Baby nieuws

Seizoen 2014

Betoverde mannen
Zauberlord tekent voor het vaderschap van deze twee.
comet
Dit is Comet uit de Caprimond dochter Corsica.
magiclord En dit is Magic Lord zijn moeder is Mondria, een Ameliodochter. Beide mannen wonen op stoeterij Flaxman in Brecht België. Helen en Kai van Harte met deze mooie mannen!

Ze heet Elfie!
Elfi TCN2
Evita doet het weer! Ze heeft weer een geweldig merrieveulen gebracht. Ook dit jaar is het een merrieveulen geworden. Ze is geweldig!
Elfi TCN1

Een Donauruf dochter!
donauruf
Op 4 juni is deze zwarte schoonheid ter werled gekomen. Ze is een dochter van Golden Rose (Blue Hors Hertug x EH.Gribaldi) en de hengst Donauruf. Hij was de Sieger van de jubileum hengstenkeuriing van 2012. Wellicht heeft ze al een naam maar wij weten die nog niet. We horen het vast op een later moment.

Pieters Pepperoni
pepperoni
En dit is hem dan! Op 27 mei is geboren Pieters Pepperoni, Hofrat x Partout en wat een plaatje!!!

Oliotta net op tijd voor Marbach reisje
oleandra_110
Oliotta, de Obrutsch merrie, geboren in Kirow van Toon van Osch was al op 10 mei uitgeteld, echter het veulen van Hofrat liet op zich wachten, en Oliotta sliep nog iedere nacht helemaal plat, hetgeen behoorlijk ten koste ging van Toon’s nachtrust.
oleandra-kopOmdat er op 15 mei, de avond vóór het vertrek naar Marbach, nog nauwelijks tekenen waren dat het nu wel zou beginnen, waren er al een hele rij vrijwilligers ingeschakeld die afwisselend op zouden letten gedurende zijn afwezigheid. Nadat we om 0.45 klaar waren met pakken en net in bed lagen ging 10 over één het alarm af. De merrie lag rustig plat, maar omdat Toon het niet vertrouwde toch maar snel even wat kleren aanschieten. De volgende blik op het scherm toonde een klein wit blaasje bij de schede, en toen hij op stal kwam staken de voorbenen en het neusje er al uit.
Vijf minuten later lag er een gezond en actief merrieveulen achter de merrie. Na opstaan, drinken, plassen en poepen alsmede het opruimen van de nageboorte was het even over 4 uur voordat er nog wat geslapen kon worden. Om 7 weer op stal en daarna als een speer naar Eindhoven om op de bus te stappen. Op de heen weg weinig gezien en de nacht erna zeeeer diep geslapen.
Het veulen heet Oleandra.
oleandra-21-05-120

Baila’s  Bently heet deze
IMG_3834
En ze is helemaal All Inclusive (want dat is haar vader). Ze is geboren op 20 mei uit de merrie van Marian Timmer, Baila.

Diana in beeld
kasparow-diana-kop
kasparow-diana-8Diana is al op 12 april geboren maar we hebben nu met wat vertraging toch beelden gekregen. Diana is een dochter van Kasparow uit de Caprimond dochter Daylight. Ze wonen op stoeterij Flaxman in Brecht in België. Het is een correcte en chique dame die de naam Diana heeft gekregen.Diana, Godin van de Jacht mooie naam voor een mooie dame.

Eichengold heet ze!
Eichengold3
Eichengold4Het is ‘Eichengold’ geworden, naar Eichel, de Treckstute die aan de basis lag van de trakehnerfamilie waar Evita en al haar geweldige kinderen uit stammen. Haar moeder Elize is een troste en voorzichtige moeder, lijkt haar nieuwe baan heel goed op te pakken. Het Gold staat natuurlijk voor het gold in de naam van vader Schwarzgold. Ze is prachtig! Ze kwam 20 dagenlater dan verwacht dus iedereen was voorbereid op een hengst maar het is echt een dame een mooie donkerbruine dame.
Eichengold2

