Trakehners weer goed in diverse crossen,

Geplaatst door on 17 augustus 2011

Op meerdere plekken tegelijk zijn er Eventingwedstrijden gehouden. Steeds weer komen de Trakehners goed uit de bus. In Bad Harzburg (Duitsland) werd de laatste selectie gereden voor startbewijzen voor het EK Eventing en voor het WK jonge eventingpaarden.Deze selectiemogelijkheid resulteerde in een  heel groot startersveld in de Internationale 1* Klasse. In Hartpury, Engeland, vond een zware CIC*** wedstrijd plaats en in Altensteig, weer in Duitsland was ook op de startlijst voor de laatste selectiemogelijkheid voor het EK junioren een “volle bak”.

In Hartpury, Engeland,  was het Bettina Hoy die van zich liet spreken door haar Bulrush xx X Karon donkerbruine ruin, Lafranco TSF naar een eerste plaats in het dressuur onderdeel te sturen (48.50 punten) door een gevallen balk en een kleine tijdfout moest ze haar eerste positie laten gaan maar wist ze zich wel op de 7de plaats in een groot veld stand te houden.

In Altensteig bij de junioren selectie vinden in de eindlijst een aantal Trakehners terug, Falk Westerich speelde het klaar om met 2 van zijn 3 Trakehners een prijs te behalen. Met Rockin Rudi (v. Sixtus) werd hij 5de en met Grafenstolz dochter Helena  behaalde hij een 7de plek. Kerstin-Annika Elsäßer reed haar Peter Pan (v. Hand in Glove) naar een 17de plek en op 18 vinden we  Charlotte Hachmeister met Cara Feliz (v. Heraldik xx).

In Bad Harzburg werd 1 en 2** niveua gereden de CIC* telde maar liefst 98 deelnemers, heel jammer was dat een derde van de deelnemers de cross niet heeft kunnen uitrijden. Geen ongelukken maar blijkbaar een zodanig uitdagend parcours dat veel starters het niet halverwege moest opgeven. Ingrid Klimke en de in bezit van Gestüt Wiesenhof verkerende hengst Glenn Grant (v: Buddenbrock) had dat probleem zeker niet. Met een monsterscore van 35 punten in de dressuur stond hij meteen op plaats 1 en heeft die positie niet meer los gelaten. Foutloos springen en cross maakte deze combinatie de winnaar van de 1* wedstrijd. Met Tabasco (v. Heraldik xx) haalde Andreas Busacker in deze klasse de 4de plaats. Ook op 21 en 32 vinden we een Trakehner een Buddenbrock ruin uit Denemarken en een Suchard merrie hebben wel de hele wedstrijd kunnen uitrijden.

Ook de CIC** wedstrijd vinden we de naam van Ingrid Klimke op de uitslagenlijst daar haalde ze met de Sir Chamberlain ruin Parmenides de 5deplaats. De eerdere Neumünster winnaar Songline (v:Summertime) werd 16de en ontwikkeld zich ook in dit hogere niveau heel goed.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!