Rauberfürst voor NRPS erkend

Geplaatst door on 11 maart 2019

Afgelopen weekend hield het NRPS hun jaarlijkse hengstenshow. Daar kwam uw redactie een bekend gezicht tegen. Rauberfürst, de Lossow zoon uit een Finley M moeder, is voor het Nederlands Rijpaarden en pony Stamboek erkend als dekhengst.

Rauberfurst gaat, ondanks dat hij het komende eventing seizoen in de wedstrijdsport zal worden uitgebracht, in vers sperma beschikbaar zijn voor zijn merries. Rauberfurst beschikt over een mooie bloedvoering. Vind maar eens een Trakehner hengst die Kostolany, Caprimond én Sixtus vrij is. Een veelzijdig en goedlopende Trakehner niet alleen voor de NRPS fokkers interessant! De fraaie 6 jarige zwarte is een mooie verschijning en viel op door zijn koelbloedigheid. Ondanks de hectiek en een ruiter, die het hele Nederlandse feest wel heel anders vond dan een Duitse show,  bleef hij steeds zijn best doen.

Eigenlijk zou Station Söderhof ook hun L’Elu de Dun AA tonen maar helaas had de 20 jarige Anglo zich bezeerd tijdens de reis en bleef hij in de box. Toch zal ook deze Franse Anglo, zich mogen inzetten in de NRPS fokkerij.  L’Elu de Dun AA is van de Anglo’s die dekken voor het Trakehner Verband de enige die in vers sperma verkrijgbaar is. L’Elu de Dun AA kan terug kijken op een zeer succesvolle carrière als springpaard in Frankrijk. Zijn kinderen worden in elke tak van sport uitgebracht maar zijn toch vooral in springen en eventing succesvol. Het is een echte hengst maar karakterlijk een droppie!

 

Comments

Comments are closed.

trakehner Contact Nederland

veulen

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt als altijd bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!