Het duurde even

Geplaatst door on 9 november 2019

*Videobeeld van 2018

Veel later dan normaal kunnen we u de resultaten van de vrijlopen ronde geven. De reden van de vertraging krijgt u ook maar eerst de namen van de hengsten die door zijn naar de laatste ronde. Er is een heel kleine kans dat er nog een aanpassing komt aan de lijst, maar we gaan er vanuit dat de volgende hengsten een deklicentie krijgen.

Adorator zoon Blancor
Helium zoon Ferrari Forever
Karakalis van High Motion
Kentucky zoon Heaven Dancer
de best springende Lucke zoon Taryk
3 millenium zonen, Kiranga, Blues and Royals, Kornkonig
PrinzK3 zoon Kublitz
Sir Oliver’s Tantalos
en de Under Fire zoon Sturmpfeil sluit de rij.

Tijdens de voorstelling van de hengsten worden de hengsten in groepen verdeeld, een groep is ongeveer 6 a 7 hengsten. In de laatste groep zag de andere Sir Oliver zoon, Paean, een uitweg uit de toch wel heel indrukwekkende hal. Hij nam een noodsprong en probeerde over de 180 hoge deur te springen. Dat ging mis,er stond iemand achter die deur naar de hengsten te kijken. Die persoon viel kwam met een been onder de deur en klapte tegen de grond. Door de val raakte het slachtoffer buiten bewustzijn.  De traumaheli is gekomen om het slachtoffer af te voeren naar het ziekenhuis in Hamburg. Zo’n heli heeft weer zijn eigen uitdagingen, die kon niet landen voordat alle paarden in hun box stonden. Na de eerste noodbehandeling kon de heli weer vertrekken.
De schrik zat er bij ons alle goed in.

Voor zover we nu weten gaat het naar omstandigheden goed met het slachtoffer. De hengst is ongeschonden maar door de eigenaar teruggetrokken uit de keuring.

 

Comments

Comments are closed.

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt,als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!