Gala avond was weer een bonte avond!

Geplaatst door on 22 oktober 2017

De zaterdag avond is een avond vol lering en vermaak, een afwisseling van sport en show met tussendoor een kleine toespraak of een uitreiking van een prijs, een titel of een ereprijs.
De start was meteen al spectaculair en snel.

Een Indoor Cross. De deelnemende paarden, allemaal Trakehner uiteraard, waren in leeftijd tussen de 5 en de 17 jaar oud. Van 2 sterren paard tot net begonnen jongeling. Er waren eerst 8 crosshindernissen en als die foutloos overwonnen waren waren er nog 6 spring hindernissen die op tijd bepaalde wie de winnaar werd.

Rastenburg zoon Red Sun kwam als snelste uit de bus. Maar alle deelnemers reden ervoor!
Toen alles in turbo-snelle tijd was opgeruimd was er ruimte voor Millenium en zijn zonen.

Millenium was zelf aanwezig en liet zich heel fijn rijden. Met zijn 9 jaar heeft hij inmiddels meer dan 1000! veulens en  maar liefst 29 goedgekeurde zonen. In alle Duitse maar ook andere Europese stamboeken is zijn invloed als veredelaar heel groot. Behalve EH.Milenium zelf, op 9 jarige leeftijd Elite worden is ook al heel bijzonder!

waren er ook Ivanhoe, Sir Sansibar, Helium en Freiherr von Stein in de baan. Ivanhoe van Nederlandse bodem is weer verder ontwikkeld en ziet er geweldig uit. Hij werd licht en prettig gereden en groeit steeds meer in de rol van hengst. Hij houdt zijn geweldig mooie gezicht maar zijn lijf wordt sterker en  mannelijker.

Helium een jaar jonger ziet er ook al mooi uit, je kunt spreken van een typische Millenium want wat lijken ze allemaal op elkaar. Allemaal zijn ze langbenig, indrukwekkend, donker, mooi en overtuigd van zichzelf!

Sir Sansibar de Sieger van  2014 past ook helemaal in dat plaatje, hij beweegt als een droom en weet net als zijn broers te overtuigen als vaderdier.

Freiherr von Stein is 4 jaar oud en heeft zich op het Bundeschampionat heel goed gedaan daar haalde hij in zijn klasse de 4de prijs. In Munster Handorf werd Freiherr von Stein gekeurd vanwege zijn mooie gewilde draf en hoge voorbeen. Maar over Freiherr is meer te vertellen. In de veiling zit namelijk voor het eerst een embryo. Een embryo van de combinatie Freiherr von Stein en Zikade.

Zikade is de 7 jarige Singolo dochter die als 3 én als 4 jarige het Bundesturnier heeft gewonnen en ook op het Bundeschampionat haar stamboek succesvol heeft vertegenwoordigt. Een sportcombinatie dus. Wat het embryo op gaat brengen gaan we zien in de veiling. Dit veilinglot valt onder de veulenveiling!

Daarna was er weer actie, Jens Hofrogge, de eventing ruiter,  had zijn 16 jarige schimmel Irish Diamond meegenomen en van lampjes voorzien. Het licht ging uit maar de schimmel bleef gewoon springen, een prachtig bijna sprookjesachtig beeld.

Er is bepaald wie de beste merrie van 2017 is, St.Pr u. Pr.St. Krishna, werd de baan binnengebracht met haar kampioenslint maar ook reservesiegerin Una Esmaralda en Bon Voyage lieten zien hoe een echte Trakeher merrie er uit moet zien.

We weten het allemaal, zonder bloed geen sport, dat is een motto wat het Trakehner Verband vanaf het eerste moment heeft geweten en gebezigd. Arabieren hebben een grote invloed gehad op het ras als sinds meer dan 200 jaar geleden. Het begon allemaal met een Arabische merrie die in de 18 de eeuw naar Duitsland kwam. Uit die lijn die al die tijd gefokt is op of rond stoeterij Marbach waren 11 merries en een hengst aanwezig om te laten zien hoe belangrijk de geschiedenis is, alleen als je weet waar je vandaan komt weet je waar je heen gaat!


zwart- witte paarden, zwart witte honden én zwart witte geiten. Border Collies die op commando van fluitjes de 4 geiten laten doen wat de baas wil, over en onder een paard door, over een hekje en óp het dak van een auto, het lukt ze moeiteloos!

Drie van de 3 jarige merries die al hadden meegestreden om de kampioenstitel werden nu onder het zadel binnen gereden.

Eén van hen een echt Nederlands paard en wat voor één? Pr.St. Golden Sunset is een Donauruf dochter die ongekend rittig en werkwillig is. Gefokt door en in eigendom van Toon van Osch. Moritz Gehrmann was voor de gelegenheid gevraagd de merrie voor te stellen en deed dat heel goed. Met een vriendelijke en begrijpende maar toch leidende hand stuurde Moritz de merrie met zichtbaar gemak door de indrukwekkende baan en liet haar op haar allerbest zien. De merrie is nog in ontwikkeling maar laat desondanks 3 geweldige gangen zien en laat zich heel goed bewerken.


De kampioensmerrie had een hele drukke dag, ook zij werd onder het zadel getoond. Ook zij is een heel fijn rijpaard. Wat zal zij opbrengen in de veiling?

Vertrouwen en samen heet het volgende onderdeel. De para sport heeft meer en meer Trakehners. De Trakehner van het jaar is de  Sixtus zoon Kawango geworden omdat hij het erg goed doet met Hanne Brenner. Hij is de toekomst hoop voor de volgende Paraspelen in USA en daarna Tokyo.

Om iedereen weer even wakker te schudden kwamen er twee 4 spannen van Ganschow de baan in. Een span met 4 paarden én een span met shetten, het ging er maar net om wie het hardst kon!


TSF Goldmond heeft op de WK jonge dressuurpaarden al bewezen een paard voor de toekomst te zijn en hij is in hele ervaren goede handen. Birgit Hild heeft al meer dan 900 linten gewonnen en geniet erg van de Imperio x Latimer 7 jarige ruin, die alle wissels en series al met gemak en plezier uitvoert.

Van de volle broer van Hofrat, Hoftanzer,  was een nakomeling van de partij. Hofglanz is een 14 jarige vosruin die zijn haver verdiend in de dressuursport. Een aansprekend beeld geeft de amazone en haar paard.


Trakehner hengst van jaar EH.Hofrat werd onder een mooie deken aan de hand binnen gebracht en kwam zag en overwon. Met zijn uitstraling zijn successen in fok en sport is de titel zeer op zijn plaats!

EH.Hofrat zoon Kipling heeft vorige week nog weer een nieuwe prijs gehaald in zijn thuisland Denemarken. Ook nu weer imponeerde hij met zijn geweldige gangen! Zijn benen lijken wel van gummie zo makkelijk beweegt hij. Een indrukwekkend voorbeen en een dragend achterbeen, een wandelend reclamebord voor de Trakehner fokkerij!

Het traditievolle Ostpruisen lied blies de avond uit, het was een feest!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!