg. Dat eindigde natuurlijk in rollen en niet meer zo witte schimmel!

deinhart1672

Deinhart  nog maar net 3 jaar oud liet zich goed zien. De Durrenmatt x Donaufisher is in 2016 goedgekeurd.

hismoment7911

His Moment (Millennium – Le Rouge) was kampioen in Neumunster afgelopen jaar en werd nu al onder het zadel getoond. De Milenium zoon deed het erg goed!

freiherr1544

Freiherr von Stein (Milenium x Perechlest) nog maar net gekeurd kon ook al onder zadel getoond worden maar hij is al een jaar ouder dan zijn halfbroer His Moment.

milenium8144

onaangekondigd maar toch in levende lijve aanwezig was Milenium zelf. Hij heeft het heel erg druk met zijn dekwerkzaamheden waardoor hij amper getraind wordt en helemaal niet in de sport is verschenen. Hij geeft met zijn ruiter een erg prettig beeld en laat zich goed bewerken. Hij doet keurig zijn series en verzamelingen, verruimingen en werkte fantastisch mee. Hij was een verrassing maar een hele leuke verrassing!

mountetnaxx1671

Ook net vers erkend voor de Trakehners maar ook al meteen onderdeel van de show was Mount Etna xx. Onder het zadel lijkt hij minder op een renpaard en kan je zie dat hij wellicht een bijdrage kan doen aan vers volbloed voor onze merries.

Er werd nu een pauze ingelast waarin spring materiaal werd opgebouwd. Na de pauze ging het door met veel sport!

edmonton2871

Edmonton de Horalas x  Abdullah zoon uit de US liet zien dat hij lol heeft in zijn werk. Hij wordt getraind in sport in alle soorten, hier was hij als Eventing paard te zien.

avatar5697

Avatar de Pools gefokte hengst staat dit jaar op station bij Staffelde. Hij deed wat we verwachtte, goed springen!

kros2107

Kros ook Pools gefokt deed niet onder voor Avatar.

adorator6124

Adorator maakt het trio Poolse springkanonnen compleet.

donauabend2447

Donauabend de Abentanz uit een Lauries Crusader xx merrie springt erg goed in de manieren.

abendtanz4681

Abendtanz zelf was er ook en liet zien waar Donauabend zijn springvermogen vandaan heeft.

hirtentanz5245

en om het afstammingsplaatje helemaal af te maken was ook springwonder Hirtentanz, met zijn opvallende bles, aanwezig om te laten zien dat hoogte van hindernissen hem helemaal niks doen!

Toen alles vlot weer opgeruimd was kwam er weer  “bloed” in de baan.
lucarelli8212

In de vorm van Lucarelli xx, deze donkerbruine doet zijn werk vanuit Klosterhof Medingen.

durrenmatt4546

Nog een Staffelde hengst werd voorgesteld. Dürrenmatt wordt nu in dressuur getraind terwijl zijn genen heel veelzijdig zijn. Hirtentanz x Volbloed Exorbitant xx zegt het eigenlijk al. Deze kan alles.
helium1137

Het publiek kwam in hogere sferen door Helium. Hij liet zich weer goed zien. Alweer een Milenium zoon en wat voor één!

ivanhoe6758

En nóg zo’n bewegingsmonster, onze eigen Ivanhoe laat zien dat hij ouder en nóg beter wordt. Hij wordt nóg mooier en beweegt nog altijd erg goed!

herakles1671

Herakles kon laten zien dat hij al wat verder is opgeleid. De Gribaldi zoon staat tegenwoordig ter dekking via Dressage Performance Center Lodbergen waar hij het zichtbaar naar zijn zin heeft!

perpignan5779

Helemaal van de Oostenrijkse grens kwam Perpignan Noir (Schwarzgold x Maizauber) naar Munster Handorf. De hengst is zo mogelijk nóg mooier geworden.

sirsansibar2857

toen was het tijd voor twee broers, Sir Sansibar  (Milenium x Cadeau) en

sirsamoa4684

Sir Samoa.  Sir Sansibar was kampioen van zijn jaargang (2014) maar ook zijn jongere broer kreeg zijn deklicentie. Wederom Milenium bloed en wederom goed bewegende, mooie paarden die graag mee werken!

schwarzgold1668

Schwarzgold altijd een publiekslieveling liet weer eens zien hoe je een hengstenshow rijdt! Hoe meer applaus hoe meer hij het naar zijn zin had! Sacha begeleide hem weer magistraal door de baan, met twee handen of met één hand, dat maakt hem niet uit!
*De foto’s in dit artikel zijn allemaal van de hand van Stephan Bischoff©

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!