Nieuwe volbloed toegelaten voor de Trakehners

Geplaatst door on 24 april 2019


Bij Stoeterij Söderhof zijn altijd bloedpaarden in voorraad, ze beschikken over Anglo Arabieren, Trakehner hengsten met veel bloed, maar ook over Engels Volbloedhengsten.  Vandaag is, in een thuis keuring, de Engels Volbloedhengst Ideal xx goedgekeurd voor de Trakehner fokkerij. Ideal was al gekeurd voor de Hannoveranen, hij mag nu ook binnen de Trakehner fokkerij zijn genen gaan doorgeven. Hij heeft in 3 koers-seizoenen een GAG van 90,5 kilo gehaald. Qua bouw is het een hele goede hengst om rijpaarden te kunnen produceren.


Ook gekeurd is de Trakehnerhengst, met misschien wel de raarste naam, Hulapalu, (Engels voor “een hoop bombarie”) de Fairmont Hill zoon uit een Münchhausen moeder. Hij heeft fantastische testen (7.7 en 7.9 punten)  laten zien en is nu, door deze keuring, klaar voor een carrière in de fokkerij. Hij werd direct na goedkeuring voor de Trakehners, voor de Hannoveranen erkend. Hulapalu werd vorig jaar al reservekampioen van Schleswig Holstein bij de jonge dressuurpaarden. Hij heeft nu al bewezen een heel goed sportpaard te zijn. Naast het dekwerk zal hij ook uitgebracht worden in de sport door zijn ruiter, Moritz Gehrmann.

 

 

Comments

Comments are closed.

Aanvang 10:00 uur Manege Groenewoude Ekris 38 3931PX Woudenberg

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt,als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!