Rode Kasparow’s gaan super

Geplaatst door on 7 juli 2017

Afgelopen weekend konden we weer genieten van één van de mooiste eventingwedstrijden van Nederland, Maarsbergen International Horse Trials. Een wedstrijd die enorm veel doet om het zo mooi mogelijk te maken voor paard, ruiter én toeschouwer. Dit jaar was het programma aangevuld met de 1 en een 2* in de lange format, een wedstrijd die weer een tandje moeilijker is dan de ‘gewone’  1 en 2* wedstrijden. 4 Nederlandse paarden deden mee in de zwaarste klasse van Maarsbergen, de lange 2*. Twee van die paarden waren Trakehners, allebei Kasparow kinderen. Kassiopeia en Man ‘O War.

Die lange 2* was bepaald niet kinderachtig! Meer dan 8 minuten over terrein met behoorlijke hoogteverschillen. Dat is zwaar, en dan ook nog reëel ‘dikke’  en ook nog technische hindernissen. De parcoursbouwer was doorgereisd vanaf Badminton, en dat was te merken. Er werd goed gereden, dat kan ook niet anders op dit niveau maar er zaten een aantal scherprechters in het parcours. Wat te denken van een grote Trakehner (de hindernis vorm van dikke houten palen die over een opengat gebouwd zijn en ook Trakehner heet) op een heuvel dan naar beneden landen en op 4 á 5 galopsprongen een open stijl met alleen 1 balk op 1.25mtr. en dan landen in water. Dat was een hindernis waar ook de meest ervaren paarden even naar kijken.
De twee Kasparow’s keken ook maar namen de hindernis goed. Meteen weer beetje omhoog, water uit en over een felgekleurde driehoek. En dan kwam de grootste uitdaging, het tweede water. Een echt moeilijke insprong, in het water scherp draaien en in het water een hindernis, landen in het water, omhoog uit het water en weer een hindernis heuvelop en smal. Topsport!

De twee Trakehner vossen waren de minst ervaren van het deelnemersveld in Maarsbergse 2**. Er liepen meerdere paarden die al een olympiade in de benen hebben maar de Kasparow’s acteerde voor het eerst op dit niveau.
Toch wist Kassiopeia gelijk weer haar kwalificatie (MER) te halen, dat zijn promotiepunten om weer een klasse hoger te mogen starten. Man ‘O War had een stop op het tweede water waarna hij de tweede keer aanrijden wel gewoon sprong, waardoor hij die promotie punten net mis liep maarde prestatie is er niet minder om!  De twee vossen reizen samen en werken/ wonen samen bij Tarik van Boggelen die de merrie sinds begin dit jaar uitbrengt en met Man ‘O War al langer traint.  “Het was genieten onderweg! Mannetje beschikt over zoveel macht en vermogen dat het bijna makkelijk voelt, behalve bij dat water, dat moest ie even een keer bekijken. En de merrie, Kassieopeia, dat is een echte vechter, tot op het eind geeft ze gas als ik dat vraag en ze vreet de hindernissen bijna op, echt top!

De paarden liepen begin dit jaar voor het eerst een lange 1*, en in Jardy (Frankrijk) direct goed in een dikke 2*. Nu direct door in de lange 2*. Het lijkt haast niet op te kunnen. Natuurlijk gaat het er allemaal om dat de paarden doen wat ze kunnen en daar blij van worden en vooral weer helemaal heel en vrolijk thuis komen. Topfit zijn ze nu weer thuis in Bruchterveld (Hardenberg) en wordt er in de agenda gekeken waar de volgende reis naartoe gaat.

Comments

Comments are closed.

Trakehner Contact Nederland

info@trakehnercontact.nl