Imanyo van Schwarzgold
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAImanyo is een hengstveulen van Schwarzgold uit de Münschhausen dochter Indyra. Hij is op 11 april geboren bij de familie Molendijk. Voor Indyra haar eerste kind ze doet het geweldig.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Francisco in beeld
kasparow-francisco-2
kasparow-francisco-1Er is beeld binnen gekomen vanuit België waar deze Kasparow zoon is geboren. Francisco is een schimmelzoon uit de Le Rouge merrie Feldmaus. Tijdens het uitje voorafgaand van onze jaarvergadering van TCN kunnen we hem en vele halfbroertjes en zusjes gaan bekijken. We zijn allemaal van harte uitgenodogd op 5 april om een kijkje te komen nemen in de stallen en op de terreinen van de Flaxman Stoeterij. Dar wonen behalve 100 Arabische volbloeds ook 8 Trakehner fokmerries en hun nafok.

welcomeGelijk met de lente komen de veulens en zo is het ook dit jaar! Akyto is een zoon van Harlem Go uit de Nederlandse Palomino parel Atena (v:Batman) Op zaterdagavond rond 21.00 uur kwam hij ter wereld. Er was een 50/50 kans dat hij de zeldzame kleur van zijn moeder zou krijgen maar de kleurgoden hebben bepaald dat hij de kleur van zijn vader zou hebben. Akyto kan meteen al lekker buiten in een zonnetje, Lente!!!!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2013

Hampton is geboren!
018
004Hierbij laten wij jullie weten dat er hengstveulen is geboren uit staatspremie-merrie Harmonie van Biotop -K2 -Matador
Van de verrichtingskampioen Hancock. Met de naam Hampton, genoemt naar een oude Trakehner hengst uit 1881.
met Trakehner groet! Fam Van Der Steen

Tahelu, een exclusive Exclusiv zoon!
exclusive22_n
op 15 juni werd deze fraaie zwarte geboren. Hij heeft al een naam: Tahelu! Welkom op de wereld!!
exclusive905_n

In Belgie is een Hibiskus geboren (uit de volbloedmerrie Doha xx)
hibiskusxdoha
dohaxhibiskusDoha is een Kris xx dochter die al een aantal jaar wordt in gezet in de Trakehner fokkerij. Ze heeft dit jaar een plaatje van een mmeriewveulen gebracht van de zwarte Hibiskus. Deze mooie dame draagt de naam Dazzling Spirit Vaheti. Op de foto is Spirit 2 dagen oud.

Nieuwe aanwinst voor de Garst
iceage-krone_0073
iseagekrone_0068Na ruim twee weken overgedragen te hebben is vrijdagavond tegen middernacht geboren de Ice Age dochter uit de premiemerrie Goldkrone.
Op de foto ca 10 uur oud.

deze kan goed horen,
keesederne25mei13
hofrat-keese2013Kesse Deerne levert haar tweede veulen met deze Hofrat dochter. Op de naam wordt nog gewacht!

Tenerezza brengt weer een plaatje
toots-munchie
munchie-tootsVolbloedmerrie Tenerezza die eerder een kampioensveulen bracht van  Munchausen zoon Titiano heeft nu weer een heel mooi veulen geleverd. Deze keer een directe Munchausen, ook nu weer een plaatje! 21 april al geboren maar de beelden zijn juist vandaag binnen gekomen.

Chique dame,
baila_1797
Hier is ze dan de All Inclusive dochter Baila’s Bjula! Een mooie langbenige merrie met de kleur van haar moeder Baila! Ze zag op bevrijdingsdag 5 mei het levenslicht. Het is een plaatje!
onderbreking
apart kleurtje!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het is gelukt!! Moeder Atena heeft al een aparte kleur en haar zoon Almighty heeft die mooi meegekregen!
Almighty heeft de afstamming (v. Zauberdeyk x Atena vm Batman AA) en hij is geboren in de stallen van secretaris en steunpilaren van TCN, familie Molendijk, Gefeliciteerd!! Ad en Yvonne, het wachten heeft echt resultaat gebracht,

Nu wel beeld van de eerste van 2013 maximeII 001
van de eerste van 2013,  het Sixtus x Abdullah merrieveulen van de familie Hittmeijer in Prinsenbeek, hebben we nu toch een beeld gekregen. Echter het is niet allemaal happy nieuws. De bevalling van deze Sixtus dochter uit  Manna verliep niet helemaal vlekkeloos. Manna en dochter Maxime zijn opgenomen in de kliniek, nu maar hopen dat ze snel weer naar huis mogen, gezond en wel.

maarten_hofratDe Hofrat dochter van de familie Pieters, die een half uur later geboren werd, daar hebben we ook een foto van. Vrijdag 9 maart 21.30 uur werd  ze geboren, ze heeft nog geen naam maar het gaat zeker iets smakelijks met een P worden!

