Veelzijdig? echt wel

Geplaatst door on 21 mei 2018


We hebben Trakehners gezien on dressuur, springen, eventing, voltige, maar ook in de parasport staan ze hun mannetje. We hebben er al eens één laten zien die een western carrière maakt en natuurlijk zijn er die aangespannen grote successen vieren. We kunnen er nog een discipline aan toevoegen. We hebben in Nederland eigenlijk geen klasse die we daarmee kunnen vergelijken. Het heet Working Equitation. Het is een in Zuid Europa ontstane manier van werken met een paard. Er zijn allerlei onderdelen. Het heeft nog wel het meeste weg van het trailwerk bij Western rijden. Over bruggetjes, hekken open en dicht maken, achteruit een hoek etc. Maar ook dressuur-achtige oefeningen om te tonen hoe goed het paard aan de hulpen staat. Er is ook een rubriek met koeienwerk, alle oefeningen moeten met een duidelijke makkelijkheid en lichtheid uitgevoerd worden. Deze fraaie Opernball x Polarpunkt is er reserve wereldkampioen in geworden! Hij draagt geen Trakehner brandmerk (dat heeft u goed gezien) maar zijn afstamming verraad dat we toch echt heel trots mogen zijn dat Trakehners ook voor dit werk hun spreekwoordelijke hand niet omdraaien!

Comments

Comments are closed.

trakehner Contact Nederland

veulen

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt als altijd bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!