6 nieuwe hengsten er bij

Geplaatst door on 10 februari 2022

De voorjaarskeuring werd voor de verandering een keer niet geplaagd door sneeuw en vrieskou. Storm en regen waren echter genoeg aanwezig om niet direct een voorjaarsgevoel te hebben.
Dat gevoel was snel weg toen we weer paarden zagen, live in de hal met gezellig veel mensen er bij. 2G werkt prima! Als je beweegt een mondmasker op, de rest van de tijd kan je ongestoord paarden kijken, het was genieten! Over de hengstenshow later meer. Eerst die nieuw gekeurde en erkende hengsten.

De nakeuring leverde 6 nieuwe hengsten op. 5 Trakehners en een Engels Volbloed kregen hun dekbrevet.
Twee van de Trakehners waren driejarige hengsten.

Theodorakis, van Hibiscus, schitterde als dressuur-aspirant met een voortreffelijke pedigree en alleen al in de eerste generaties zes succesvolle voorouders op hoog niveau. Hij heeft meteen een nieuw huis gevonden. Hij heeft een nieuwe box gekregen bij Gut Staffelde in Kremmen.

Feinertraum van Lebenstraum, wist te overtuigen in het vrijspringen. Hij brengt een al even hoogstaande pedigree uit de spring- en eventingsport mee. Hij lijkt op de foto nog zwart maar hij gaat langzaam maar zeker wit worden.

Met de vijfjarige Avalon’s Easy, brengt Easy Game een nieuwe zoon in het hengstenbestand. Het is net als zijn familieleden een geweldige beweger. Avalon’s Easy heeft zijn verrichtingstest al gedaan, hij kan dus meteen aan de slag als dekhengst.

Verder werden erkend Olymp van Helium en Elano van Kentucky, twee vierjarige hengsten die al zijn goedgekeurd bij andere stamboeken. Omdat ze al gekeurd zijn bij een ander stamboek heet het erkennen, in Duitsland kan een hengst maar 1 x goedgekeurd worden.

De grote Olymp, gefokt door stoeterij Radegast en eigendom van stoeterij Letter Berg, Coesfeld. Daar heeft hij zijn box naast de ons bekende Onyx.
Ze delen een grootmoeder. Onyx is Kentucky x Millennium, Olymp is Helium x Imperio Maar allebei gaan ze terug op Ode. Letterberg heeft er een mooi span aan! Olymp maakte onlangs indruk in de HLP-sporttest voor dressuur met een totaalscore van 8,13.

De krachtig springende Elano is een Kentucky zoon uit een Cornus x Animo xx moeder. Hij legde zijn hengstenverrichtingsonderzoek af in Stadl Paura, Oostenrijk, als een van de beste in het veld. Hij verhuist naar een hengstenbox bij Sportpferde Hebe, Rüsselsheim, en is daarmee de stabiele buur van de laatste hengst die zijn licentie haalde.

Agamemdon xx. Deze wendbare, Engels Volbloed viel op door zijn opmerkelijke bewegingsmechaniek. Hij heeft al bewezen een sportpaard te zijn door een totaal van €10,000 te hebben gewonnen op de renbaan. Nu mag hij ook Trakehners gaan dekken.

*Later deze week een verslag van de Hengsten show


Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!