2012

Al op 25 april is deze geboren, nu de beelden,

Hierbij onze eerste foto’s van onze merrie Herbstsonne
Met haar eerste hengstveulen van Biotop
Hij is geboren op 25 april
Zijn naam is Harkaway
Zwart van kleur en veel ras
Precies wat we hadden gehoopt
Groetjes fam. Twan van der Steen

Havanna Indhi


We zijn heel blij met ons veulen!
Het is de mooie Merrie, met de naam: Havanna-Indhi
Ze is geboren op 27 mei.  Moeder: H.Fihavanna  v:  Matador en de vader Hirtentanz
Na enkele jaren dressuur bloed te hebben gefokt, zijn we nu een keer overgestapt naar springbloed.
De keuze hiervan, daar zal ze ons zeker mee belonen!!

Met vriendelijke Trakehner groeten
Familie  Doleweerd uit Nistelrode

een Fata Morgana in Ledeacker
Op 21 mei is deze fraaie Goldschmidt dochter geboren.  Haar moeder is de Summertime dochter Freija. De kleine heeft de prachtige naam Fata Morgana gekregen, en dat klopt het is een verschijning!

Uit de tientallen voorstellen ( o.a. van mevrouw Luisa Härtel ) hebben we gekozen voor de naam die Corneel Marchee ( ook eigenaresse van een Kaprice kind ) heeft genoemd : namelijk Kornetto we vonden de naam passend en ook de motivatie was perfect : of hij met zijn neus in de softijs was gevallen.
Alle mensen hartelijk bedankt !!

Triest nieuws van de Garst
Een slecht bericht is dat we ons superveulen Golden Age gisteren hebben moeten laten inslapen.
Nadat hij vorige week in de wei door een andere merrie was opgejaagd kwam hij met een dik been uit de wei , bij onderzoek in de kliniek in Someren bleken in een been beide sesambeentjes doormidden te zijn en de delen een stuk uit elkaar te zitten. Na enkel dagen aankijken of hij het ging belasten hebben we de knoop, op basis van een slechte prognose dat hij ooit als sportpaard bruikbaar zou worden, moeten doorhakken.
Helaas : een topveulen, een van de beste die ik in jaren gefokt heb, dat zeker de verervingskracht van zijn vader waar had kunnen maken moeten we verliezen.

Nu nog naamloze Ice Age zoon

Schwadroneur dochter Kaprice brengt elk jaar een veulen die erg hoge punten krijgt op de keuring. Dit jaar brengt ze haar eerste Ice Age zoon. Heb je een goed idee voor een naam voor deze spetter? Stuur een mail? Iedereen mag meedoen!! Maar denk er aan moet met een K beginnen en uiteraard een jongensnaam zijn! info@trakehnercontact.nl

Baila’s Binti, geboren 14 april

Baila’s Binti
is een Ice Age dochter uit de Lehndorff’s dochter Baila (officiele stamboeknaam Britney)

Manpower van Best Before Midnight


Geboren op 19 maart deze bruine. Gaat hij schimmel worden net als zijn vader of gaat hij deze mooie bruine kleur houden? In ieder geval is duidelijk dat deze stoere bink een sportpaard gaat worden. Hij is een zoon van Best Before Midnight en Abdullah dochter Manna II, springen zit hem zeker in de genen!!

Golden Age, nu met beeld,

Hier zijn ze dan, de eerste beelden Golden Age v. Ice Age x Golden Rose v. Hertug –
Gribaldi.


