Sporttest München Riem, 2 x Trakehner, 2 x goed

Geplaatst door on 27 maart 2018

In München Riem is afgelopen weekend een sporttest gehouden. Van de 13 deelnemers waren er 2 Trakehner gefokt. Beide heren hebben zich van hun beste kant laten zien.

©foto Stephan Bishoff

De 4 jarige Speedway (v. Schwarzgold x Anduc) van Gestüt Hörstein haalde als eindcijfer een 8.  Daarmee was hij de op één na beste. Die 8 kwam tot stand door individuele cijfers als een: 8 voor draf, 8 voor galop, 8.2 voor stap 7.8 rittigkeit,  maakt samen met nog meer cijfers die 8 voor totaal. Hij is klaar om een seizoen aan het werk te gaan op zijn thuisstation Hörstein. Daar is hij via vers verzendsperma beschikbaar.

Freiherr von Stein, 5 jaar oud, deed zijn tweede sporttest en haalde zijn levenslange goedkeuring. De Milennium zoon haalde een hele mooie 8.24. Dat cijfer kwam tot stand o.a. door een 8.1 voor zijn galop, een 8.5 voor draf, 8 voor stap en een 8.3 voor rittigkeit. Hij kon met een gerust hart huiswaarts keren naar Landgestüt Moritzburg om daar de fokkerij door middel van vers verzendsperma te gaan dienen.

Comments

Comments are closed.

Trakehner Contact Nederland

Waar een klein stamboek groots kan zijn

De Trakehner belichaamt het zeer speciale: de bereidheid om te presteren, de elegantie, dynamiek van beweging, intelligentie en werkwilligheid zijn de unieke kwaliteiten van dit speciale paardenras. Gebaseerd op de grote passie en betrokkenheid van de fokkers, blijft dit ras steeds weer uitstekende sportpaarden produceren!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt als altijd bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!