Het Hannover Interview met onze Chef ‘d Equipe

Geplaatst door on 1 februari 2018

Onze voorzitter Antoon van Osch is een druk bezet man. Hij is de leeftijd van 18 jaar al een tijdje gepasseerd maar hij is nog altijd niet te stoppen. Druk in de weer met zijn bedrijf, zijn paarden, het Trakehner bestuur van Rheinland, maar ook in het grote Trakehner Verband en natuurlijk met ons eigen TCN. We zijn dan ook blij dat deze drukke man even tijd heeft kunnen vrij maken voor ons interview.

Toon is al vele malen naar het Bundesturnier geweest, ook al toen het Bundesturnier nog niet in Hannover werd gehouden maar in Bonn en later in Keulen. Nu alweer een paar jaar maakt hij de rit naar Hannover, soms met eigen paarden mee soms alleen als official. Aan Toon vragen we ook van alles over het Bundesturnier en wat daar allemaal aan vast hangt.

Wat heb je als Nederlandse combinatie, behalve een volle Trakehner, nodig om mee te kunnen doen aan een deze wedstrijd in Duitsland?
* een geldige startkaart bij KNHS, een goed humeur en zin in een leuk weekend met je paard, vrienden en bekenden!

Wat moet jij, als Chef ‘d Equipe voor de Nederlanders, allemaal regelen om de wedstrijd voor de Nederlandse combinaties goed te laten verlopen?
*ik regel de inschrijving , vraag voor allen samen de licenties aan bij KNHS en bij de Duitse FN. Tevens ga ik achter de gegevens aan zodat die goed in het programmaboekje komen. Daarnaast regel ik of controleer ik de correcte betaling / uitbetaling in geval er prijzen gewonnen zijn. Ik regel dat de stallen bij elkaar komen, en los ter plaatse problemen op of geef antwoord op vragen.

Waar loop je als Chef ‘d Equipe op zo’n wedstrijd allemaal tegen aan? Wat wordt er allemaal gevraagd van je, daar op de terreinen van het concours?
*Och jee, dat kan van alles zijn: waar is welke ring , wanneer is de prijsuitreiking , wat moet anders in de ring , hoe doe ik dit in de proef. Etc. etc.



Wat zijn jouw tips voor ruiters/eigenaren/fokkers die mee willen gaan doen?

1)Wees kritisch op je paard en niveau. 2) Zorg dat je goed na denkt over wat je in vier dagen nodig hebt 3) zorg dat je entingen bij zijn. 4) Oefen de proeven thuis en laat eventueel iemand kijken die er verstand van heeft. 5) Ga er zeker heen als je goed rijdt / een goed paard hebt! 6) regel je overnachting tijdig.



Wat is de meest gemaakte fout van “de Nederlanders” die in jouw team zitten als ze naar het BT gaan?
*te braaf of te onnauwkeurig rijden. Dat vindt geen waardering in Duitsland. Voorwaarts willen ze zien en heel goed “op de letter” gereden proeven, dan doe je mee.

Kunnen we als Hollanders daar een beetje meekomen? Tussen al het Duitse “geweld”?
* Ja zeker wel! We hebben in het verleden al vaak in de prijzen gereden. Ook bij de Duitsers zitten , naast een aantal professionals, meestal ook gewone landelijke ruiters en amazones. We moeten niet verwachten dat we Helen Langehanenberg of Ingrid Klimke er ‘even’ af rijden maar we kunnen ons zeker meten aan  de andere ruiters!

Wat voor proeven kunnen er zoal gereden worden ?

* Allerlei proeven, voor elke leeftijd van paard en voor elke graad van opleiding.
Er zijn materiaal proeven voor drie en vierjarigen, maar ook de normale dressuurpaardenproeven.  Op de lagere niveaus wordt er soms met meerdere paarden tegelijk in de baan gereden.
Het Duitse A niveau is bij ons ongeveer B / L,  Duitse L is bij ons ongeveer M2 / Z1, Duitse M  is bij ons Z2 en hoger. Er zijn ook S proeven maar dan zitten we al gauw in de Inter T tot aan de Grand Prix, maar het wordt er allemaal verreden. Daarnaast zijn er springproeven op stijl en hoogte en samengestelde terrein proeven eveneens op stijl en hoogte/tempo. Bij voldoende deelname zijn er zelfs aangespannen rubrieken. Er kunnen zo maar 300 deelnemers zijn op het BT, allemaal alleen maar Trakehners!

Hoe staat het met het verblijf ter plaatse ?

*De paarden staan in tenten, en er is ter plaatse hooi en stro bij te kopen, maar dat is wel prijzig. Voor de mensen bestaat de mogelijkheid ter plaatse te kamperen in eigen vrachtwagen of camper of andere verblijfsunit. Daarnaast zijn er in de directe omgeving hotels in diverse prijsklassen.



Tot zover de vragen. Voordat Toon weer in de auto springt naar de volgende vergadering voegt hij nog toe, “zou leuk zijn als we weer met een fijne groep Nederlanders kunnen gaan!”

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!