Inmiddels is er een naam bedacht voor mij: Kamee

Ha soortgenoten,
Dinsdag 27 maart 2012 was een speciale dag voor mij. Opeens werd mijn dikke buik een stuk minder dik. Maar wat veel belangrijker is, vanaf deze dag mag ik mij moeder noemen. Ik ben hartstikke trots op mijn nieuwe status. De vader van dit fraaie bruine dametje is Herbstkönig. Zelf ben ik dochter van Lord Luciano en Karabel. Uiteraard zal ik mijn kind uitgebreid showen op de Trakehnerdag komende juli. Maar hier zien jullie alvast hoe ze er uit ziet. Is ze niet mooi? Hoe ze gaat heten, dat weet ik nog niet. De fokkers Rob de Wijs en Hetty de Koning van Manege Groenewoude zijn nog druk bezig een passende naam te bedenken. Zodra ik meer weet laat ik weer van mij horen.
Groetjes,
KessieNieuw leven op een stralende lentedag!
In de vroegste uren van 23 maart werd de eerste zoon van Ice Age geboren. Hij heeft  de mooie naam Herbstwahn gekregen. Voor moeder  Havanna (Sixtus x Mackensen)  is dit haar eerste veulen. De geboorte en alles wat er bij komt, verliepen volgens het boekje en aan de kersverse moeder is niet te merken dat dit haar eerste kind is. Het veulen is uitermate tierig en doet zijn  stalnaam Hiphop eer aan. Nu wordt het natuurlijk de vraag of  Hippie hopt of  Hoppie hipt. Als het stel naar buiten gaat zullen we dat te weten komen!
De felicitaties zijn voor eigenares Mady ter Braak uit Haaksbergen (en fokster Heleen Cramer uit Beek)St.Pr.St. Harmonie is op 19 maart moeder geworden van deze fraaie Herzendieb dochter. We hebben nog geen naam gehoord van de kleine maar weten zeker dat ook die weer mooi wordt. Familie van der Steen verwacht half april nog een veulen. Harmonie krijgt dan een vol broertje of zusje?? De tijd zal het leren wat het gaat worden?


En hier is ze dan: op 15 maart geboren Mona Lisa, (EH.Kasparow x Biotop) alweer een mooie zwarte dame met 4 witte sokken! Ze raast met volle vaart door de binnenbak van haar thuisadres Manege Groenewoude, heerlijk om ook bij koud weer  te kunnen spelen en hollen!! Ze doet haar naam eer aan, een fraaie dame!!


We kregen deze foto binnen van Hailey, een Sevillano xx dochter uit de Berkenhoeve merrie Havanna, zij draagt haar eerste kind een veulen van Imperio-zoon  Connery. Hailey  doet het goed en is nog niet uitgerekend maar er wordt wel uitgekeken naar de komst van de nieuwe wereldburger!! Hailey woont op Stoeterij Welfare in Buinerveen.Hot Ice heet deze superchique dame. Ze is een Ice Age dochter uit een Easy Game x Biotop merrie. Ze is de eerste in Nederland geboren Trakehner van 2012, ze zag het levenslicht op 10-03. Hot Ice woont bij familie Geelkerken in Enschede.


Weer een nieuw seizoen staat op het punt te beginnen, een nieuwe jaargang Nederlandse Trakehners is volop in ontwikkeling. Fokkers wachten gespannen af en kijken uit naar hun nieuwe aanwinsten.
We hebben een “dikke buiken” foto gekregen, als u beelden heeft van een hoogdragende merrie dan zijn ze als altijd welkom. Uiteraard willen we heel graag de beelden zien van de nieuw geboren baby’s!!!

Monte Caressa (Biotop x Falke) dragend van EH.Kasparow

2011


toch nog een baby!!

Het is al laat maar het is er wel 1!! Een prachtig zwart merrieveulen is er vandaag (14-7-2011) weer bijgekomen. Ze is een dochter van Elitehengst Kasparow, wellicht dat ze daarom de naam Elite heeft gekregen? Haar moeder is 1 van de trouwste fokmerries van onze club. Elk jaar weer brengt ze een gezond en sterk kwaliteitsveulen. Dit zal wel hoogstwaarschijnlijk haar laatste zijn want de Lucito merrie Esquire, zoals de moeder heet, is op zeer respectabele leeftijd. Deze dochter heeft ze alvast een prima start gegeven, een goeie bevalling genoeg melk en stabiel gedrag, wie wil er niet zo’n moeder? Elite zal voor stamboekopname worden aangeboden op de nakeuring op 21 augustus.

