Boyd vs Boot, 1-0

Geplaatst door on 10 april 2019

In Tyron, op het terrein waar de wereldruiterspelen hebben plaatsgevonden, is afgelopen weekend gestreden om de The Fork Horse Trials. In de zwaarste klasse, de CCI4*, won een Trakehner! Tsetserleg (Windfall x Buddenbrock) en ruiter Boyd Martin hebben vele slapeloze nachten gehad over juist dit terrein.

Tijdens de ruiterspelen van 2018 stond Boyd, met ditzelfde paard, op koers voor een hele mooie prijs, wie weet de winst. Tijdens de dressuur hadden ze het heel best gedaan. Maar het feest ging niet door. In de watersprong had het duo, een volslagen onverwachte,  ‘langsloper’ bij de boot die als hindernis dient. Een langsloper wordt gerekend als weigering, waardoor de droom van een prijs op de WEG, veranderde in een plaats ergens in het midden van het veld. Er was dus nog een rekening te vereffenen! Maar niet alleen Boyd, alle eventing liefhebbers die aanwezig waren op dit evenement, hadden het bootincident nog vers op het netvlies.

Deze keer ging het wel goed! Er werd dan ook extra geapplaudisseerd bij de waterbak. Aan Boyd’s gezicht kunt u zien dat ook hij erg blij is dat hij kon laten zien dat ze die boot heus wel aankunnen! Het resulteerde allemaal in de winst van de 2019 editie van “the Fork”.  Met ruim een 4 punten meer dan de nummer 2, maakten het duo de klus af. Tserterleg heeft het fantastisch gedaan, een nachtmerrie is verslagen!

*de sponsor van het evenement wilde in beeld vandaar dat we de dressuur foto niet hebben bijgewerkt 🙂

Comments

Comments are closed.

trakehner Contact Nederland

lss2019

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt als altijd bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!