Over de balken

Geplaatst door on 20 oktober 2017

Na de vrijspringcup konden ook de jonge hengsten zich over de hindernissen tonen. De hengsten waarderen zich op nu ze in de hal zijn. Ze bewegen makkelijk en soepel. Sommige hengsten hebben hun hart meer in het springen liggen dan anderen,  maar allemaal tonen ze de wil om de uitdaging aan te gaan.


Als eerste betrad de Horalas zoon Dornfink de baan. Zijn DNA zit tjokvol springvermogen en dat toonde hij dan ook in de ‘kooi’. Met handigheid en gemak liet hij zien waarom hij kans maakt op een dekbrevet.


Een compleet beeld geeft de in Nederland geboren Kaiser Milton. Gisteren was hij al indrukwekkend op de driehoek, in de hal beweegt hij beter en als hij ontspant is zijn stap ook goed te noemen. Springen is wellicht niet waar hij voor gefokt is maar hij  deed dat toch handig.


De zwarte Kara Ben Nemsi is weliswaar klein maar hij laat zich steeds goed zien. Springen kan hij goed en als dressuurpaard zal hij zeker niet misstaan in de grote ring. Of gaat hij de veelzijdigheid in? Hij heeft het allemaal in zijn macht.


Kanshebber op de titel Sieger én geliefd door het publiek is, de nu nog zwarte, schimmel van Gestut Hörem Dezember. Niet gefokt door Poll maar aangekocht en klaar gemaakt voor de keuring lijkt hij een goed paard. Springen is niet zijn toekomst maar hij redt zich heel best.


Heops als vader dan is springen “je ding”  en bij Minzfürst is dat ook zo. Heel slim schat hij de ruimte en de afstand in en met veel bascule doet hij het makkelijk. Zou hij de titel van beste springer krijgen?

Morgen gaan we alle 32 paarden terug zien. Hulapalu was er gisteren al niet, vandaag is Konvent, één van de Millenium zonen, afgemeld vanwege kreupelheid.

 

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!