 


Pieters Pancake v: Gribaldi x Pieters Petit Four


Familie Pieters heeft al op 23 maart deze mooie bruine Gribaldi zoon gekregen. Moeder is de Partout dochter Pieters Petit Four. Beide zijn erbij op zondag 10 juli bij de stamboekopnamedag!!Schönglanz x High Fidelity ( v: Saros xx)

 


Kentucky x Doha xx

Doha xx bracht eerder drie Kasparow nakomelingen, alle drie goede hoog in het bloed staande paarden. Ook deze schoonheid toont haar bloedrijke afstamming.

Hishiko (vertaald uit Japans betekent: Kind van een Ster)

All Inclusive dochter uit een Biotop dochter.
Harare heeft hiermee weer een heel mooi veulen geleverd. De zwarte chique draagt de Japanse naam Hishiko. Hishiko is geboren op 5 juni. Ze is het laatste Trakehnerveulen voor Stoeterij de Garst voor dit seizoen, eindelijk klaar met waken en kijken naar de merries, en wat een prachtige oogst!

Golden Girl

Golden Girl
v. Singolo uit de Pr.St. Goldkrone v. Münchhausen x Saros xx
Geboren 25-05
Echte raspaarden!

Hier is Matris Vota’s Maranello al 23 dagen oud. U ziet hem samen met zijn moeder Matris Vota’s Mare (v: Connery) de vader van Maranello is Kenucky, Maranello is geboren op 12 april 2011. We hebben nog een foto van hem die ziet u hier rechts >>

Kentucky heeft nog een veulen geleverd bij de familie Griffioen, <<Matris Vota’s Modena is een dochter uit Matris Vota’s Muze, een Partout merrie. Modena zag het levenslicht op 27 maart 2011. 

 

 


Don Diablo voor het eerst buiten

op 26 mei is deze Kasparow zoon geboren uit de Guterplanet merrie van Bouquet Trakehners, Donna Karina levert hiermee haar 4de EH.Kasparow kind. Omdat de kleine hengst al meteen een dapper en speels kereltje is past zijn naam Don Diablo prima bij hem.

Kiekjes van Funny Girl en Catalina

Hierboven een foto van Funny Girl, Kasparow dochter uit  Freneuse. Funny Girl deelt haar weiland niet alleen met haar moeder ook met halfzussen en broer, Mondriana, Catalina en Asparow. Allemaal van Kasparow allemaal wonen ze in Brecht België. Van Asparow en Mondriana toonde we eerder al beelden nu dan van deze twee dames, Funny Girl hierboven en Catalina hieronder.

Catalina
is een dochter van Caprimond dochter Corsica.Mooie meiden uit België!

 


Haily brengt een mooie Herbstbach zoon

Goldschmidt dochter Haily werd tijdens de TCN fokdag van 2010 tot kampioen merrie van de 3 jarigen gekozen. Op dat moment was ze al dragend van deze prachtige bruine. Hij heeft nog geen naam, het zal met een H moeten beginnen. Zodra op Stoeterij de Garst de beslissing is genomen hoe deze spetter gaat heten kunt u het hier lezen. Volgens onze berekening staat de teller nu op 6 veulens, het zal een totaal worden van 9 veulens in dit 2011 seizoen, waarschijnlijk dus zeer binnenkort weer baby geluiden van de Garst?

 


Goldstück levert weer een zoon

16 mei geboren: de( alweer zesde) zoon van Goldstück, met als vader Schönglanz. Na 4 stuks van Biotop en 1 van Singolo, hier deze zeer typische van Schönglanz. Hij heeft inmiddels een naam gekregen, na alle mail te hebben gelezenkwam de naam Goldglanz het meeste voor dus dat is het geworden. Goldglanz!

Allesandro is er!


Amiana, de Herzendieb dochter in bezit van Stoeterij de Garst heeft een mooie zoon gekregen. Hij heeft de naam Allesandro gekregen. Allesandro is een Goldschmidt zoon. Amiana levert met deze bruine hengst haar eerste veulen. Zo te zien een brutale jongeman!


Beauty’s uit België

Deze twee zijn al eerder geboren maar door een griep werd de fotograaf aan huis gehouden. Nu dan toch hebben we beelden gekregen vanuit Brecht. De zwarte, een hengstveulen, draagt de naam << Asparow. Vader is, wie anders dan Kasparow, moeder Agenda van Herz- zauber.

