Hannover Interview met toeschouwers

Geplaatst door on 3 februari 2018

Nou ja toeschouwers, jullie zijn natuurlijk wel iets meer dan “gewone” toeschouwers. Nicolien is al jaren aan het fotograferen op alle Trakehner gerelateerde evenementen en heeft daarnaast ook nog eens een mooie fokmerrie thuis. Ruud fokt niet met paarden maar is wel ook met verbeteren van een ras bezig. Ruud kweekt zebravinken en doet dat op hoog niveau. (ik wordt meteen verbeterd, ook vogels fok je, zeker als je als Ruud al een keer wereldkampioen bent geweest met een bepaalde kleurslag) Hij weet dus wat selectie is en wat er nodig is om te verbeteren. Je kijkt dan met ogen, niet alleen van een liefhebber maar ook, met interesse naar fokproducten en familie van je eigen beesten. Mede daarom waren Ruud en Nicolien afgelopen jaar naar het BT in Hannover gekomen.

Wat was jullie indruk van het BT in Hannover, is het totaal anders dan een Nederlandse wedstrijd?

*Slecht te zeggen we zijn niet echt paarden wedstrijd bezoekers. Wat ons opviel was de gemoedelijke sfeer en de leuke samenhorigheid onder de Nederlanders. Beetje het oranje gevoel.

Is er genoeg te zien om een dag of misschien meerdere dagen te verblijven? Op het concours zelf of misschien ook wel er buiten?

*Dit jaar waren we voor het eerst. 1 dag op wedstrijd en de andere dag zijn we de stad in gegaan. De dag op wedstrijd was erg interessant omdat er op verschillende plekken op het terrein dingen te zien waren. Mooi om aantal dekhengsten onder het zadel te zien geeft altijd een goede indruk van kwaliteit en karakter. We zijn ook een dag de stad in geweest, heerlijk terrasje gepakt!

Wat viel jullie het meest op aan de andere, niet Nederlandse, deelnemers? Doen die alles anders of zijn ruiters waar dan ook, gewoon ruiters met paarden?

*Voor ons waren de anderen niet opvallend anders. We hebben vooral binnen de ring dingen gezien. Onze focus ligt meer de op de paarden minder op de ruiters. Als er een zoon of dochter van een hengst die ik weleens heb overwogen langs komt kijk je naar het paard, zijn optreden zijn werkwilligheid etc. De ruiter is wel een factor maar het paard daar kijk naar vult Nicolien aan.



Waren er paarden/ruiters/stallen/stoeterijen die je daar tegen kwam die je niet verwacht had of misschien miste je juist paarden etc. die je er wel verwacht of op gehoopt had?

*Het is een combinaties van professionals en super fanatieke amateurs. Zelf waren we blij Windsor weer te zien, die waren we een tijdje kwijt geraakt. En aantal nakomelingen van Hibiskus waar .  dit jaar onze merrie drachtig van is. Dat was leuk om te zien, gewoon om de familie trekjes te zien. En toch ook leuk om de Nederlandse paarden in zo’n internationaal veld te zien is erg leuk.

Ga jullie weer kijken (en foto’s maken) als het BT weer Nederlandse deelnemers heeft?

*Ja waarschijnlijk wel. Wel als er Nederlanders of een Nederlands team mee doen.


 

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!