Het was zo gezellig!

Geplaatst door on 1 oktober 2018

We zeggen het vaker maar ook deze sportdag heeft u iets genist als u er niet bij was!

Herbstzeit een Imhotep dochter van de familie van der Steen, indrukwekkend!

Het was zo ontzettend gezellig! Prachtig weer, fantastische banen, mooie paarden, blije ruiters, het kon gewoon niet beter! Nou misschien kon er 1 ding beter, er was plaats voor veel meer starters, dus kom de volgende keer mee doen want het is dubbel en dwars de moeite waard!

Ook bij Trakehners zeggen foto’s meer dan 1000-den woorden en als de plaatjes dan ook nog gemaakt zijn door één van onze eigen ‘hof ‘ fotografen dan moeten we die laten zien. de foto’s zijn van Nicolien van Beek.

Mystique met haar nieuwe baasje, een leuk stel!

Hishiko, de Ice Age dochter was overgeconcentreerd, maar ze liet in de voorring wel zien wat ze waard is.


Kesse Deern zag er geweldig uit in het najaarszonnetje


en wat een prachtig profiel! Imanyo met Jeroen


Oliotta uit de Russische staatsstoeterij Kirow gekomen zonder ooit en zadel van dichtbij te hebben gezien deed het geweldig met Valerie.

Kamea, de dochter van de hierboven geportretteerde Kesse Deerne wordt steeds mooier, een mooi vrouwelijk paard!

Golden Tulip, wat is dat een ontzettend mooi sportpaard aan het worden!

Hier de halfzus van Tulip, de Donauruf dochter uit dezelfde moeder, Golden Sunset, piepjong maar super “rittig”.

TCN Trakehner van het Jaar was natuurlijk ook van de partij! Met baasje Claire loopt hij al hoger maar op de TCN dag liep hij mooie proeven met Marcia. Ike is een door de hele familie geliefd paard.


RayBan had de meest gepaste naam voor deze dag, een zonnebril was nodig voor het weer én voor zijn sprankelende optreden!

En natuurlijk van de partij, Golden Focus met zijn eigen Kimberly, lijkt wel of hij sleutelbenen heeft! Zo lekker soepel.

en het andere indrukwekkende paard van Twan van der Steen, Harkeway ook deze professioneel voorgesteld door dochter Damea.

en nóg een keer Deborah die bijna slijtplekken heeft gereden in haar witte rijbroek, ze reed er maar liefst drie! Deze laatste start was met Baila’s Binti. Hard gewerkt Deborah!

Toen alle punten opgeteld waren, de jury wat te eten en te drinken had gekregen, en de namen allemaal op een rijtje waren gezet gingen we over tot de prijsuitreiking.

Eerst was er de Arie Timmer Bokaal, nu alle in Nederland geboren veulens voor stamboekopname zijn geweest (verslag volgt nog)  konden we de lijst vaststellen en helemaal bovenaan staat stralend George, de Fairmont Hill uit de Partout merrie van Rob en Hetty van Manege Groenewoude! Met 56 punten is hij de winnaar van de bokaal!

Uit handen van onze voorzitter neemt Rob ‘de Arie Timmer Bokaal’ over en mag de bokaal een jaar lang in de prijzenkast hebben, gefeliciteerd!

Zo’n geweldige dag als de TCN sportdag kan alleen maar slagen als je fantastische mensen hebt die, misschien op de achtergrond zijn maar, absoluut onmisbaar! Caroline Breukhoven is zo’n geweldige kracht die alles in orde maakt van protocollen en uitslagenlijsten, rijbanen op maat en tussendoor nog proeven voorlezen, ze is overal, de bos bloemen was dan ook meer dan verdiend!

Maar er waren nog veel meer winnaars:

Damea en Elise voor de klasse B, met beide juryleden en het mooie dekje met Trakehner brandmerk wat de prijs was voor alle winnaars.


Ook voor de L een mooi dekje, nu een witte met brandmerk. Deborah en stalgenoot Valerie.


Klasse M, Michelle en Marcia, allebei trots en terecht!

Damea heeft deze dag maar liefst 2 dekjes gewonnen, met haar 3 jarige in de B en met Harkeway in het Z. Kimberly was tweede in het Z.

Toen alle prijzen waren verdeeld was er ook nog het clubkampioenschap, ofwel de Kasparow trofee. De trofee kan door iedereen gewonnen worden van de B tot de hoogste klasse, alle proeven zijn omgezet in procenten en zo komt er 1 combinatie naar voren die het beter heeft gedaan dan de anderen. Dat was vorig jaar Lotte Luigjes met Herbstgraf die dit jaar helaas haar titel niet kon verdedigen door kiespijn, volgend jaar zijn ze er weer bij! De Kasparow trofee gaat dit jaar naar

Michelle Backx met Golden Tulip, op de foto van links naar rechte: Antoon van Osch, de fokker van Golden Tulip, met Michelle in het zadel, en ook nog de eigenaar van Golden Tulip, Chris van Rooy. Allemaal van harte gefeliciteerd!

trotse fokker, trotse eigenaar! De fantastische bloemen waren als altijd geweldig verzorgd door Hans Roorda en zijn Natuurlijk Bloemen in Woudenberg, dank je wel!

En omdat het zo leuk is om te doen hebben we na alle plichtplegingen de prijsuitreiking te paard gedaan! Wat een feest! Zoveel Trakehners in de baan, allemaal vrolijkheid en plezier.
Het meest ervaren ereronde paard Ike, toen hij nog samengesteld liep ging het ook vaak samen rond, en natuurlijk is hij “Hannover veteraan” dus hij weet hoe een ereronde moet! Marcia genoot overduidelijk!

Valerie reed haar eerst ereronde, ook zij vonden het geweldig!

Tulip voorop en iedereen er vrolijk achteraan! Zeg nou zelf, hier wilt u toch zelf ook tussen rijden volgend jaar?

Comments

Comments are closed.

trakehner Contact Nederland

veulen

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt als altijd bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!