De donker bruine is een merrie, ze heeft de naam Mondriana >> gekregen, is ook een veulen van Kasparow maar nu uit de Amelio merrie Mondria.

Asparow is geboren op 11 april en halfzusje Mondriana is geboren op 15 april. Beide zullen opgenomen worden in het stamboek op 2 juli. Tijdens een grote Arabieren en Trakehnershow is er ook een mogelijkheid om uw veulen aan te bieden voor stamboekopname. Over deze show later meer details!

Karamello, geb: 2-05-2011 Goldschmidt x Kaprice v: Schwadroneur

Met deze bruine atleet heeft Goldschmidt de vierde zoon én een dochter van dezelfde combinatie geleverd. Er zijn al zonen Kalaschnikov, Kissinger een Karpaccio en nu dan Karamello verder nog een tweejarige merrie die Kappucino heet.

27-4 in België is deze dame geboren. Een dochter van Titiano uit Tenerezza xx (v: Lavirco xx) Ze heeft de naam Tavira gekregen. Op deze foto’s is het veulen 3 dagen oud.

Het is een plaatje!!


19 april zag Golden Deal het levenslicht. Op deze foto’s is hij nog maar 12 uur oud.

Volle broer van Goldstern en Golden Focus. Moeder is Goldstar (v: Partout x Mackensen) vader is “Good Old”  Biotop.


op 17 april is Biko geboren

Ruim twee weken te laat is deze jongeman te wereld gekomen. Biko is een stoere Hofrat zoon uit een Lehndorff´s dochter Britney, maar wij kennen haar als Baila. Het is Baila´s eerste kind en zo te zien is ze er erg blij mee. Logisch ook want Biko is een pracht!


Feldflora

op 9 april werd deze fraaie dame geboren in Borger. Feldflora is een dochter van de schimmelmerrie Feldmaus (v: Le Rouge) . Vader van Feldflora is Hofrat. Feldflora staat te koop. Zeer chique merrieveulen. Ze kan goed bewegen met veel lossigheid en actie in de benen.

BabyBoom op Boxbergen

Een tweeling maar dan anders ??! Hieronder ziet u het geboortebericht van een Artistic Rock x Honeybey, een merrieveulen en en nu weer 1? Ja,  want Honeybey heeft nog een veulen gekregen maar dan via een draagmoeder. Trakehner merrie en nichtje van de moeder Honeybey, Halléluja heeft de dracht van Honeybey overgenomen en samen hebben de dames nu een dochter en een zoon! Jawel, het eerste hengstveulen is er nu dan ook, geboren op 6 april! Inmiddels hebben deze toppers ook een naam gekregen, de hengst heet Honeyrock de merrie heet Honey Honey. Nog even de afstamming volledig,van beide veulens is Artistic Rock (Rockefeller)de vader , de  biologische moeder is St.Pr.u Pr.St.Honeybey (EH.Distelzar x  St.Pr.u Pr.St. Habsburg v: Fahnenträger II)

Geboren op 5 april een prachtige dochter van Artistic Rock en de Distelzar dochter Honeybee.

op 17 maart werd dit Merrieveulen van Cadeau uit Highness (v: Blue Hors Hertug) geboren op de Berkenhoeve

en op 21 maart kwam deze fraaie Hirtentanz dochter van Helmsley (v: Le Duc) ter wereld


alweer beschuiten met roze muisjes! Gefeliciteerd!!


13 maart 2011 geboren om 20.25 uur

Imagyne
Elfado  x  Isola Valencia (v:Velasquez)

Op 24 februari 2011 was deze donkerbruine merrie het eerst geboren Trakehner veulen van het nieuwe seizoen. Later kreeg ze een naam en die is natuurlijk geïnspireerd op de aftekening van deze dame. Golden Tulip is een dochter van Kentucky uit de Hertug dochter Golden Rose. Golden Tulip woont zoals haar naam al doet vermoeden op Stoeterij De Garst in Liesel.


Trakehner Hengstmarkt 2018

logotcn U komt toch ook kijken? Voor vragen kunt u als altijd bij ons terecht. Mail. info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!